Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Β ΜΕΡΟΣ

*Βέβαια η αντιπολίτευση έχει ξαναζητήσει διαχειριστικό έλεγχο, κάτι που δεν έγινε, διότι οι νυν αντιφρονούντες της συμπολίτευσης τότε ήταν με τον Δήμαρχο και την θεσούλα τους.
Τώρα όλα άλλαξαν και γι΄ αυτό εγκρίθηκε από το Σώμα και ο έλεγχος. Ωραία περίπτωση για να μάθουμε κι μείς τι έγινε στους 5 Δήμους τόσα χρόνια και ειδικά τι έχει συμβεί με τα έργα και πόσα χρήματα διακινήθηκαν στον Δήμο Αγράφων τα δυο τελευταία χρόνια, όπου την διοίκηση ασκούσαν οι εκ των εκλεκτών του Δημάρχου.

*Καλό λοιπόν θα είναι για όλους μας να μάθουμε επιτέλους που πήγαν οι επιχορηγήσεις από τη ΣΑΤΑ, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, τι λειτουργικά έξοδα είχε ο Δήμος τα δυο τελευταία χρόνια, πόσα καύσιμα «έκαψαν» τα μηχανήματα και τα οχήματα του Δήμου και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
*Και ενώ στον Δήμο Αγράφων συμβαίνουν πολλά και διάφορα με την ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να προσπαθεί με αλλαγές να γυρίσει το ματς, στο Καρπενήσι ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος κόουτς με το τιμ, κάνουν σχέδια Τσάμπιονς Λίνγκ για την νέα διετία. Όπως και να το κάνουμε φίλες και φίλοι μεταξύ των δυο «ομάδων» μας υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει από δω και πέρα. Το Καρπενήσι, όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα πάει καλά, με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο και 3-4 αλλαγές που θα γίνουν στην πορεία με νέους «παίχτες» που θα ενισχύσουν την αριστερή πτέρυγα αλλά και μια αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα, καθότι ο σημερινός «πορτιέρο» τελευταία δείχνει πολύ καταπονημένος. Όσον αφορά την άλλη ομάδα, τα πράγματα είναι δύσκολα.

* Σε πόλεμο των εργολαβικών εταιρειών και των αυλικών τους, απέδωσε την διάσταση που πήρε το πόρισμα των Επιθεωρητών της Διοικητικής Αρχής σηράγγων, για την σήραγγα Τυμφρηστού, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς. Τόσο ο ίδιος όσο και η επιβλέπουσα αρχή, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών δια του υπευθύνου Τ. Παπαναστασίου, διαβεβαίωσαν ότι , όλα βαίνουν καλώς με την ασφάλεια της σήραγγας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τσάμπα ο θόρυβος και οι πηχυαίοι τίτλοι μοναδικέ μου φίλε. Έχεις κάνει όρκο φαίνεται. Αν ακούσεις κάτι ανάποδο για τον ψηλό, να το «φουσκώνεις» αμέσως. Πάντως μέχρι τώρα όσες φορές προσπάθησες να δώσεις παραπάνω έμφαση απ΄ ότι έπρεπε σε θέμα που αφορούσε τον ψηλό, την πάτησες…

*Απαλλάχτηκε οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Ντόρα Μπακογιάννη  σχετικά με το 1εκ. δολάρια του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της κυρίας Μπακογιάννη το 2011. Πρόκειται για ποσό που προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μ. Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου. Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.