Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κρέντη-Άγραφα 1-1 Όρθιος στο ΣΥΝΟΡΟ ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ



Στις καθυστερήσεις έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, αποσπώντας χρυσή ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Κρέντη που δικαιούνταν την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς ευκαιρία στο 90λεπτο, πέρα από μια κεφαλιά του Γαλανού στο 90΄που έφυγε άουτ, πήραν βαθμό χρυσάφι παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους πρωτοπόρους, είχαν δοκάρι με τον Πάτρου και κλασικές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς. Στο ποδόσφαιρο όμως όταν δεν πετυχαίνεις γκολ το δέχεσαι και κάπως έτσι έγινε και προχτές στο ΣΥΝΟΡΟ, όπου τα Άγραφα με ένα στημένο στο τέλος του παιχνιδιού, απέσπασαν την ισοπαλία από την Κρέντη που παρέμεινε ωστόσο για ένα ακόμη παιχνίδι αήττητη στην έδρα της.
Οι γηπεδούχοι παίζοντας με πάθος αλλά χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, κατάφεραν να προηγηθούν στην επανάληψη με γκολ-πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, και θα μπορούσαν να φτάσουν άνετα σε ένα ακόμη γκολ αν δεν σπαταλούσαν τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ειδικότερα η ευκαιρία που έχασε ο Γιώργος Βούρτσας στο 86΄ είναι από αυτές που λέμε «δεν χάνονται».
Η Κρέντη απέδειξε ότι είναι ομάδα με μέταλλο και τεράστια δυναμική, που μπορεί όμως να καταρρεύσει όταν χαθεί η ηρεμία και η ομοιογένεια, χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν δημιουργήσει την πολύ καλή χημεία της ομάδας μέχρι τώρα. Τα νεύρα και η γκρίνια είναι στοιχεία που βλάπτουν κάθε σωματείο και ας μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες χτίζονται και δημιουργούνται στα γήπεδα και πουθενά αλλού. Είναι κρίμα η τεράστια προσπάθεια της Διοίκησης και των ποδοσφαιριστών να μην έχει συνέχεια καθότι η Κρέντη είναι ένα βήμα από τον τελικό στο κύπελλο και μαθηματικά στην τελική τετράδα των ομάδων του πρωταθλήματος που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.
Ο Κατσαντώνης του Δημήτρη Αθανασόπουλου παρά τις πολλές απουσίες και τις αλλαγές, που υπήρξαν μεσοβδόμαδα και χωρίς τα 3 μεταγραφικά του αποκτήματα, έπαιξε έξυπνα και στο τέλος έχοντας και την εύνοια της τύχης έφυγε από το Κεράσοβο έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας. 
Οι Αγραφιώτες παρέμειναν στην πρώτη θέση, έχοντας πλέον 29 πόντους.
Τα Άγραφα αντιμετωπίζουν το ερχόμενο Σάββατο (9-2) τον Άγιο Προκόπιο στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, ενώ η Κρέντη που βρίσκεται στην 2η θέση με ένα βαθμό λιγότερο θα πραγματοποιήσει το ρεπό της.
Σπουδαία μπάλα από τον κορυφαίο του γηπέδου Σ. Μπήρο, που σάρωσε στην άμυνα και καλή απόδοση από τον σκόρερ Τύμπα και τους Γιάκο, Γ. Λάππα και Πάτρου. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο Αρκουμάνης, πολύ καλός ο Ζωχάκης που κρίθηκε αυστηρά από τον ρέφερι και μεγάλος σκόρερ ο ατέλειωτος Πάνος Γαλανός που πήρε τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ στα δύσκολα στην πλάτη του. Δυνατές αλλά όχι αντιαθλητικές οι μάχες στο γήπεδο, κανένα περίεργο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, καλή η φιλοξενία και για άλλη μια φορά ακόμη υψηλά δείγματα άψογης αθλητικής συμπεριφοράς από τον κάνοντα χρέη προπονητή των Αγράφων Δημήτρη Αθανασόπουλο.

Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Τύμπα από δεξιά έδιωξε με τις γροθιές ο Κόκκοτας, ο Πάτρου σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων. Στην επιστροφή της οΓιάκος εξ επαφής προσπάθησε να πλασάρει, αλλά μετά από κόντρα πάνω στον Μπισμπίκη η μπάλα κατέληξε άουτ.
35΄: Κάθετη πάσα του Βούρτσα Ν. στον Τύμπα, ο οποίος σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
40΄: Εκτέλεση φάουλ του Θεοχάρη από μακρινή απόσταση μάζεψε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
42΄: Μακρινή μπαλιά του Μπύρου Σ., διαγώνιο σουτ του Μάκκα Κ. μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Κόκκοτας στην γωνία του.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Απευθείας σουτ του Πανόπουλου μέσα από την περιοχή και αριστερά μάζεψε ο Ντάλλας στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
56΄: Ο Ντάλλας Αθ. τροφοδότησε τον Μάκκα Κ., που σούταρε από πλάγια αριστερά εντός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
68΄: Ο Βούρτσας Γ. ανατράπηκε από αριστερά από τον Γιαννιώτη, κερδίζοντας πέναλτι.
70΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε άψογα το πέναλτι στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα (1-0).
71΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπισμπίκη από το κέντρο, γυριστό σουτ του Καλύβα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλας.
72΄: Αποβολή του Ζωχάκη με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
86΄: Συνδυασμός Τύμπα-Μάκκα Κ.-Βούρτσα Γ. είχε ως τελικό αποδέκτη τον τελευταίο, ο οποίος ανενόχλητος μέσα από την περιοχή και δεξιά αντί να πλασάρει σε κενό τέρμα καθυστέρησε υπερβολικά, προσπαθώντας να περάσει τους πάντες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθότι Μπισμπίκης και Θεοχάρης τον ανέκοψαν προσωρινά με την μπάλα να φτάνει στον Πανέτα έξω από την περιοχή, που γέμισε και το πλασέ του Βούρτσα Γ. κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
90΄: Ωραία σέντρα του Αθανασόπουλου από τα αριστερά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Γαλανού κατέληξε μόλις πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
94΄: Ο Γαλανός με αρκετά όμορφη και δυνατή εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Ντάλλα και ψηλά, που την βρήκε, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ (1-1).
97΄: Εκτέλεση φάουλ του Γιάκου από το κέντρο, κεφαλιά του Πάτρου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.

Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Γιάκος, Βούρτσας Ν.(74΄ Πανέτας), Πάτρου, Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Τύμπας(93΄ Μπύρος Ε.), Βούρτσας Γ.(Ι)

Άγραφα (Δημήτρης Αθανασόπουλος): Κόκκοτας, Ζωχάκης, Γιαννιώτης, Αρκουμάνης(93΄ λ.τρ Τσιγαρίδας), Μπισμπίκης, Κόγιας, Θεοχάρης, Αθανασόπουλος, Μάρκης(78΄ Γαλανός), Πανόπουλος, Καλύβας Τ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος,1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)