Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

H κοπή της πίτας και ο χορός των Μαυρομματιανών στη Λαμία!


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση των Μαυρομματιανών το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 10 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο “Σιντριβάνι” στο Σταυρό Λαμίας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τρεις γενιές Μαυρομματιανών συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και να διασκεδάσουν κάτω από τους παραδοσιακούς ήχους της υπέροχης ορχήστρας του κέντρου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Βασίλης Κορέντζελος, το δε φλουρί έπεσε στον Μαυροματιανό Ζαχαρία Μπακόλα.


Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και καλά δώρα ευγενική προσφορά των μελών του Συλλόγου και άλλων. Ο πρώτος λαχνός που ήταν ένα αρνί, προσφορά του συγχωριανού μας Κώστα Γ. Σαξώνη από το Κλωνί - Σπερχειάδας, τον κέρδισε μέλος της οικογένειας της Χριστίνας Καυκιά.
Η πρόεδρος στο λόγο της, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ανταλλάχθηκαν ευχές για Ειρηνικό και Χαρούμενο 2013, αναφέρθηκε εν συντομία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και ζήτησε να υπάρξει ομοψυχία και αλληλεγγύη. Ζήτησε επίσης την συμμετοχή των νέων στα κοινά ώστε να υπάρξει συνέχεια και για μεγάλη της ικανοποίηση είδε πολλούς νέους και νέες μέσα στην
αίθουσα.
Στη συνέχεια άπαντες παρακάθισαν στην πλούσια τράπεζα, γευόμενοι  τα νοστιμότατα εδέσματα των συμπατριωτών μας Μπάμπη και Τασίας Τσιάρα (από την Πρασιά - Δυτ. Ευρυτανίας) και το υπέροχο κρασί.  Ακολούθησε χορός και ξεφάντωμα με την σαμπάνια να ρέει και την αδρεναλίνη να απογειώνεται και το γλέντι να κρατάει μέχρι αργά το απόγευμα. Με την δύση του ηλίου άρχισε η αναχώρηση. Όλοι έδειχναν ικανοποιημένοι ευχαριστώντας το Δ.Σ. ευχόμενοι και του χρόνου!
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην άψογη αυτή εκδήλωση, καθώς επίσης τον κ. Μπάμπη Τσέλο (από την Βράχα), Δ/ντη εκπαίδευσης, ζωγράφο, συγγραφέα, ερευνητή και όχι μόνο, τον Ευαγ. Μαντή, πρόεδρο του Συλλόγου Συνοικισμού Ευρυτάνων Λαμίας “Ο Άγιος Δημήτριος” για την παρουσία του, τον πρόεδρο του χωριού κ. Νίκο Σκόνδρα με την παρέα του.
Τέλος η Πρόεδρος κ. Ρέκκα ευχαριστεί προσωπικά τον παλιό της συμμαθητή και επιχειρηματία κ. Άρη Πετρόπουλο που φρόντισε να τις κάνει την μεγάλη έκπληξη, φέρνοντας στην εκδήλωσή όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριες της (από τα γυμνασιακά μας χρόνια εκεί) που είναι σήμερα εξέχοντες παράγοντες του επιστημονικού και επιχειρησιακού κόσμου της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας καθώς και τον ανταποκριτή των εφημεριδων Centra και Ημέρα για την παρουσία του στην εκδήλωση.