Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄


*Αδελφέ Ηλία περαστικά 
Μάχιμος και όπως πάντα δημιουργικός επέστρεψε στο σπίτι του ο εκλεκτός συνεργάτης και φίλος Ηλίας Προβόπουλος μετά την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Παρά το μέγεθος της δοκιμασίας, ο Ηλίας στάθηκε όρθιος και σιγά - σιγά γυρίζει στην αγαπημένο του λειτούργημα, που είναι η δημοσιογραφία και η συγγραφή σημαντικών βιβλίων τα οποία τον περιμένουν, όπως κι εμείς εδώ στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.  Ηλία περαστικά και σιδερένιος. 


*Πολλούς κεραυνούς εξαπέλυσε ο Πρόεδρος για τον πρώην Αντιδήμαρχο. Δεν ξέρω αν έχουν έτσι τα πράγματα και ούτε φυσικά τα αμφισβητώ. Ωστόσο όμως ξέρω καλά ότι οι κατέχοντες τέτοιες θέσεις, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί διότι όσοι κατοικούμε σε τούτο τον τόπο έχουμε κι εμείς τα δικαιώματά μας και οι κρατούντες πάντα, τεράστιες υποχρεώσεις. Γι΄ αυτό εξάλλου τους επιλέγουμε για να διακονήσουν και όχι να διακονηθούν.

*Το λέω αυτό διότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι, θα πρέπει να έχουν τα αυτιά τους συνεχώς ανοιχτά έτσι ώστε να αφουγκράζονται τα λογικά αιτήματα των Δημοτών και αναλόγως να τα ικανοποιούν. Επομένως το έργο και η ευθύνη τους είναι τεράστια σε μια εποχή μάλιστα που δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

*Πως θα γίνει αυτό όμως θα μου πείτε, όταν π.χ. για να καθαριστεί ένας δρόμος σε ένα χωριό ή για να γίνει κάποιο έργο, δεν υπάρχει δραχμή στο ταμείο, διότι το Δ.Σ. δεν ψήφισε ούτε το ποσό που απαιτείται για τον σκοπό αυτό. Βλέπετε οι περισσότεροι των Δ.Σ. φρόντισαν και θα φροντίσουν από δω και πέρα να μην περάσει τίποτε στα Δημοτικά Συμβούλια, όπως έγινε και προ ημερών με τα καύσιμα. Ερώτημα: Με την στάση αυτή τιμωρείται ο Δήμαρχος ή οι δημότες που δεν φταίνε σε τίποτε; ΠΡΟΤΑΣΗ: Αντιπολίτευση και “αντάρτες” ας ψηφίζουν κατά συνείδηση. Στα ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των Δημοτών, αφού πάρουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις, καλόν είναι να είναι θετικοί γιατί αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, σε λίγο καιρό δεν θα έχουν μούτρα να πάνε σε κανένα χωριό του Δήμου. Οι δημότες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση και δεν πρόκειται να ανεχθούν από δω και πέρα κανενός παιχνίδια, τέρμα και τελείωσε. Αυτά για την Δημοτική Αρχή που συνεχίζει να λέει διάφορα αλλά και για τους αντιφρονούντες αντιπολιτευόμενους και την αντιπολίτευση που δείχνει να βολεύεται με την υπάρχουσα κατάσταση νομίζοντας ότι με την μέθοδο του ώριμου φρούτου θα φτάσει στην εξουσία.

*Ήθελα όμως να ρωτήσω τους ανεξάρτητους Δ.Σ. Πέρυσι λεβεντιές μου γιατί ψηφίσατε τα καύσιμα και φέτος είπατε ΟΧΙ; Μήπως επειδή τώρα έχουν αλλάξει οι ρόλοι; Πάντως με πολύ αγωνία περιμένω να πληροφορηθώ από τον αρμόδιο του Δήμου, τι έγινε πέρυσι και που ξοδεύτηκαν 200.000 ευρά για καύσιμα. Το λέω αυτό γιατί τα λεφτά είναι πολλά και όπως και να το κάνουμε, τόσα λεφτά δημιουργούν ερωτηματικά.