Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μπροστά από την Εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993 Πλήθος πολιτικών στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πάνω από 2.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η οποία έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «εάν δεν τον είχαν ανατρέψει το 1993 ίσως η χώρα είχε γλιτώσει καθώς και ότι αν τον είχαν ακούσει η Ελλάδα δεν θα περνούσε τα δεινά που περνά σήμερα».

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γίνεται μια προσπάθεια εξωραϊσμού της μέσα από τη σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία, απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους. Μεταξύ άλλων είπε: «Νέοι και νέες, Στη δική μας ζωή - της ηρωικής και άτυχης γενιάς του μεσοπολέμου - βιώσαμε μια αφάνταστα σκληρότερη από τη σημερινή ανατροπή. Στη δική σας ηλικία περάσαμε από την ανεμελιά της νιότης στην ακραία βιαιότητα ενός μεγάλου πολέμου, μιας αδυσώπητης ξένης κατοχής και ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου.

Πολλοί συνομήλικοι μου χάθηκαν πριν φτάσουν στα τριάντα. Και ο ίδιος έζησα τη ζωή μου με τη φράση του Νίτσε, επικίνδυνα. Όχι προφανώς με την έννοια του στιγμιαίου, τυχοδιωκτικού και άχρηστου κινδύνου.

Αλλά με τη βαθιά πεποίθηση ότι το θάρρος στην ζωή αυτή, και στην πολιτική κατεξοχήν, είναι αυτό που δημιουργεί στο τέλος την ανατροπή. Γι αυτό κρατήστε την αισιοδοξία σας».

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν όλα τα εν ζωή μέλη του δικού του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Βορείου Ελλάδας Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Σταθόπουλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Τίμος Χριστοδούλου, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης Νίκος Γκελεστάθης.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, όχι όμως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι ήταν προσκεκλημένος.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων όπως οι Φ.Κουβέλης και Π. Καμμένος καθώς και οι Μ. Γλέζος, Σπ. Χαλβατζής, Ανδ. Παπαδόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Β. Πολύδωρας, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Βουλγαράκης, Π.Δούκας, Τ. Γιαννίτσης, Ν. Μπίστης, Π. Παυλόπουλος, Π. Ψωμιάδης, Ν. Νικολόπουλος, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ. Παπαθανασίου, Β. Μαγγίνας, Δ. Σιούφας, Γ. Καρατζαφέρης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Κακλαμάνης, Ν. Καραχάλιος, Ελ. Βόζεμπεργκ κ.ά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και επιφανείς επιχειρηματίες.
Ακόμη στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, ο γιατρός Δημήτρης Καρατσίκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκαρμούτσος, ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Κώστας Παπαδόπουλος, το μέλος Θανάσης Σταμάτης, οι πρώην αντινομάρχες Αλέκα Φακίστα και Μαρία Παναγιωτοπούλου και καθώς αρκετοί ακόμη Ευρυτάνες, φίλοι του Επίτιμου.