Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βελούχι-Φραγκίστα 6-2 Εξάσφαιρο και ισχυρό




Ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα στον φετινό μαραθώνιο του τοπικού μας πρωταθλήματος πέρασε ο ΑΠΟΚ, συντρίβοντας την ουραγό Φραγκίστα με το εντυπωσιακό 6-2. Οι γηπεδούχοι καταιγιστικοί στο πρώτο ημιχρόνιο, όπου σημείωσαν και τα 6 τέρματά τους, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Φραγκίστα που πέραν της ισοφάρισης σε 1-1, δεν έδειξε σε κανένα σημείο ικανή ότι μπορούσε να αντισταθεί.
Δυστυχώς για την πάλαι ποτέ ισχυρή ομάδα της Φραγκίστας, που πάλευε όλα τα παιχνίδια και κοντράριζε στα ίσια κάθε αντίπαλο, τώρα έχει καταντήσει σάκος του μποξ γνωρίζοντας συνεχώς ήττες και μάλιστα από τις πιο βαριές στην ιστορία της.
Ο ΑΠΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση και έφτασε τους 26 βαθμούς και στο +9 από τον 5ο Άγιο Προκόπιο. Η Φραγκίστα παραμένει στον «πάτο» της βαθμολογίας χωρίς νίκη και με 2 βαθμούς. Απέχει 3 πόντους από την προτελευταία Παλαιοκατούνα.
Το ματς παρακολούθησε από την κερκίδα ο νέος προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος μετά από 3 χρόνια ξαναβρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ντάλλας έκανε άστοχη έξοδο και ο Σαϊτης στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε από κοντά πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
13΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη από πλάγια αριστερά πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
18΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και μετά από αδράνεια στην άμυνα του ΑΠΟΚ ο Λάμπρου εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
21΄: Ο Κρίντας πάσαρε στον Καρβέλη, που σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, ο γκολκίπερ της Φραγκίστας απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια ο Σαϊτης έκανε επιθετικό φάουλ στον πορτιέρο του ΑΠΟΔΦ.
24΄: Χαμηλή εκτέλεση κόρνερ του Σαϊτη από αριστερά πέρασε από όλους και ο Καρβέλης μέσα από την μικρή περιοχή με σουτ πέτυχε το 2-1.
29΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά, ο Τσιλιμέκης στόπαρε και πάσαρε στον Καρβέλη, που λίγο έξω από την μικρή περιοχή με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Ντάλλα έγραψε το 3-1.
32΄: Ο Κουτσουπιάς σέντραρε από αριστερά και την κοντινή κεφαλιά του Καρβέλη στο δεύτερο δοκάρι προ του Ντάλλα απέκρουσε σωτήρια στην γραμμή ο Μάκκας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κουτσουπιάς με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία της Φραγκίστας (4-1).
35΄: Ο Κουτσουπιάς με έξοχη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σαϊτη, που μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Ντάλλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1.
39΄: Ο Ράπτης Π. σέντραρε από δεξιά και μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα ο Τσιλιμέκης από κοντά με κεφαλιά «έγραψε» το 6-1.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Σαϊτης πάσαρε στον Τσιλιμέκη, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση και ο Ντάλλας μπλόκαρε εύκολα.
62΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά και ο Μπισμπίκης Ι. από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε στο τελικό 6-2.
70΄: Αδύναμο πλασέ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
73΄: Ο Σαϊτης βρήκε τον Κουτσουπιά, που σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
79΄: Ο Μπισμπίκης Β. έκλεψε από τον Ράπτη, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Κόκκοτος μπλόκαρε.
80΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Κουτσονίκα, που σούταρε, αλλά ο Ντάλλας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
86΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Κόκκοτο, αλλά πλάσαρε από κοντά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
93΄: Ο Κουτσουπιάς βρήκε τον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε και ο Ντάλλας μπλόκαρε σταθερά.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος, Ξαγάρας, Συγκελόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Ράπτης Π., Τσιλιμέκης Δ., Φλωράκης(46΄ Κουτσονίκας), Σαϊτης, Καρβέλης(75΄ λ.τρ. Τσουκαλάς)

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Ντάλλας Σ., Μάκκας, Μακρής, Περούλας Γ., Ντάλλας Κ., Λάμπρου(55΄ Σάλτης Α.), Μπισμπίκης Β., Γερονίκος Π.(65΄ Καζάκος Π.), Μπισμπίκης Ι.(90΄ Μπισμπίκης Φ.), Σερπάνος Δ., Κατσαδούρος Κ.

Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας), 1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας), 2ος Βοηθός : Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)