Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΥΣΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΣΙΩΤΙΣΣΑ» ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ ΜΑΖΙ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών «Παναγία η Πουσιώτισσα», σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα.
Για τρίτη συνεχή χρονιά οι Προυσιώτες όλοι μαζί στο χωριό τους συγκεντρώθηκαν να
γιορτάσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με βραδυνό χορό που δόθηκε στο
οικογενειακό κέντρο του πρώην τουριστικού περιπτέρου.


Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών κ. Νικ. Κουρκούτας. Αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στην νεώτερη γενιά και την προσκάλεσε για πραγματικά ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες του συλλόγου. Η ευαισθητοποίηση των μελών ηλικίας 15-25 προς τη συλλογική δράση, θα αποτελέσει απαρχή μιας αμφίδρομης προσφοράς και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ ομάδας και κοινωνίας, τόνισε ο πρόεδρος.
Στη συνέχεια, με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας όλοι οι Ευρυτάνες που παραβρέθηκαν, ξεκίνησαν το γλέντι τους από νωρίς, έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ήχος του κλαρίνου κράτησε το κέφι ψηλά, δεν έλειψαν όμως και οι λαϊκοί ρυθμοί. Κατά παράδοση, μοιράστηκαν πολλά και πλούσια δώρα στη λαχειοφόρο.
Κάθε χρόνο, η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι συγχωριανοί μας αγκαλιάζουν τη διοργάνωση με ενθουσιασμό. Παρ’ όλ’ αυτά, η φετινή εικόνα ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η αίθουσα γέμισε με χαρά και κέφι, όμως η απουσία πολλών φίλων μας ήταν αισθητή. Οι δυσκολίες της καθημερινότητας προφανώς λειτούργησαν αποτρεπτικά για πολλούς συμπατριώτες που δεν κατάφεραν να γιορτάσουν μαζί μας. Θα τους θέλαμε όλους κοντά μας, η συμμετοχή στις συλλογικές δραστηριότητες να αποτελεί αντίδραση και αντίσταση.
Η σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης στον Προυσό των πενήντα κατοίκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι κατανοητό ότι υπερβαίνει την έννοια της αποκριάτικης διασκέδασης. Ο σύλλογος έχει ρόλο να στηρίξει την τοπική αλλά και ευρύτερη κοινότητα των Προυσιωτών ηθικά και υλικά με ό,τι μέσα διαθέτει. Επιθυμούμε να είμαστε ένα ζωντανό σώμα που νιώθει και αφουγκράζεται το περιβάλλον γύρω του. Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε κάθε είδους εκδηλώσεις στη γενέτειρα.
Καλή Σαρακοστή σε όλους!
Ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο: Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 14 Απριλίου στις 11.00 π.μ., με ξεναγό. Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να επικοινωνεί στο πιο κάτω τηλέφωνο: 6974803660 (Λ. Θανασούλα).

Της Λεωνής Θανασούλα
Γραμματέως της Ένωσης Απανταχού Προυσιωτών
leoniethan@yahoo.gr