Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Χιονοδρομικό Κέντρο: Το Καρπενήσι πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νάουσας

Στις αρχές Ιανουαρίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός  για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» και τη δημιουργία νέων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα με ΣΔΙΤ.
Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί, θα κληθεί να αναπτύξει το χιονοδρομικό κέντρο σε ένα σύγχρονο ορεινό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών, με επέκταση των διαθέσιμων δραστηριοτήτων, ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και υλοποίηση Κέντρου Προπονητικού και Αθλητικού Τουρισμού. Θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή, την αναβάθμιση, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση των υποδομών, για διάστημα περίπου 40 ετών.
Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Νάουσας .
Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν ανέρχονται στα 30 εκ. ευρώ, ενώ από αυτές  θα προκύψουν πολλές θέσεις εργασίας , θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και θα διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, με την ευρύτερη περιοχή να απολαμβάνει πολλά από τα πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Τα παραπάνω αποτελούν απόδειξη ότι για άλλη μια φορά, ενώ η Ελλάδα προχωρά, εμείς παραμένουμε στάσιμοι. Η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει καταθέσει τη δική της πρόταση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , προωθώντας την εξεύρεση μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Πάγια άποψη της Δημοτικής Αρχής είναι η μεταβίβαση της κυριότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Δήμο Καρπενησίου, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών και αφού πρώτα Περιφέρεια και Δήμος θα αναλάβουν την εξ ημισείας αποπληρωμή των χρεών της Ανώνυμης αυτής Εταιρίας.
Στη συνέχεια, και αφού το Χιονοδρομικό Κέντρο θα ανήκει στο Δήμο Καρπενησίου, ο τελευταίος θα μπορέσει άμεσα να προβεί σε μία αντίστοιχη με αυτή της Νάουσας ενέργεια που αναμφισβήτητα θα συμβάλει άμεσα και αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της περιοχής. 
Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Πέρα από τα διαφυγόντα κέρδη χάνουμε σε επισκέπτες, σε τουρισμό, σε ανάπτυξη.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ευρυτανίας αναμφισβήτητα αποτελεί την καρδιά του χειμερινού τουρισμού στον τόπο μας.
Η λύση έχει κατατεθεί από το Δήμο Καρπενησίου και οφείλουν όλοι να αναλάβουν της ευθύνες τους.