Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

TA ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Χρονιάρες μέρες είναι και κανονικά θα έπρεπε να γράφουμε μόνο καλά λόγια. Να όμως που και να θέλεις να αγιάσεις δεν μπορείς. Σκανδαλίζεσαι όταν  διαβάζεις ότι  ο Βουλευτής Ευρυτανίας
ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του για υπόθεση κατηγορίας εις βάρος του περί παραβάσεως καθήκοντος όταν ασκούσε καθήκοντα  Νομάρχη  για  να μπει ένα τέλος σε μια υπόθεση που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια όταν οι συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση  του αθωώθηκαν . Εύλογα λοιπόν  όσο και  καχύποπτος να μην είσαι  διερωτάσαι γιατί περίμενε ο  Βουλευτής μας την απόφαση των δικαστηρίων για τους συγκατηγορούμενους του και ύστερα προέβη στο αίτημα άρσης  ασυλίας του?  Η δημιουργία  εντυπώσεων  χωρίς ουσιαστικό λόγο δεν βοηθάει καθόλου όταν  ψηφίζει  περικοπές  ακόμη και στις πενιχρές συντάξεις των αγροτών , φορολόγηση των παιδιών και οι συμπατριώτες του δεινοπαθούν από την ανεργία και το κρύο καθότι  αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι υποστηρικτής της ιδέας  ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες  είναι  ίσοι απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτως  ιδιότητας . Πάρα πολύ ωραία ιδέα . Για να γίνει αυτό μήπως πρέπει να ξεκινήσει  και να φέρει πρόταση  νόμου περί κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και ο ίδιος να δηλώσει στο προεδρείο της Βουλής ότι η άρση ασυλίας του ισχύει για όλες τις  τυχόν δικαστικές  υποθέσεις που εκκρεμούν ή μπορεί να προκύψουν εις βάρος του ότι και να αφορούν ?  

*Το τελευταίο διάστημα  ο πρώην Βουλευτής  μας μάλλον δεν μας διαβάζει με την δέουσα προσοχή. Το γράφω αυτό αγαπητέ γιατρέ  γιατί παραπονιέστε ότι μόνο για εσάς γράφαμε  να μην ψηφίσετε μνημόνια και περικοπές στην ζωή των συμπολιτών μας. Για να σας φύγει λοιπόν το παράπονο σας παραπέμπω στα τεύχη του Ε.Π. λίγο πριν την ψήφιση του 3ο μνημονίου και μέχρι και σήμερα. Μ ε τον ίδιο ακριβώς τρόπο γράφουμε και για τον σημερινό εκπρόσωπο του νομού μας στην Βουλή.  ΚΑΙ  ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ.  ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΥΣΤΑΓΜΟ. ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ….

*Αλλαγές από ότι γνωρίζω θα γίνουν στο Δήμο Αγράφων στις θέσεις των Αντιδημάρχων και του προέδρου Δ.Σ. Το θέμα  δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής στάσης  από την ηγεσία ς τότε και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Το κακό είναι ότι  τις όποιες προσωπικές αδυναμίες  αυτών που διοικούν τις  πληρώνουν οι πολίτες του Δήμου.
Πιο μελαγχολικά Χριστούγεννα δεν θυμάμαι παρατήρησε κάποιος φίλος μου. Δίκαιο έχει ο άνθρωπος. Ακόμη και τα σπίτια να παρατηρήσει κανείς θα διαπιστώσει  ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποι μα  δεν είχαν  το σθένος να βάλουν ούτε ένα λαμπάκι. Σε τέτοια δεινή κατάσταση  μας έχουν φέρει  οι σωτήρες  μας που ούτε να χαρούμε τις ημέρες  των Χριστουγέννων δεν μπορούμε…   

φίλος μας πάντως που ήταν υποψήφιος της υποτιθέμενης Δημοκρατικής Αριστεράς , μια που ούτε αριστερά είναι  ούτε δημοκρατική είναι, παρά μια συνιστώσα της κανιβαλικής ακροφιλελέυθερης   διακυβέρνησης  πολύ ανησυχεί εάν κυβερνάει καλά. Ας ρωτήσει κανένα άνεργο που δεν έχει ούτε για το ενοίκιο , ούτε για το φαγητό του θα του απαντήσει κατάλληλα… Και ας δούμε τώρα πόσο θα υποστηρίξει το ξαδέλφι  του και συνεταίρο του  για να κρατηθούν στην εξουσία ? Η καταραμένη  λίστα έτυχε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ  που τώρα συγκυβερνούν  να την κρατήσει στο συρτάρι του για 14 μήνες. Είναι ή όχι συνένοχος  και άρα κυβέρνηση ενόχων? 

Και μια και κλείνει ο χρόνος να ευχηθούμε  να είναι  ελάχιστες οι μέρες που θα μείνουν στην κυβέρνηση αυτοί που τώρα εφαρμόζουν ανάλγητες πολιτικές  και στέλνουν στην φτώχεια και την ανέχεια  εκατομμύρια συνάνθρωπους μας , ενώ παράλληλα κάνουν πλουσιότερους τους ήδη πλούσιους..     Όσο  περνάει ο καιρός  τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν.. το 2013 να είναι η χρονιά  πραγματικής αγάπης και αλληλεγγύης και ψυχικής, πνευματικής ανάτασης ώστε όλοι μαζί να βρούμε τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε για να απαλλαγούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε από τους κατακτητές-δυνάστες μας εσωτερικούς και εξωτερικούς…