Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Οι Ευρυτάνισσες τίμησαν την γιορτή τους


Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και ο Σύλλογος Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας με τις δέουσες τιμές γιόρτασαν και τίμησαν δεόντως την Γιορτή της Γυναίκας.

 Ο Σύλλογος Γυναικών Δυτ. Φραγκίστας την Παρασκευή 8 Μαρτίου το βράδυ πραγματοποίησαν γλέντι, το οποίο κράτησε ως αργά το βράδυ.
Οι γυναίκες από τη Δυτική Φραγκίστα, αλλά και από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα του χωριού και παρουσία της Αντιδημάρχου Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, αλλά και του Προέδρου του Χωριού κ. Θύμιου Κολοκύθα διασκέδασαν για τα καλά.

Ο Σύλλογος της Δυτικής Φραγκίστας έχει αφήσει το δικό του σημάδι στο πέρασμα του χρόνου με την Πρόεδρο αλλά και σύσσωμο του ΔΣ να δίνουν τη δική τους μάχη για να αναδεικνύεται η δράση του Συλλόγου, αλλά και το χωριό τους. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι…
Το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Στο Ξενοδοχείο AVARIS στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που κατά τη διάρκειά της  βραβεύτηκε η ευρυτάνισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ράνια Μπουμπουρή.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Ευρυτανίας κα Παναγιωτοπούλου Μαρία, με θέμα «Άρωμα Γυναίκας-Σταγόνες από τη γυναικεία παρουσία στην Ευρυτανική (και όχι μόνο) Ιστορία των τριών τελευταίων αιώνων». Επίσης μίλησε η τελειόφοιτη της Νομικής Αθηνών κα Τσάκνη Μαρία με θέμα «Διαχείριση Οικονομικής Κρίσης μέσα από την οικογένεια».
Για την προσφορά της στον κόσμο της λογοτεχνίας βραβεύτηκε από το Σύλλογό, η Ευρυτάνισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κα Ράνια Μπουμπουρή, η οποία υπηρετεί το λόγο μέσα από επιμέλεια ελληνικής έκδοσης έργων σπουδαίων ξένων συγγραφέων, μεταφράσεις και συγγραφή βιβλίων από την ίδια.
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική βραδιά με την Άσπα Τσίνα και τους συνεργάτες της.
Να αναφέρουμε εδώ ότι επιτυχία σημείωσε η προσέλευση των γυναικών προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Μπράβο αξίζουν στο Σύλλογο γι’ αυτή την ενέργειά τους και μακάρι να είναι δυνατές και να συνεχίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο να προσφέρουν στον τόπο.