Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ...

Φίλε Βαγγέλη
Διαβάζοντας την επιστολή σας, άπαντες, της συντακτικής ομάδας του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, της εφημερίδας των αναγνωστών, όπως αναφέρεις,  διερωτηθήκαμε, γιατί αυτή η αντίδραση, τι έπαθε ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων και τα βάζει μαζί μας;
Αυτά είπαμε όταν ρίξαμε την πρώτη ματιά στα γραφόμενά σας. Όταν όμως μελετήσαμε καλά τα όσα γράφεις στην διπλανή επιστολή σου φίλτατε Ευάγγελε, τότε καταλάβαμε ότι κάπου έχετε μπερδευτεί καθότι τα ομολογουμένως πολύ σοβαρά αναφερόμενα και καταγγελλόμενα στην επιστολή σας, αφορούν  τα όσα συνέβησαν μετά το ρεπορτάζ της 9ης τρέχοντος και όχι πριν από αυτό. 
Επειδή λοιπόν θα μας διαβάσουν πάρα πολλοί αναγνώστες και τούτη την εβδομάδα και επειδή δεν κάνατε πλήρη και ειλικρινή αναφορά στα όσα αναφέραμε στο ρεπορτάζ του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ της περασμένης εβδομάδας με τίτλο «Λεβέντες ψυχραιμία ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός», οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε τι γράψαμε για να διαπιστώσετε ότι τουλάχιστον μας αδικείτε.
Λοιπόν κ. Κατσιφέ ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, στα 11 χρόνια της διαδρομής του – το θυμάστε πολύ καλά όταν ακόμη ήσασταν Δήμαρχος- δεν πήρε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ στην πλάτη του, γιατί δεν είχε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Τώρα αν ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ έχει συμβάλει «στην ειρηνική και συνεργατική πορεία του Δήμου, στην απόλυτη διαφάνεια, στην τιμιότητα, στην ισονομία, στο νοικοκύρεμα και στην υποστήριξη του αγροτοτουρισμού», λυπούμαστε που σας το λέμε, μάλλον εθελοτυφλείτε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί.
Όλα αυτά τα χρόνια κ. Κατσιφέ, με τους πρώην Δήμους αλλά και τώρα πριν ακόμη εμφανιστούν οι «νέοι σωτήρες» αυτοδιοικητικοί σε αυτόν τον τόπο, δώσαμε ξεχωριστή μάχη για τα προβλήματα του Δήμου, κάναμε αγώνα και καταγγείλαμε τα κακώς κείμενα και ήμασταν πάντα στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Φαίνεται δεν μας διαβάζετε συνεχώς και έχετε χάσει πολλά τεύχη μας. Παρά ταύτα θα φροντίσουμε να σας προμηθεύσουμε μια σειρά του Ε.Π. με θεματολογία που αφορά τον Δήμο Αγράφων, που θα σας φανεί χρήσιμη για να λαμπικάρετε επ΄ αυτού την μνήμη σας
Για να πάμε λοιπόν στο δια ταύτα. Στο πρωτοσέλιδο του περασμένου φύλλου μας, γράψαμε τα εξής:  «Και ενώ σε όλους τους Δήμους της χώρας είχαμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γραμματέα και των Επιτροπών, στον πολυπαθή και βαρύτατα ασθενή Δήμο των Αγράφων, δεν πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες διότι απουσίασε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι της κυβερνώσας Δημοτικής παράταξης. Η σκανδαλώδης και εσκεμμένη αυτή κίνηση προσβάλλει τον ίδιο το θεσμό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δημιουργεί τεράστιο προβληματισμό στην κοινωνία των Αγράφων, που έχει πλέον βαρεθεί να βλέπει εκείνους που εξέλεξε να θεωρούν ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους και συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Κύριοι, αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις του ρόλου σας και της μεγάλης αποστολής σας, καλόν είναι να εγκαταλείψετε τον Δήμο γιατί ο Αγραφιώτικος λαός δεν αντέχει τα τερτίπια σας. Αν όμως έχετε καταλάβει τι κακό κάνετε στον τόπο μας, σε ένα Δήμο που συνεχώς χάνεται, φερθείτε έστω και τώρα ψύχραιμα, παραμερίστε τις κόντρες, σταματήστε να είστε αδιάφοροι, μαζέψτε τα μανίκια και ενωμένοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, βάλτε πάνω απ΄όλα τον Δήμο Αγράφων και τον περήφανο λαό του και αγωνιστείτε για το καλό του τόπου. Περιθώρια για νέα λάθη δεν υπάρχουν. Ο Δήμος Αγράφων ανήκει στους Αγραφιώτες και δεν είναι τσιφλίκι ΚΑΝΕΝΟΣ».
Κ. Κατσιφέ, αλήθεια που βρήκατε, τον «ντόρο» για το τίποτα. «Τίποτα» θεωρείτε την μεθοδευμένη απουσία σας από μια τέτοια κορυφαία διαδικασία του θεσμού για να «τιμωρήσετε τον Δήμαρχο; Το θέμα είναι ποιος θα τιμωρήσει ποιόν στον Δήμο ή αν μπορείτε να αγωνιστείτε να σωθεί; Ποιος σας είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι αν πάει ή δεν πάει, η Αντιπολίτευση στη συνεδρίαση, αλλά αν δεν πάνε 5-6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας». Αυτό καταλάβατε από τα ανωτέρω αναφερόμενα στο ρεπορτάζ;  Δηλαδή αν πηγαίνατε εσείς και δεν πήγαιναν οι 5-6 Δ.Σ. της ομάδας του Δημάρχου τι θα άλλαζε και εν τέλει τι εσείς θα χάνατε; Αν η κίνηση σας αυτή, να μην παραστείτε στις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν προσέβαλε τον ίδιο το θεσμό του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και δεν δημιούργησε περεταίρω  προβληματισμό στην κοινωνία των Αγράφων, τότε αγαπητέ μου να την εφαρμόσετε και αναζητήστε τον δικό σας πλέον τρόπο λειτουργίας του οργάνου. Αν όμως οι Αγραφιώτες διαπίστωσαν ότι στην ήδη ασθενούσα Δημοτική Αρχή, ασθενεί πλέον και η αντιπολίτευση, τότε η κατάσταση είναι πολύ τραγική  και δυσκόλως αναστρέψιμη.
Γιατί όμως κ. Κατσιφέ τα βάλατε μαζί μας, επειδή γράψαμε ότι είναι «κρίμα να ακούγετε παντού ότι στον Δήμο Αγράφων επικρατεί ένα μπάχαλο;» Δεν είναι έτσι ή μήπως εσείς τα βλέπετε ρόδινα; Γιατί δεν παραβρεθήκατε στην διαδικασία και εκεί να καταγγείλετε την μη ψήφιση Προϋπολογισμού, τον μη ορισμό των τριών Αντιδημάρχων, για την ελάχιστη εύρυθμη λειτουργία, την «άρνηση» του Δημάρχου & του Αναπληρωτή του για Διαχειριστικό έλεγχο των πρώην Δήμων κλπ. Κλπ;
Τι ζήτησε από τους αιρετούς του Δήμου Αγράφων ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ και οι αναγνώστες του, στο ρεπορτάζ της περασμένης Τετάρτης κ. Κατσιφέ; Τι ζήτησε από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο, τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης και το σύνολο των Δ.Σ.του Δήμου Αγράφων; ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Κακά τα ψέματα αγαπητοί αιρετοί του Δήμου Αγράφων, όπως καλά γνωρίζετε το μείζον θέμα είναι, αν μπορεί να αναστραφεί το ήδη υπάρχον αρνητικό κλίμα και ποιοι μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό.
Λοιπόν όσοι δεν μπορείτε και όσοι από σας θεωρείτε δύσκολο αυτό το εγχείρημα, εγκαταλείψτε το «πλοίο» και πηγαίνατε σπίτια σας. Εδώ θα χρειαστούν θυσίες και όποιοι δεν είστε διευθετημένοι να τις κάνετε, μείνετε εκτός γιατί θα είναι καλύτερα για όλους.
Κύριοι, Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Αρχηγέ της Αντιπολίτευσης και άπαντες οι συγκροτήσαντες την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλάξτε ρότα και σκύψτε στα προβλήματα του τόπου γιατί είναι τόσα που μαζί με μας θα πνίξουν και τις αφεντιές σας»
Κ. Κατσιφέ, μήπως είναι δύσκολο στον Δήμο Αγράφων να ασχοληθεί κάποιος υπεύθυνα με τους Αγραφιώτες και να σκύψει στα προβλήματα αυτού του τόπου; Μήπως δεν μπορούν οι αιρετοί αυτού του ιστορικού τόπου να κάνουν θυσίες για την γενέθλια γη τους, ή μήπως τελικά δεν μπορούν να αλλάξουν ρότα;
Φοβούμαστε ότι υπάρχουν ‘αλλες δυσκολίες και  δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση να τις ξεπεράσουμε.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Ευρυτάνες, να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους και να είστε σίγουρος, πάντα θα ζητάμε από τους διοικούντες να «έχουν μαζεμένα τα μανίκια» και να εργάζονται για το καλό του τόπου. Αυτή είναι η αποστολή μας και μη στεναχωριέστε που σας το ζητάμε να το κάνετε πράξη. Ο Δήμος Αγράφων έχει τεράστιο πρόβλημα και χωρίς την συνεργασία όλων δεν μπορεί να βγει από το αδιέξοδο. Τώρα αν «χέστηκε» η φοράδα για το  πως εξελέγη ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. θα φανεί στην συνέχεια και αν είναι ή δεν είναι ύβρις η μη συμμετοχή των αιρετών σε μια τέτοια κορυφή διαδικασία «προκειμένου να εκφραστεί από μέρους σας η όποια διαμαρτυρία για τις πολύ μεγάλες παραλείψεις από τον Δήμαρχο, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και τους 4 ειδικούς συνεργάτες», είναι ένα θέμα βαρύτατα πολιτικό, στο οποίο τη λύση θα δώσει ο Αγραφιώτικος λαός στις επερχόμενες εκλογές. Τότε ξ αναμετρηθείτε και εδώ θα είμαστε για να τα ξαναπούμε…
Μέχρι εδώ για τα όσα μας καταμαρτυρείτε για «βρόντους» κλπ, καθότι για τα συμβαίνοντα στις 13 Γενάρη 2013, τα όσα σημαντικά καταγγέλλετε και την Δικαστική και Διοικητική σας προσφυγή, ως Ε.Π. δεν  τοποθετηθήκαμε ακόμη. Αναζητήστε το νέο φύλλο μας και είμαστε εδώ να τα ξαναπούμε, υπενθυμίζοντάς σας όμως για μια ακόμη φορά ότι «Ο Δήμος Αγράφων δεν είναι τσιφλίκι κανενός» και ότι αυτός ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Τέλος ως αναφορά την δήλωσή σας ότι «η αίθουσα συνεδριάσεων (του Δ.Σ) στις 13 Ιανουαρίου 2013, στο Δημαρχείο, δεν ανοίχθηκε καθόλου, προφανώς γιατί δεν παρουσιάστηκε κανένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης», η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ του Ε.Π. στο ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, σε άλλη σελίδα του σημερινού ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ σας διαψεύδει κατηγορηματικά !!!
ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ