Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γνώμη του ΠΑΛΜΟΥ - ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος των φοιτητών στη Λάρισα που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο έβαλαν μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν.

Η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό 2 παλικαριών, που έφυγαν τόσο άδικα από αυτή τη ζωή, επειδή οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο, «φρόντισαν» να στερήσουν από τα παιδιά μας που είναι φοιτητές ακόμη και τη θέρμανση, μετατρέποντάς την σε είδος πολυτελείας.
Τίνος όμως το αυτί θα ιδρώσει από αυτή την τραγωδία; Δυστυχώς κανενός φίλες και φίλοι, καθότι οι κυβερνώντες θα «φροντίσουν» και σε αυτή την περίπτωση, με μια ανακοίνωση, να συμμετάσχουν στο πένθος των οικογενειών, εκφράζοντας την «βαθύτατη λύπη τους…» Βέβαια τι πρόβλημα μπορεί να έχουν οι κρατούντες, ποια παιδιά εκ των 300 σπουδάζουν χωρίς θέρμανση και χωρίς φαγητό; Ας ρωτήσουν όμως και εμάς, τους απλούς κοινούς θνητούς αυτής της χώρας, που έχουμε 2 και 3 παιδιά φοιτητές, πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή; Δεν ρωτούν γιατί τα δικά τους παιδιά είναι τακτοποιημένα και βολεμένα, όπου κι αν βρίσκονται.
Τελικά τι μπορεί να πει κανείς για όλους αυτούς τους Κυρίους, που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Μήπως έχουν πάθει κάτι και δεν αντιλαμβάνονται που έχουν οδηγήσει την χώρα και τον λαό της; Δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούν τους Έλλην ες στην απόγνωση, δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε ως απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής με την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο που έχει ανεβάσει τις τιμές στα ύψη, καθιστώντας το είδος πολυτελείας; Αγαπητοί μου αναγνώστες κατά τα φαινόμενα, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, δεν είναι μόνο οικονομικές. Μέχρι τώρα ακούγαμε για την αιθαλομίχλη και τα αναπνευστικά προβλήματα που έχουν αποκτήσει πολλοί πολίτες από την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης των καυσόξυλων και των τζακιών. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να χάνονται ανθρώπινες ζωές...
Δυστυχώς η πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας που αποφασίζει η Τρόικα και υλοποιεί η συγκυβέρνηση, πέρα από τη δυστυχία και την εξαθλίωση, σπέρνει και το θάνατο και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαιτέρως, καθότι στην δυστυχία και στην εξαθλίωση θα έχουμε συνέχεια, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει και ας λέει ο κυρ Αντώνης, ότι του χρόνου θα έλθουν καλύτερες μέρες για τους Έλληνες, που όμως δεν φαίνονται…