Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Φραγκίστα-Ποταμιά 1-4 Την πήρε η …«Ποταμιά»


Σε τραγικό αδιέξοδο, όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία, βρίσκεται πλέον η Φραγκίστα μετά και από την νέα της βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 4-1 από την Ποταμιά. Οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκαν δίκαια από μια ανώτερη ομάδα που ήταν αποφασιστική και απόλυτα δημιουργική. Στη Φραγκίστα φαίνεται πως το πολυθρύλητο πείραμα δεν πέτυχε και έτσι η ομάδα εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα οδηγηθεί στην Β΄ Κατηγορία, παρά τις προβλέψεις της διοίκησης.
Ωστόσο όμως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και όλα είναι πιθανά, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται λίφτινγκ και μάλιστα εκ βάθους.
Στο παιχνίδι μας τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 5λεπτο, πέτυχαν δυο γκολ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και παρουσίασαν μια αρκετά καλύτερη εικόνα, μείωσαν το σκορ και είχαν ευκαιρίες (δυο δοκάρια) να μπουν ακόμη πιο δυναμικά στο ματς. Ωστόσο όμως ηττήθηκαν παραμένοντας στην τελευταία με 2 βαθμούς και θα διεκδικήσουν την παραμονή της στα εναπομείναντα 3 ματς.
Η Ποταμιά επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, κερδίζοντας μάλιστα μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Σημείωσε μάλιστα το πρώτο της νικηφόρο αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα ανέβηκε στην 5η θέση, φτάνοντας τους 16 βαθμούς.
Η Φραγκίστα την επόμενη (16η αγωνιστική) αντιμετωπίζει την Μυρίκη στο Καρπενήσι, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί την Παλαιοκατούνα 2010.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Κάθετη μπαλιά του Μπούρα Γ. στον Μπούρα Σ., ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και δεξιά, πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Σάλτη και έκανε το 0-1.
5΄ : Ο Γιαννόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Μπούρα Γ., που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε ανενόχλητος στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας (0-2).
15΄: Μπαλιά του Ζαγκότση για τον Μπούρα Γ., που ελίχτηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά σούταρε φαλτσαριστά έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
24΄: Ο Ζαγκότσης έβγαλε την μπαλιά στον Μπούρα Γ., ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Σάλτη, τον πλάσαρε στην δεξιά του γωνία, διαμορφώνοντας το 0-3.
43΄: Σουτ του Γιαννόπουλου μέσα στην περιοχή και δεξιά κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Μπισμπίκης Β. τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
58΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά, ο Περούλας στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-3.
62΄: Ωραία ενέργεια και σέντρα-σουτ του Μπισμπίκη Ι. από δεξιά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς, στην επαναφορά ο πορτιέρο Παπαβασιλείου μπλόκαρε μετά από παρέμβαση του Αζακά.
64΄: Μετά από προσπάθεια και πάσα του Μπισμπίκη Ι. στον Γερονίκο, φαλτσαριστό σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή και αριστερά κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
66΄: Σέντρα του Γκορόγια Ι. από αριστερά, κεφαλιά του προωθημένου Μπίκα μάζεψε ο Σάλτης.
69΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά από καλή θέση κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
70΄: Σέντρα του Μπούρα Γ. από δεξιά, ο Γιαννόπουλος ξεμαρκαρίστηκε όμορφα μέσα στην περιοχή και αριστερά, πλάσαρε από κοντά και ο Σάλτης απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία, με τον Σερπάνο Δ. να διώχνει στην συνέχεια.
72΄: Παράλληλη  χαμηλή σέντρα-σουτ του Στόκα από αριστερά έδιωξε δύσκολα ο Σάλτης.
74΄: Ο Μπισμπίκης Β. έκανε κούρσα από αριστερά, έβγαλε και την σέντρα στον αφύλαχτο Κατσαδούρο, που από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.
76΄: Ο Καζάκος Π. μετά από κόντρες ευνοήθηκε και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
83΄: Κόρνερ του Γιαννόπουλου από αριστερά, ο Μάκκας δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μπούρας Γ., που καιροφυλακτούσε σε κενό τέρμα με σουτ πραγματοποίησε το 1-4.
Συνθέσεις Ομάδων
Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π.(72΄ Καζάκος Π.), Περούλας Γ., Σερπάνος Δ., Ντάλλας Κ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Γ.(46΄ Μάκκας), Κατσαδούρος Κ., Λάμπρου(46΄ Σερπάνος Γ.)
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι.(85΄ λ.τρ Μπούρας Α.), Αζακάς, Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Σ.(85΄ Σβερώνης), Πλεξίδας(46΄ Στόκας), Γιαννόπουλος, Ζαγκότσης, Μπούρας Γ.
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος, 1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου, 2ος Βοηθός: Χρήστος Γαλανός(Αντιπρόεδρος Φραγκίστας)