Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 και σε συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλει συστηματικά ο Δήμος για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα του Αθλητικού Κέντρου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάνης συναντήθηκε για ακόμη μία φορά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Παρέχοντας συμπληρωματικά στοιχεία στον κ. Ιωαννίδη, ο Δήμαρχος Καρπενησίου επανέλαβε τη θέση του Δήμου Καρπενησίου για το Αθλητικό Κέντρο, τονίζοντας ότι μοναδική λύση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Κέντρου και της ορθής λειτουργίας του, είναι η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη διαχείρισή του.
Με τα νέα οικονομικά δεδομένα των Δήμων, ο κ. Μπακογιάνης επισήμανε ότι ο Δήμος Καρπενησίου δε δύναται να ανταπεξέλθει στη συντήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του Αθλητικού Κέντρου, ζητώντας έτσι να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της ελληνικής γραφειοκρατίας και μαζί Δήμος και κεντρικό κράτος να δώσουν οριστικό τέλος στη διαιώνιση αυτής της υπόθεσης.
Με το Δήμο να έχει μόνο τη διαχείριση και όχι την κυριότητα και από την άλλη το Υπουργείο που έχει την κυριότητα αλλά όχι και την πρόθεση για περεταίρω αξιοποίηση μίας τόσο σημαντικής υποδομής, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
Η συνάντηση έκλεισε με το Δήμαρχο Καρπενησίου να υπογραμμίζει την ανάγκη το Υπουργείο να επιληφθεί του τόσου σημαντικού για την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνία ζητήματος.