Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Απεραντιακός-Μυρίκη 0-2 «Καθάρισε» πολύ νωρίς


Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο τοπικό μας πρωτάθλημα η Μυρίκη. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης επί του Απεραντιακού και στην συνέχεια έσβησε μηχανές, φτάνοντας σχετικά εύκολα στο τρίποντο.
Οι παίχτες της Μυρίκης μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 14ο λεπτό κατάφεραν να σημειώσουν 2 γκολ με τους Κώστα Σταμούλη και Κώστα Λιάγκα και έτσι «¨καθάρισαν» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» περίμεναν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις.
Στα αρνητικά η αχρείαστη αποβολή του επιθετικού Κώστα Σιταρά για απώθηση του Χρήστου Ράμμου στα τελευταία λεπτά του ματς.
Ο Απεραντιακός του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε χωρίς άγχος, αφού πλέον εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Απεράντιοι είχαν αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα και αγωνίστηκαν χωρίς άγχος. Δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά και βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με δυο τέρματα. Βελτιώθηκαν αρκετά στην συνέχεια και έπαιξαν πολλές φορές το τεχνητό οφσάιντ, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν την επιθετική ανάπτυξη της Μυρίκης.
Η Μυρίκη έφτασε στους 29 βαθμούς και ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 7η θέση με 12 εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Την ερχόμενη (16η) αγωνιστική η Μυρίκη υποδέχεται την Φραγκίστα και ο Απεραντιακός τα Άγραφα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου απέκρουσε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι και ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σταμούλης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, σουτάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα (0-1).
10΄: Ο Σιταράς Κ. μετά από λάθος της άμυνας των Απεράντιων έκλεψε έκανε την ατομική προσπάθεια και σούταρε από τα όρια της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
12΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κοτρώνης πήρε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Ζαραβέλη από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
14΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από δεξιά, ο Παχής βρέθηκε στην αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, σούταρε διαγώνια ο Φακίτσας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Λιάγκας στην επαναφορά με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Απεραντιακού διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό 0-2.
17΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράμμου από καλή θέση πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
39΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά η προβολή του Κοτρώνη από το ύψος του πέναλτι έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Φακίτσα.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Μπισμπίκης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ.
54΄: Ο Σταμούλης έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Σιταράς Α. βρέθηκε απέναντι στον Φακίτσα, σούταρε και ο πορτιέρο των Απεράντιων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
66΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
73΄: Ο Γιαννής έκανε την ενέργεια από αριστερά, γύρισε και ο Οικονόμου από κοντά ανακόπηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ Μεριγκούνη λίγο πριν πλασάρει.
78΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης από κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε και αυτή έφυγε αρκετά άουτ.
87΄: Ο Σιταράς Κ. απώθησε εκτός φάσης τον Ράμμου του Απεραντιακού και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες.
90΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Φακίτσας με όμορφη εκτίναξη στο κέντρο του τέρματος και ψηλά παραχώρησε νέο κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ξανά από δεξιά ο Παχής και η νέα κεφαλιά του προωθημένου Ζαλοκώστα μπλοκαρίστηκε από τον Φακίτσα, που έπεσε στην δεξιά του γωνία.
Συνθέσεις Ομάδων
Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Μιχαήλ(46΄ Καμαρέτσος), Μπισμπίκης, Οικονόμου, Ντζίμας, Ζήκας, Ανδρεάκης, Σιταράς Ε.(46΄ Κολοκύθας), Κωστής(68΄ Γιαννής), Ράμμος, Κουτσοθανάσης Κ.
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας(76΄ Μπουμπουρής Α.), Κοτρώνης(69΄ Γκορόγιας), Σταμούλης, Λιάγκας Κ.(62΄ Λέρης), Σιταράς Κ., Σιταράς Α., Ζαλοκώστας
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος , 1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου, 2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)