Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄


*«Ήταν χθες το πρωί  όταν πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από ένα σπίτι στην Ανατολική Φραγκίστα. Η πυρκαγιά ήταν μεγάλη όπως και η προσπάθεια των πυροσβεστών να μην επεκταθεί στα διπλανά σπίτια».
Έλεος αδέλφια, είναι κρίμα, είναι κατάντημα να μην ελέγχονται τα όσα ανεβάζουμε στο διαδίκτυο. Τα ανωτέρω δεν έγιναν ποτέ και τα όσα ακολούθησαν της τάχα συγκλονιστικής είδησης, είναι ασύστολα ψεύδη. Η ενημέρωση είναι καλή και όλη την θέλουμε, αρκεί να αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι «μου είπε κάποιος κάτι, που του είπε ο άλλος…»

* Ο μέσος μηνιαίος (καθαρός) μισθός στη Σερβία τον Ιανουάριο ήταν 39.197 δηνάρια (περίπου 352 ευρώ), μειωμένος κατά 17%, σε πραγματικούς όρους, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Αυτά βλέπει ο Στουρνάρας και βάλθηκε να μας αποτελειώσει. Ελπίδα μας και του ελληνικού λαού να μην προλάβει. ΙΔΩΜΕΝ.

* Επιτέλους μίλησε και κάποιος στο ΚΚΕ και είπε μεγάλη αλήθεια. Η Κανέλλη λοιπόν, προχθές έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΚΚΕ, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι ευρύτατες. «Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Όμως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» σχολίασε χαρακτηριστικά. Εγώ τόλεγα εδώ και καιρό ότι το ΚΚΕ αν δεν αλλάξει ηγεσία στις επόμενες εκλογές θα πέσει κάτω από το 4%. Εντάξει σύντροφε;

*Περισσότερα βιβλία αποφάσισε να πουλά ο βουλευτής της Ν. Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, διπλασιάζοντας τον χρόνο των εκπομπών του καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει αρκετά λεφτά να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τους φόρους που του αναλογούν.  Έλεγα ότι ο μπουμπούκος είναι μπουμπούκος και του έδινα πάντα απαλλακτικό σε ότι και αν έλεγε. Εδώ όμως δεν μπορώ να τον απαλλάξω καθότι αποδεικνύεται και πονηρός αλλά και αχάριστος. Ντροπή σου Μπουμπούκε.

*Δημοσιεύματα, πληροφορίες αλλά και δηλώσεις δείχνουν ότι σχεδιάζεται υπέρ των τραπεζών από την κυβέρνηση (δήθεν και εντελώς ψευδώς με συμβουλή της Τρόικας του ΔΝΤ η της Λαγκάρντ) ουσιαστική κατάργηση του Νόμου Κατσέλη. Η κατάργηση αυτή ονοματίζεται … «βελτίωση του Νόμου Κατσέλη» και θα είναι ανάλογη των «βελτιώσεων» - καταστροφών των μνημονίων και των εφαρμοστικών που ζει ο Έλληνας Καταναλωτής σαν καταπέλτη τα τελευταία χρόνια. Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία καθότι οι εμπνευστές της επιδιώκουν, καταρχάς με τόπο δημαγωγικό και ανήθικο θα αναφερθούν  σε κάποιο δήθεν «κούρεμα» ανάμεσα στο 3%-5% (που βέβαια δεν αγγίζει τη διατήρηση της αισχρής επίσημης τοκογλυφίας των θεόρατων Ελληνικών επιτοκίων) και το κυριότερο να αφαιρέσουν την δυνατότητα από τη  Δικαιοσύνη και από οποιονδήποτε άλλο να μπορεί να μειώσει ουσιαστικά την οφειλή. Θυμηθείτε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία αποφάσεις Δικαστηρίων έχουν μειώσει τις οφειλές ακόμα και μέχρι το 70%.

*ΝΤΡΟΠΗ - Του Ηλία Α. Μπουμπουρή - eliasb56@otenet.gr
Λέγεται Δήμος ΛΑΜΠΡΟΥ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάραθο. Οι γονείς στο Μάραθο, κουτσοπαλεύουν, δεν έφυγαν ποτέ. Εσωτερική μετανάστευση, οικογένεια, εργασία,  αλλά μια στιγμή -όχι από ανάγκη, προ κρίσης- ο Δήμος αποφάσισε με τη σύντροφό του -επίσης από το Μάραθο- να επιστρέψουν στη γενέθλια γη και να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.Παραγωγική η ηλικία και των δυό,  έπιασαν τον Αη Λιά, έστησαν το σπιτικό τους, κοντά  στο πατρογονικό  του Δήμου, τοποθέτησαν  γεννήτρια -εκεί δεν υπάρχει ρεύμα-   και ξεκίνησαν σιγά-σιγά  την καινούργια τους ζωή.  Αμ δε!!!!!!!!!!! Για να επικοινωνήσουν με το υπόλοιπο χωριό-  προπάντων να δίνουν κανένα σφάγιο και να παίρνουν τα χρειαζούμενα για τα καφόμπρικα- πρέπει να «περνάν» το Μυρισιώτικο  ρέμα, στο συνοικισμό  Λογγά. Το χειμώνα το ρέμα γίνεται απειλητικό και επικίνδυνο. Ειδικά φέτος με τις βροχοπτώσεις ο Δήμος προσπάθησε  αρκετές φορές να το περάσει. Κιντύνευσε… Και η Σπανορούλα -συνήθως-  κατεβάζει μέχρι το Μάη. «Έφαγαν» τον κόσμο για ένα μικρό γεφυράκι. Από υποσχέσεις άλλο τίποτα. Ο κ. Μιχόπουλος το 2011 -αρμόδιος Αντιδήμαρχος τότε-  είχε υποσχεθεί  δημόσια τη στήριξη του Δήμου Αγράφων,  στις δύο οικογένειες νέων ανθρώπων που επέστρεψαν τελευταία στο Μάραθο.  Ναι, του Δήμου Αγράφων !!!!!!!!! Χαλάλι πήγε  τ΄ όνομα.  (Στο Μάραθο επέστρεψε και άλλη οικογένεια πρόσφατα, του Νίκου Μπούρα,  που ασχολείται με το οικογενειακό καφενεδάκι, αφού η κυρά Μαριγούλα δεν αντέχει πια). Τίποτα… Ο Δήμος και η Έλλη, μόνοι τους εκεί στον Αη Λιά στο Μάραθο,  αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, να μην ηττηθούν. Αξιοπρεπείς, λένε,  καλά είμαστε θα τα καταφέρουμε. Αισθάνονται όμως  «παρίες». Να περιμένουν απάντηση από κανέναν; Δεν νομίζω. …  Άλλωστε τι νόημα έχουν τα λόγια…