Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Θρηνεί η Ευρυτανία - Δύο ακόμη νεκροί - Φρικτό θάνατο βρήκαν μέσα σε ένα 24ωρο δύο ακόμη συνάνθρωποί μας Ο γνωστός ορειβάτης Κώστας Χουλιάρας έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων στο Βελούχι και 82χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο


Σαν σε κακό όνειρο φαντάζουν τα δυσάρεστα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο νομό μας. Έναν μικρό νομό που δυστυχώς δεν αντέχει να σηκώσει στις πλάτες της κι άλλες απώλειες συνανθρώπων μας.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «έφυγαν» από τη ζωή αγαπημένα πρόσωπα, αναπάντεχα και με τραγικό θάνατο. Τα χτυπήματα επανωτά και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το ένα, ο πόνος, η θλίψη και η απώλεια ξανά χτυπά την πόρτα μας.


Κανείς όμως δεν περίμενε να ακούσει πως το Βελούχι σκότωσε τον άνθρωπο που τον αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλον.
Τον άνθρωπο που οραματίστηκε και αγωνίστηκε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου να γίνει τόπος έλξης για τους λάτρες της φύσης, της ορειβασίας και του Σκι. Εκείνον που πάτησε το πόδι του στα Ιμαλάϊα και άφησε την τελευταία του πνοή στο πολυαγαπημένο του βουνό, το Βελούχι.
Τραγική ειρωνεία φαντάζει και δεν το χωρεί ανθρώπου νους ότι ο Κώστας Χουλιάρας δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας και σκοτώθηκε κάνοντας αυτό που αγαπούσε.
Όπως συνήθιζε ο Κώστας, εφοδιάστηκε με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ανέβηκε προς την Ψηλή Κορφή για ορειβασία.
Όλα κυλούσαν ομαλά, όταν για άγνωστο λόγο, εγκλωβίστηκε σε κάποιο απόκρημνο σημείο. Στην προσπάθειά του να βγει και σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα τηλεφώνησε σε φίλο του ορειβάτη και ζήτησε βοήθεια λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένος.
Δυστυχώς όμως, συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για να βγει δεν τα κατάφερε, γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα 300μ. βρίσκοντας φρικτό θάνατο.
Αμέσως, ο φίλος του που δέχτηκε το τηλεφώνημα ενημέρωσε τις αρχές και τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Καρπενησίου και χωρίς να χάνουν χρόνο ξεκίνησαν για τον εντοπισμό του.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 62χρονος ορειβάτης κάποια στιγμή νωρίς το πρωί και μετά σταμάτησε να απαντά στο κινητό του. Από το στίγμα που είχε δώσει όμως τον εντόπισαν σε μια απόκρημνη χαράδρα και τελικά τον ανέσυραν νεκρό το πρωί της 25ης Μαρτίου. Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου απλώς βεβαιώθηκε ο θάνατός του.
Ο Κώστας Χουλιάρας, ο δικός μας Κώστας, ήταν από τα αγαπημένα πρόσωπα τούτου εδώ του τόπου. Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον πατέρα, φίλο, δάσκαλο και πάνω απ’ όλα αθλητή Κώστα.
Αν και τόσο νωρίς και άδικα, ήρθε η ώρα Κώστα να πατήσεις και την πιο ψηλή κορφή, αυτή του Παραδείσου. Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά… Καλό σου ταξίδι!

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
82χρονη κάηκε ζωντανή 
μέσα στο σπίτι της 
Φρικτό θάνατο στις φλόγες βρήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες, μετά από φωτιά που ξέσπασε.
Το τραγικό συμβάν έγινε τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου στο χωριό Ασπρόπυργος (Ανδράνοβα) του πρώην Δήμου Προυσού.
Συγχωριανός της, καθώς πήγαινε στο σπίτι του είδε το σπίτι της 82χρονης γυναίκας τυλιγμένο στις φλόγες και αμέσως ειδοποίησε τους χωριανούς και την Πυροσβεστική.
Το παλιό διώροφο σπίτι άρπαξε φωτιά, κατά πάσα πιθανότητα από το τζάκι που βρισκόταν σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Η άτυχη 82χρονη, που έμενε μόνη της, αφού δεν είχε κανέναν άλλον σ’ αυτή τη ζωή, δεν κατάφερε να βγει με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Όταν έφτασαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής από το Καρπενήσι ήταν ήδη πολύ αργά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να σβήσουν τη φωτιά για να μην επεκταθεί περαιτέρω. Με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο μέσα στα συντρίμμια και στα αποκαΐδια, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντίκρισαν  ένα φρικιαστικό θέαμα,  καθώς εντόπισαν μια απανθρακωμένη μάζα. Η 82χρονη καταπλακώθηκε από το ταβάνι και κάηκε ζωντανή βρίσκοντας τραγικό θάνατο.
Την προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου.