Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι γυναίκες της Βελάωρας


Με την ψυχή τους γλέντησαν οι γυναίκες της Βελαώρας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013, τιμώντας έτσι την Hμέρα της Γυναίκας με ζωντάνια και αισιοδοξία.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, η δυναμική Πρόεδρος Κική Κλεφτοσπύρου - Κουτσοκώστα, εκπαιδευτικός και το Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Γυναικών Βελαώρας, διοργάνωσαν άψογα μια απόλυτα πετυχημένη βραδιά, με κέφι και γλέντι που κράτησε μέχρι αργά.  

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου, με τον συγκινητικό λόγο της, που απευθυνόταν σε όλες τις γυναίκες του χωριού, ενώ έγινε αναφορά στους στόχους του Συλλόγου και στις δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει για την νέα χρονιά.  Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, του οποίου η πρεσβυτέρα κατάγεται από την Βελαώρα και ακολούθησε μικρή ομιλία από την Αντιδήμαρχο Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και ομιλία από τον Βαλαωρίτη πολιτευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γιαννούλη, με θέμα την γιορτή της γυναίκας.
Την εκδήλωση τίμησαν πέραν των ανωτέρω και η Αντιδήμαρχος Αγράφων Νατάσα Κοφίνη καθώς και η Πρόεδρος του Τ.Σ. Βούλπης κ.Αλίκη Γερονίκου.   Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο Σύλλογος Γυναικών Βελαώρας είναι από τους πιο δραστήριους και συνάμα δημιουργικούς του τόπου μας που πληροί όλες εκείνες προοπτικές για να προσφέρει σημαντικό έργο στα πολιτιστικά και όχι μόνο του Δήμου Αγράφων.
Αξιοσημείωτο να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος Γυναικών Βελαώρας με την υπ’αριθμόν 46/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ευρυτανίας, αναγνωρίστηκε επισήμως ως σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΛΑΩΡΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», που εδρεύει στην Βαλαώρα Ευρυτανίας και σκοπό έχει αυτόν που αναγράφεται στο άρθρο 2 του καταστατικού.
 Τέλος να αναφέρουμε ότι με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου τίμησε την Παρασκευή Αθανασίου, μητέρα 9 παιδιών που διαμένει μόνιμα στη Βελαώρα και ότι οι μουσικές στιγμές από τους Κώστα Κονδύλη στο Μπουζούκι και Γιάννη Γιαννούλη στην κιθάρα ήταν μοναδικές.