Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Καραμπά με εκπροσώπους Ευρυτανικών Συλλόγων της Αιτ/νιας


Με επιτυχία διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση – ενημέρωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Ευρυτανίας, στην Αιτωλοακαρνανία την 24η Φεβρουαρίου 2013, καθόσον όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και των δύο Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας κ.κ. Ταξιάρχη Σκλαπάνη και Λάμπρου Τσιτσάνη, στον ίδιο χώρο που νωρίτερα είχε προηγηθεί η κοπή πίτας του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων, πέρα από τα θέματα που αφορούν συνολικά την Ευρυτανία, όπως την κατασκευή βασικών οδικών αξόνων, την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών και την σύνδεσή της με τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Αγροτουρισμό (Χιονοδρομικό Κέντρο), την Παιδεία (Τ.Ε.Ι.), την Υγεία (Νοσοκομείο Καρπενησίου), την Κοινωνική Πρόνοια (Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων - Γηροκομείο) την Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, έθιξαν και τοπικά ζητήματα.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Καραμπάς τόνισε ότι: «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και βιώνουμε έντονα την δύσκολη κατάσταση την οποία διέρχεται η πατρίδα μας και ειδικότερα ο Νομός Ευρυτανίας ο οποίος είναι κατ’ εξοχήν ορεινός και τα περισσότερα χωριά του είναι απομακρυσμένα ενώ παράλληλα ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς με μεγάλη διάρκεια και αφήνει στο πέρασμά του πολλά προβλήματα.
Στο σημείο αυτό λοιπόν, αξίζει να αναφερθούμε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο των Συλλόγων οι οποίοι όχι μόνο συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής την οποία εκπροσωπούν αλλά και καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και επιδεικνύουν το έντονο  ενδιαφέρον τους για την επίλυση των προβλημάτων.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση αυτή για δεύτερη φορά. Όχι μόνο για να ενημερώσουμε αλλά και για να ενημερωθούμε για την υπάρχουσα κατάσταση της κάθε περιοχής ξεχωριστά και για να αναζητήσουμε λύσεις για κάθε πρόβλημα που τυχόν υπάρχει.
Σύντομα θα ακολουθήσουν παρόμοιες συναντήσεις σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Βόρεια Ελλάδα και αλλού.
Οι Σύλλογοι πρέπει να διατηρηθούν και να αντέξουν στους δύσκολους καιρούς.
 Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους για να τους στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο».