Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Λεβέντες ψυχραιμία ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Δημαιρεσίες στους Δήμους και στην Περιφέρεια

Στις κάλπες προσήλθαν την περασμένη Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, 9.257 δημοτικοί σύμβουλοι και 713 περιφερειακοί σύμβουλοι προκειμένου να εκλέξουν τα νέα συλλογικά όργανα δήμων και περιφερειών των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/08/2014, βάσει του «Καλλικράτη» και της υπουργικής απόφασης που εξεδόθη στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Στις δημαιρεσίες αυτές, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όπως συνέβη και στον Δήμο Αγράφων, τα δημοτικά συμβούλια της χώρας εξέλεξαν νέα προεδρεία του Σώματος καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής, ενώ τα 13 περιφερειακά συμβούλια εξέλεξαν επίσης νέα προεδρεία καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.

Δημαιρεσίες στο Δήμο Αγράφων
Στον Δήμο Αγράφων δεν πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες γιατί έτσι αποφάσισαν, η … Αντιπολίτευση και 4-5 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Δημήτρη Τάτση. Η κίνηση αυτή αποτελεί ύβρις στο θεσμό καθότι όταν δεν συμμετέχεις σε θεσμοθετημένες πράξεις ενός φορέα, πράττοντας έτσι δηλώνεις ότι δεν σέβεσαι αυτόν τον θεσμό ή αν θέλεις δεν τον υπολογίζεις. Βέβαια εδώ όλα έγιναν προκειμένου να σταλεί, από την αντιπολίτευση και κάποιους δυσαρεστημένους Δ.Σ. της κυβερνώσας παράταξης, μήνυμα στον Δημήτρη Τάτση, ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν μαζί του ή ότι τέλος πάντων αν δεν αλλάξει ο Δήμαρχος ρότα, δεν θα τον στηρίξουν. Το θέμα όμως δεν είναι τι θέλει να κάνει η κάθε παράταξη ή ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ξεχωριστά. Εδώ, το θέμα ήταν να εκλεγεί το Προεδρείο και όχι να ασκηθεί κριτική και πίεση στον Δήμαρχο.
Σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την ερχόμενη Κυριακή θα εκλεγεί Πρόεδρος και αν δεν παρουσιαστούν και πάλι από την αντιπολίτευση, την μεθεπόμενη θα οριστεί το Προεδρείο και το τυπικό μέρος της υπόθεσης θα λήξει. Το ζήτημα όμως είναι αυτό; Εδώ ο Δήμος καίγεται και κάποιοι συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά.
Θέλεις αγαπητέ μου να κάνεις αντιπολίτευση και να στριμώξεις την Δημοτική Αρχή, κάντο μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα και βγες στον κόσμο και κατήγγειλε τα κακώς κείμενα στον Δήμο. Τι είδους συμπεριφορές είναι αυτές; Γιατί αυτή η απαξίωση στον θεσμό; Εξάλλου, την περασμένη Κυριακή η αντιπολίτευση θα μπορούσε να μετρήσει και τις δυνάμεις της απέναντι στην κυβερνώσα παράταξη, καθότι όπως αποδείχτηκε αν ήταν εκεί στο μέτρημα θα ήταν περισσότεροι.
Κακά τα ψέματα αγαπητοί αιρετοί του Δήμου Αγράφων, όπως καλά γνωρίζετε το μείζον θέμα είναι, αν μπορεί να αναστραφεί το ήδη υπάρχον αρνητικό κλίμα και ποιοι μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό.
Λοιπόν όσοι δεν μπορείτε και όσοι από σας θεωρείτε δύσκολο αυτό το εγχείρημα, εγκαταλείψτε το «πλοίο» και πηγαίνατε σπίτια σας. Εδώ θα χρειαστούν θυσίες και όποιοι δεν είστε διευθετημένοι να τις κάνετε, μείνετε εκτός γιατί θα είναι καλύτερα για όλους.
Είναι κρίμα να ακούγετε παντού ότι στον Δήμο Αγράφων επικρατεί ένα μπάχαλο, είναι κρίμα κάποιοι να μην απαρνούνται τις αυτοδιοικητικές θεσούλες τους, για λόγους πρεστίζ, είναι κρίμα να κρύβονται στα δύσκολα αυτοί που μέχρι προχτές καρπώθηκαν την εύνοια του Δημάρχου, είναι τέλος κρίμα και κατάντημα για όλους εκείνους που ενώ δεν πέρασαν τα Χριστούγεννα να πουν χρόνια πολλά στους Δημότες, τώρα να εμφανίζονται ως Αντιστασιακοί σε μια εποχή που αυτό το μοντέλο έχει εκλείψει.
Κύριοι, Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Αρχηγέ της Αντιπολίτευσης και άπαντες οι συγκροτήσαντες την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλάξτε ρότα και σκύψτε στα προβλήματα του τόπου γιατί είναι τόσα που μαζί με μας θα πνίξουν και τις αφεντιές σας. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημαιρεσίες στο Δήμο Καρ/σίου
Παρέμεινε ο Χρ. Ντέκας πρόεδρος, ο Λ.Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος στο ΔΣ Καρπενησίου
Με τον Χρήστο Ντέκα, να παραμένει στο τιμόνι του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και με 2 μικρές αλλαγές στον Αντιπρόεδρο και στον Γραμματέα, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή οι προβλεπόμενες δημαιρεσίες στον Δήμο Καρπενησίου. Όπως αναφέραμε και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ μας την περασμένη εβδομάδα για το θέμα αυτό, ο Κώστας Μπακογιάνννης, δεν προχώρησε στην αντικατάσταση του Χρήστου Ντέκα, όπως το ίδιο θα πράξει και με τους αντιδημάρχους, μέχρι το πέρας της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Οι μοναδικές αλλαγές που είχαμε ήταν ότι στο προεδρείο εξελέγησαν, αντιπρόεδρος ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, και γραμματέας ο Ντίνος Μπομποτσιάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Κώστας Μπακογιάννης
Τακτικά Μέλη
Σταμάτης Δημήτρης
Φούφλιας Κω/νος
Σουλιώτης Νίκος
Γενιτσαρόπουλος Χρήστος
Κατραγιαννόπουλος Αθανάσιος
Καρφής Ευάγγελος
Αναπληρωματικά Μέλη
Χαλκιάς Παντελής
Πέτρου Ιωάννης
Λάππας Κλεομένης
Σταμάτης Ιωάννης
Μπομποτσιάρης Κων/νος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Πρόεδρος: Κλεομένης Λάππας
Τακτικά Μέλη
Πέτρου Ιωάννης
Λιάπης Νικόλαος
Γκαρίλα Γεωργία
Γενιτσαρόπουλος Χρήστος
Ίβρος Ιωάννης
Καρβέλης Κων/νος
Αναπληρωματικά μέλη
Τσιλιμέκη Φωτεινή
Φούφλιας Κων/νος
Χαλκιάς Παντελής
Πάζιου Μαρία
Σταμάτης Ιωάννης
Να ευχηθούμε στο Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Προεδρείου του Δήμο Καρπενησίου κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.