Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ 0-4 Εύκολη νίκη με τεσσάρα


Εύκολο απόγευμα πέρασε στην Παλαιοκατούνα το Βελούχι επικρατώντας της τοπικής Αναγέννησης με σκορ 4-0.Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και υποχρεώθηκε σε μια ακόμη ήττα, αυτή την φορά από μια ανώτερη ομάδα. Η Αναγέννηση είχε δοκάρι με τον Ανέστη Κοράκη και έχασε την ευκαιρία στο 65΄ να πετύχει το γκολ της τιμής.
Το Βελούχι στο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Φλωράκη κυριάρχησε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και πήρε ακόμη μια ευρεία νίκη.
Ο ΑΠΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, προηγήθηκε μόλις στο 25΄ με 0-3 «κλειδώνοντας» την νίκη. Στην συνέχεια σκόραρε ένα ακόμη γκολ στις αρχές της επανάληψης και έφτασε στο τελικό 0-4. Οι νικητές είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και τα σκόρερ χρίστηκαν 4 (Φλωράκης, Σαϊτης, Κρίντας, Κουτσουπιάς) διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Στα αρνητικά η αποβολή του αρχηγού Βασίλη Συγκελόπουλου με 2η κίτρινη λίγο πριν το φινάλε και η ένταση, που προκλήθηκε από ανθρώπους της ομάδας μετά την λήξη του ματς.
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση και έφτασε τους 26 βαθμούς. Η Παλαιοκατούνα βρίσκεται στην προτελευταία 8η θέση και στους 5 βαθμούς, έχοντας απόσταση 3 βαθμών από την ουραγό Φραγκίστα . Την επόμενη (16η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο ντέρμπι στο Καρπενήσι την Κρέντη και η Αναγέννηση αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ποταμιά.
Ένταση είχε το φινάλε της αναμέτρησης. Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης και δέχτηκε φραστική επίθεση από τον γενικό αρχηγό του ΑΠΟΚ Νεκτάριο Καρδαμπίκη και το αναπληρωματικό μέλος της ομάδας Γιώργο Νικολακόπουλο. Οι άνθρωποι του Βελουχίου εξοργίστηκαν όταν σε μια από τις τελευταίες στιγμές του ματς ο ρέφερι δεν έδωσε επιθετικό φάουλ στον Αντώνη Ζαχαρόπουλο, αλλά υπέδειξε κόρνερ. Το περιστατικό αναγράφηκε και στο φύλλο αγώνος και αναμένεται πιθανή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Επίσης η ομάδα του Βελουχίου εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει εξαίρεση από τα επόμενα ματς του Λαμιώτη διαιτητή.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Σαϊτης κέρδισε από δεξιά, πάσαρε στον Φλωράκη, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» του Κοράκη και άνοιξε το σκορ (0-1).
15΄: Χαμηλή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κοράκη, που αιφνιδιάστηκε (0-2).
21΄: Χτύπημα φάουλ του Σαϊτη από κοντινή απόσταση πέρασε πάνω από το τέρμα της Αναγέννησης.
23΄: Ο Κουτσουπιάς πάτησε στον Σαϊτη, ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το τέρμα του Κοράκη.
25΄: Ο Κρίντας σούταρε από απόσταση περίπου 25 με 30 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κοράκη (Εκτίμησε ξανά λάθος την πορεία της μπάλας) πέρασε από πάνω του και κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το 0-3.
43΄: Μακρινό σουτ του Σαϊτη πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα της Παλαιοκατούνας.
45΄: Ο Κοράκης Α. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, χλιαρό σουτ του Κατσίκη από πλάγια αριστερά μετά από διπλή προσπάθεια του ίδιου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Κόκκοτος.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Σαϊτης έβγαλε την μπαλιά για τον Κουτσουπιά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ στην αριστερή γωνία της Παλαιοκατούνας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 0-4.
49΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Διώτης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και ο Κόκκοτος μάζεψε εύκολα.
62΄: Ο Κόκκοτος έκανε δυνατό βολέ και γέμισε προς την περιοχή της Παλαιοκατούνας, ο Κοράκης έκανε άστοχη έξοδο, ο Κουτσουπιάς έκλεψε πλάσαρε και ο Αρκουμάνης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ διώχνοντας ψηλά πάνω από το τέρμα της ομάδας του.
65΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοράκη Α. από καλή θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
85΄: Ο Συγκελόπουλος άθελα του βρήκε με τον αγκώνα τον Γενιτσαρόπουλο και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη από τον διαιτητή Χατζηθεοδώρου. Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με 10.
86΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Σαϊτη, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και δεξιά, το οποίο έφυγε λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Συνθέσεις Ομάδων
Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ., Γαλανός, Τζερεμές, Φύκας, Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α.(83΄ Μπούρμπος), Κατσίκης(48΄ Μπλέντζος), Αρκουμάνης, Γενιτσαρόπουλος, Διώτης(76΄ Αναγνωστόπουλος)
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος(46΄ Ζαχαρόπουλος), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσονίκας(72΄ Ράπτης Π.), Κρίντας, Μπόνιας, Φλωράκης, Κουτσουπιάς, Σαϊτης, Τσιλιμέκης Δ.(46΄ Τσιλίκας)
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου, 1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος, 2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)