Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Γνώμη Ιδού η Ρόδος ... στο Δήμο Αγράφων


Άκρως ανησυχητικά τα συμβαίνοντα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Αγράφων φίλες και φίλοι. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και έχουν τα δίκια τους και λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που πιστεύουν ότι στον Δήμο Αγράφων,
μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Δεν θα σας αποκαλύψω με ποιους είμαι, όμως από αυτή εδώ τη στήλη για άλλη μια φορά θα καταθέσω τη γνώμη μου, ευχόμενος να ληφθεί υπόψη από τους πρωταγωνιστές και μη στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων.
Φίλος συνδημότης μου είπε προχτές την εξής κουβέντα: «Είδες φίλε μου τι πάθαμε στον Δήμο. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι οι επιλογές μας ήταν λάθος καθότι οι περισσότεροι των Δημοτικών Συμβούλων που ψηφίσαμε και εξελέγησαν αποδείχτηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου». Δεν απάντησα στον φίλο, κούνησα όμως το κεφάλι συμφωνώντας μαζί του, ότι  στον Δήμο Αγράφων δεν πηγαίνει τίποτε καλά, όμως την μεγάλη ευθύνη για τα συμβαίνοντα, πρώτα την έχουν οι διοικούντες και μετά οι «άλλοι» Σύμβουλοι.
Οι εξελίξεις, όπως ενημερώνεστε φίλες και φίλοι στον Δήμο Αγράφων είναι ραγδαίες και ταυτόχρονα άκρως ανησυχητικές. Η «Αγραφιώτικη» ομάδα, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει την υπόθεση σοβαρά, διαχωρίζοντας την θέση της με τον Δήμαρχο και ήδη δρομολογεί κινήσεις, για να παρουσιαστεί ως η επόμενη λύση στον Δήμο Αγράφων. Τώρα αν με ρωτήσετε, ποιος είναι ο ρόλος του Χρήστου Μπούρα, στην «κίνηση» αυτή, θα σας απαντήσω ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος έχει τεράστια εμπειρία στο χώρο και δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να πάρει θέση και καλά κάνει. Βέβαια πέρα από την «κίνηση» των Αγραφιωτών της συμπολίτευσης, έχουμε και άλλες επιμέρους «κινήσεις», που έχουν την δική τους σκοπιμότητα, μικρή ή μεγάλη.
Το λέω αυτό γιατί το να αντιδρά η ομάδα ΜΠΑΜΠΑΛΗ και σύσσωμη η αντιπολίτευση, έχει την λογική της. Το να παρουσιάζονται όμως κάποιοι Δ.Σ. ως η «αλήθεια» του Δήμου που θα φιμωθεί, ως οι μη πλέον συγκατοικούντες με τον Σουλεϊμάν, ως οι εξυγιαντές  και ως οι «σκεπτόμενοι» του Δήμου, φαντάζει και είναι φίλες και φίλοι σχήμα οξύμωρο.  Αν παρακολουθήσετε ποιοι «διαχωρίζουν» την θέση τους, τώρα που το καράβι χτυπιέται από τεράστια κύματα στο μέσον της θαλάσσης και με σπασμένα μάλιστα κατάρτια, θα δείτε ότι είναι οι «θεμελιωτές» της μεγάλης νίκης του Δημάρχου και τα βασικά στελέχη του πληρώματος του καραβιού…
Τι έγινε άραγε τώρα και οι αντάρτες πληθαίνουν στην Δημοτική ομάδα του Τάτση; Τι έκαναν οι περισσότεροι εξ΄ αυτών δυο ολόκληρα χρόνια; Ποιες ήταν οι επί της ουσίας αντιδράσεις και κινήσεις των; Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκαν τώρα και όχι νωρίτερα; Μήπως και πριν ένα χρόνο δεν υπήρχαν προβλήματα στον Δήμο ή μήπως η υπομονή του λαμβάνειν … εξαντλήθηκε. Αυτά τα ερωτήματα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα και σε από τις απαντήσεις των θα κριθούν πολλά…
Και τώρα τι γίνεται, ποιος ή ποιοι θα πληρώσουν την νύφη; Οι διαχωρίσαντες την θέση τους, δεν έχουν πρόβλημα καθότι δεν πρόκειται να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, ούτε και θα «χάσουν» τον ύπνο τους γι΄ αυτό. Έξαλλου έκαναν τόσες «θυσίες» μέχρι τώρα, που άλλες δυνάμεις δεν υπάρχουν. Η αντιπολίτευση, θα περιμένει στην γωνία και καλά θα κάνει. Όχι όμως για να επιλυθούν και εδώ τα προβλήματα αλλά για να δουν τον καπετάνιο να εγκαταλείπει το πλοίο. Ποιοι λοιπόν θα βρεθούν στο μέσο της καταιγίδας; Οι εναπομείναντες που θα αναλάβουν καίριες αυτοδιοικητικές θέσεις, για να συνεχιστεί η λειτουργία του Δήμου Αγράφων. Αυτοί λοιπόν, οι νέοι Αντιδήμαρχοι και αξιωματούχοι, θα κληθούν να ανταπεξέλθουν των τρομερών και ανυπέρβλητων δυσκολιών, αυτοί που θα δώσουν ξεχωριστό αγώνα για σταθεί όρθιος ο Δήμος. Η αποστολή τους επικίνδυνη και το έργο τους τεράστιο, καθότι θα κληθούν από την πρώτη κιόλας μέρα να αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων.
Θα τα καταφέρουν; Εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες και κυρίως αν το έργο τους υποστηριχθεί υπεύθυνα από τον Δήμαρχο. Εδώ λοιπόν απαιτείται και η αλλαγή πλεύσης στην εν γένει παρουσία και του Δημήτρη Τάτση, ο οποίος δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο λάθους. Υπάρχει άνθρωπος στον Δήμο Αγράφων που πιστεύει ότι ο Δήμαρχος με τους νέους συνεργάτες του, μπορούν  να αναστρέψουν την ήδη κακή εικόνα και να φέρουν τα πάνω κάτω; Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Επ΄ αυτού μόνο μπορώ να πω και εδώ θα κλείσω φίλες και φίλοι, είναι ότι όλα γίνονται αρκεί να υπάρξει θέληση, θυσίες και αγάπη για τον Δήμο. Αν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν θέληση, αγαπούν τον Δήμο και τους Δημότες και είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για το ιερό αυτό σκοπό, θα το δούμε πολύ σύντομα.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ … Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΦΙΛΤΑΤΟΙ…