Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ


Ολοκληρώθηκε το Προσυνέδριο της Στερεάς Ελλάδος με θέμα την ανάπτυξη στο οποίο συμμετείχα ως Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ευρυτανία αλλά και ως Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας.

Κατέθεσα επίσημα στα όργανα του κινήματος και ως μέλος του κοινοβουλευτικού Τομέα της Ανάπτυξης ,Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων τις προτάσεις μου, οι οποίες και θα συμπεριληφθούν στην κυβερνητική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Ευρυτανία μας, με σκοπό και στόχο την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη στο νομό μας, καθ’ ότι αυτό είναι και το μόνιμο ερώτημα στην τοπική κοινωνία.
 Τι προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την Ευρυτανία ;
Προτάσεις τις οποίες σας αναφέρω επιγραμματικά, καθώς θ' ακολουθήσει ειδική αναλυτική έντυπη έκδοση, με το σύνολο των προτάσεων για την Ευρυτανία και το οποίο θα είναι προσβάσιμο στο σύνολο των πολιτών του Νομού μας ενώ σαφέστατα μπορεί να εμπλουτιστεί με προτάσεις και θέσεις φορέων και πολιτών του νομού μας.
1)ΔΥΟ ΣΦΑΓΕΙΑ  ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ –ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Προτείνουμε την διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων προς το Δήμο Καρπενησίου έτσι ώστε να μπορέσει  να λειτουργήσει τα σύγχρονα σφαγεία τα οποία πλήρωσε ο Ευρυτανικός λαός 1,5 εκ. ευρώ και δεν λειτούργησαν ποτέ όσο και ένα δεύτερο σφαγείο μικρών ζώων στην Δυτική Ευρυτανία.
Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση και να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε τόσο το πρωτογενή όσο και τον δευτερογενή και γιατί όχι τον τριτογενή τομέα στο κλάδο της κτηνοτροφίας προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
Νομός σχεδόν κατά το ήμισυ κτηνοτροφικός δεν έχει σφαγεία σε λειτουργία.
2) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
και των γύρω χωριών της Δυτικής Ευρυτανίας  (παρά την διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού έργου την οποία ήδη με τον βουλευτή που εκπροσωπεί την Ευρυτανία μας κοινοβουλευτικά Τέρενς Κουίκ,  παρακολουθούμε καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό), με συγκεκριμένες δράσεις όπως   παραλίμνιες θέσεις αναψυχής - ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, κατασκευή παραλίμνιου οδικού άξονα, δημιουργία προβλητών, προγράμματα Αγροτουρισμού, ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, άδειες χρήσης υδροπλάνων, τουριστικά σκάφη ανάπτυξη ζωνών ήπιας δόμησης πολυτελών κατοικιών-συγκροτημάτων για προσέλκυση υψηλού βιοτικού επιπέδου παραθεριστών και γιατί όχι μονίμων κατοίκων   όσο και η ανάδειξη  του θρησκευτικού τουρισμού, καταγράφοντας μια σειρά θρησκευτικών μνημείων, όπως το Μοναστήρι της Τατάρνας, η Σωτήρα Ανατολικής Φραγκίστας, ακόμη και ο Βυζαντινός Ναός της Επισκοπής του 8ου αιώνα αφιερωμένος στην Παναγία, ο οποίος όμως είναι βυθισμένος στη λίμνη.
3) ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ
Ίδρυση και λειτουργία στην Λίμνη Κρεμαστών Ιστορικού μουσείου  αξιοποιώντας αντικείμενα που φιλοξενούνται και φυλάσσονται στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών ενώ ανήκουν στο τόπο μας.
4) ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΑ
Τουλάχιστον 2 ακόμα ελικοδρόμια στην δυτική και βόρεια Ευρυτανία πέραν αυτού του Καρπενησίου τόσο για αεροδιακομιδές όσο και για μεταφορές επισκεπτών υψηλού βιοτικού επιπέδου και τουριστικών περιηγήσεων μέσα από την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
5)ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Η προσέλκυση επενδύσεων, όπως πολυτελή θέρετρα SPA, αθλητικά κέντρα, θέσπιση νέων μέτρων και προγραμμάτων για τον αγροτουρισμό, σε συνδυασμό με τον περιβαλλοντικό, θρησκευτικό, συνεδριακό και θερινό-χειμερινό τουρισμό, την τουριστική αλιεία στην λίμνη και στα ποτάμια μας, την ενίσχυση και την διαφημιστική προώθηση των εν λειτουργία τουριστικών μονάδων, σε έναν ενιαίο φορέα τουριστικής αξιοποίησης του νομού, με έργα και δράσεις, με τους Ευρυτάνες της διασποράς και μέσω χορηγιών τους, να συνεργαστούμε με σκοπό την λειτουργία γραφείων τουριστικής προώθησης της Ευρυτανίας, στην Ευρώπη, στην Αμερική, και στην Αυστραλία, με online διασύνδεση με όλες τις τουριστικές παροχές της Ευρυτανίας.
6) ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝA: ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΝOYME ΦΩΝΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Προώθηση πακέτων γνωριμίας με την παραδοσιακή ελληνική Ευρυτανική κουζίνα με πιάτα στο σύνολο του νομού και σε όλα τα καταστήματα της εστίασης με κοινή ονομασία τιμή και γεύση ,και την παρασκευή παραδοσιακών Ευρυτανικών προϊόντων
7) ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ 3ΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Παροχή στους πολίτες όσο και στους τουρίστες του νομού μας ολοκληρωμένων πολύγλωσσων υπηρεσιών τηλεϊατρικής με τριψήφιο αριθμό επείγουσας δωρεάν κλήσης αξιοποιώντας τόσο την ΕΙΝΚΥΕ όσο και τον Ιατρικό σύλλογο Καρπενησίου αλλά και ενεργοποιώντας Στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό για το σκοπό αυτό σε υποστηρικτικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας συνεργαζόμενο τόσο με το ΕΚΑΒ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ όσο και με το νοσοκομείο Καρπενησίου και Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.
8) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ
Τηλεοπτικός σταθμός ενώνοντας την καρδιά της Ευρυτανίας με τους απανταχού Ευρυτάνες αλλά και όλους όσους αγαπούν την Ευρυτανία και νιώθουν Ευρυτάνες . Αξιοποιώντας το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού από ανεξάρτητη αρχή με μέλη πολίτες της Ευρυτανίας που δε θα συμμετέχουν στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας λαϊκής βάσης και η οποία θα εγκρίνει θέσεις βάσει βιογραφικών , με σκοπό την ενημέρωση , την ανάδειξη του τόπου της τοπικής κουλτούρας , των δράσεων των ζητημάτων του τόπου της Ευρυτανικής κουζίνας , και κάθε πρότασης των Ευρυτάνων πολιτών .
9) ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Πάγιο αίτημα της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας με σκοπό και στόχο την κατασκευή και προώθηση Ευρυτανικών προϊόντων μέσα σε ελεγχόμενη περιοχή προστατεύοντος το περιβάλλον και λειτουργώντας μέσα σ ε σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με διοικητικό τμήμα που θ αναλαμβάνει δράσεις προώθησης των προϊόντων στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά και θα οργανώνει δράσεις και συμμετοχές σε εκθέσεις διαγωνισμούς και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα προωθώντας τα προϊόντα αυτά.
10)ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ –ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Συνεργασία με τον εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου για παροχή τεχνογνωσίας αξιοποίησης και ανάδειξης των καταστημάτων εκσυγχρονισμός των εξοπλισμών τους (μέσω και της νέας επενδυτικής τράπεζας που προτείνουμε στο πρόγραμμα μας) εξωραϊσμός των προσόψεων και της εικόνας των εμπορικών δρόμων του Καρπενησίου σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς με σκοπό την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εσωτερικής αγοράς (σε επίπεδα νομού) που θα κερδίζει τόσο τον επισκέπτη όσο και τον μόνιμο κάτοικο-πελάτη, στήριξη του συλλόγου σε ζητήματα που χρίζουν κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων .
11) ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Καταγραφή των προβλημάτων του επαρχιακού οδικού δικτυού Ευρυτανίας και άμεση συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους με σκοπό την μόνιμη και όχι βραχυχρόνια επισκευή τους και όπου χρειαστεί κοινοβουλευτική ανάδειξη των ζητήματα αυτών .
12)ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΕΥΡΥΖΟΝΙΚΟΤΗΤΑ- ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ
Διαρκής-μόνιμη και ποιοτική κάλυψη στο σύνολο του νομού σε τηλεπικοινωνιακά Ευρυζωνικά δίκτυα και ηλεκτροδότηση στο σύνολο του νομού παρέχοντας υπηρεσίες που θα εγγυώνται σε κάθε εποχή την απρόσκοπτη και διαφανή πρόσβαση όλων των πολιτών στην πληροφορία και τα συστήματα επικοινωνίας, για την εκπλήρωση των αναγκών τους.
13)ΠΑΡΑΜΕΓΔΟΒΙΟΣ
Ο Παραμεγδόβιος είναι ένας δρόμος αφάνταστα τεράστιας σημασίας. Όχι μόνο για τα χωριά, τους δήμους των νομών Καρδίτσας & Ευρυτανίας και των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς, αλλά γενικότερα του Ελληνικού κράτους και της εθνικής οικονομίας μας. Ενώνει στην κυριολεξία την νοτιοδυτική με την βορειοανατολική Ελλάδα.
Ονομάστηκε, Παραμεγδόβιος, γιατί η φυσική του χάραξη είναι κατά μήκος του ποταμού Μέγδοβα (Ταυρωπού). Η συνολική απόσταση μεταξύ Καρδίτσας και Αγρινίου είναι 160 χλμ. (ακριβώς 159,95 χλμ.) εκ των οποίων όλα είναι ασφαλτοστρωμένα εκτός από ένα μικροσκοπικό (συγκριτικά με το σύνολο) κομμάτι μόλις 18 χλμ. μεταξύ Νεράιδας - Μαυρομμάτας και φυσικά η Γέφυρα Μέγδοβα που έπρεπε ήδη να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
14)ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ-ΕΞΟΔΟΙ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Άμεση πράξη εφαρμογής τέρμα πια οι μελέτες και τα χαμένα χρόνια για το νομό και την ανάπτυξη του. Άμεση κατασκευή όλων των εισόδων – εξόδων του νομού για ελεύθερη και κυρίως ασφαλή απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών και διακίνησης των εμπορευμάτων ελαχιστοποιώντας το κόστος μεταφοράς αλλά ανοίγοντας και την αγορά σ ένα θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ των νομών.
15 ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΤΜ’S
Κάλυψη με πληθυσμιακά κριτήρια και όχι κριτήρια συναλλαγών με ΑΤΜ’S στο νομό Ευρυτανίας πέρα από το Καρπενήσι σε βόρεια, δυτική και νότια Ευρυτανία , με σκοπό και στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, τόσο των πολιτών του νομού για πληρωμές λογαριασμών, για την μισθοδοσία και σύνταξη των ηλικιωμένων ανά πάσα στιγμή διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών από κακοποιά στοιχεία  και την κοστοβόρα-χρονοβόρα μετακίνηση των πολιτών απ όλη την Ευρυτανία στο κέντρο του νομού το Καρπενήσι, σε καιρούς που η κάθε μετακίνηση κοστίζει αφόρητα για τις οικονομικές δυνατότητες των Ευρυτάνων όσο και των επισκεπτών του νομού-τουριστών έτσι ώστε να πραγματοποιούνται συναλλαγές σε καταστήματα εστιατόρια κλπ στα χωριά του νομού με σκοπό και στόχο «το άνοιγμα της αγοράς» στο σύνολο του νομού. Φτάνει πια ο αποκλεισμός των χωριών της Ευρυτανίας.
16) ΑΜΕΣΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΜΙΑ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΑΓΡΙΝΙΟ
Όχι άλλες μελέτες άλλη υποσχεσιολογια όχι άλλα κούφια λόγια σε προεκλογικές περιόδους .Χρόνια περιμένουν οι Ευρυτάνες τον οδικό άξονα έτσι ώστε να αρθεί η απομόνωση και μη ασφαλής και χρονοβόρα μετακίνηση των Ευρυτάνων πολιτών αλλά και των επισκεπτών του νομού. Είναι θέμα ύψιστης σημασίας και δεν μπορούν άλλο οι μελετητές να λαμβάνουν επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ για μελέτες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Άμεσος κοινοβουλευτικός έλεγχος για το θέμα αυτό και άμεσες ξεκάθαρες απαντήσεις με χρονοδιάγραμμα.
17) ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ .
Αξιοποιούμε , Γνωστοποιούμε, Σεβόμαστε , και αναδεικνύουμε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στο Νομό Ευρυτανίας και δίδοντας την μέγιστη δυνατή προβολή του έργου αυτού μέσω και των τοπικών μέσων αλλά και αξιοποιώντας και τον τηλεοπτικό σταθμό λαϊκής βάσης που προτείνουμε για το σκοπό αυτό .
Θ' ακολουθήσει πλήθος επισκέψεων και δράσεων τόσο με τον Αρμόδιο Κοινοβουλευτικά για θέματα Ευρυτανίας Τέρενς Κουίκ όσο και με την Αρμόδια  Τομεάρχη- βουλευτή για την Ανάπτυξη Ραχήλ Μακρή με την παρουσία και την αμέριστη στήριξη του Προέδρου μας Πάνου Κάμμένου.
Ξέρω πως ίσως κάποιους δυσαρεστούμε κάποιους όχι ,γνώμονας μου είναι το σύνολο των πολιτών του νομού, γι αυτό και μόνο εργάζομαι με οποιοδήποτε κόστος
Αν δεν σπάσεις αυγά άλλωστε ο νομός δε θα λάβει αυτά που δικαιούται , ισόρροπη ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος δημιουργίας για το τόπο μου.
Υπόσχεση μου είναι μια:
ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
*Η εργασία αυτή αποτελεί επιγραμματικό μέρος των προτάσεων για την ανάπτυξη, και όχι το σύνολο των προτάσεων του πολιτευτή Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για το νομό Ευρυτανίας και έχει κατοχυρωθεί ως πνευματικό έργο του ιδίου .

Κωνσταντίνος Ι.  Μπακόλας
Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας