Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - 549 ΜΕΡΟΣ Β΄


* «Σύντομα, από τον Δήμο Αγράφων και την Μειοψηφία, θα κατατεθεί σχετικό αίτημα και φάκελος στη  Δικαιοσύνη και στο αρμόδιο Υπουργείο για ανάθεση του Ελέγχου,
γιατί υπάρχουν σοβαρά στοιχεία κακοδιαχείρισης και παρανομιών του Δημοτικού Κώδικα. Ελπίζουμε στην δική σας παρέμβαση, δηλαδή της Δικαιοσύνης, για απόδοση ευθυνών σε όποιον δεν τήρησε κανονισμούς, κώδικες και νόμους και δεν σεβάστηκε το δημόσιο λειτούργημα του αιρετού, τις διάφορες υποχρεώσεις του και το δημόσιο χρήμα». Καλά τα λες Βαγγέλη μου, όμως το πολύ σκάλισμα θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές δημιουργεί λάσπη…          

*Επίσης δεν μου άρεσε και η “επίθεση” που εξαπέλυσες σε πρώην συνάδελφο. Δεν ξέρω από νομικά, όμως όταν βλέπω και διαβάζω άλλα να λέγονται και άλλα να παρουσιάζονται και μάλιστα με αποδείξεις τύπου ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ, θεωρώ ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ατυχείς. Θα περιμένω να διαπιστώσω επί του θέματος περισσότερα και θα επανέλθω...

* Μέχρι την Πρασιά, έφτασε η «χάρη» των ληστών της εποχής μας που έδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένους...και έφυγαν με λεία σχεδόν 8.000 ευρώ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας  από στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη του δράστη.

*Ξεπέρασε τα όρια του Δήμου Καρπενησίου η διοργάνωση του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ, με πολλές συμμετοχές από Ευρυτανία αλλά και Φθιώτιδα. Οι αιτήσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα 8 Απριλίου και από τις 15 του μήνα ξεκινούν οι αγώνες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Καρπενησίου. Άντε και καλό τζάμπολ.

*Μια σειρά από ενημερωτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ΠΥ Καρπενησίου με σκοπό την εκπαίδευση των πυροσβεστών σε νέα δεδομένα που αφορούν Δασικές Πυρκαγιές, Τροχαία ατυχήματα και επικίνδυνα υλικά. Η προετοιμασία και ο βαθμός ετοιμότητας των υπαλλήλων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, θα ολοκληρωθεί με την άσκηση στις 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο Λεκαντίν, με το σενάριο της πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο της επιχείρησης. Μπράβο λεβεντιές πάντα έτσι.

 * Αρκετά γράφτηκαν σ’ αυτή τη στήλη για το Σύλλογο Γυναικών Φουρνάς που δεν μου αρέσουν. Πριν λοιπόν στεγνώσει η μελάνη από την παρέμβαση του ΔΣ που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, νέο μπολετάκι  που έλαβα με ανησύχησε. Αφού λοιπόν όλα έγιναν με συνεννόηση από το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Φουρνάς, για να γίνει η γιορτή στο Ξενώνα της Φουρνάς, γιατί η αντιπρόεδρος γιόρτασε ξεχωριστά με 20 γυναίκες στο αναψυκτήριο Μεσοχωρίου, γιατί αυτή η κίνηση; Όσον άφορα για τους άνδρες, άλλες χρονιές υπήρχε απαίτηση να μην είναι στην εκδήλωση και φέτος που πήγαν ειπώθηκε πως ήταν συνοδοί, όμως αρκετοί από τους παραβρεθέντες δεν είχαν γυναίκες ούτε παιδιά. Λοιπόν κορίτσια ήσυχα γιατί στα χωριά μας δεν περισσεύσει κανένας και καμία.

*O Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην εφημερίδα «Ακρόπολις» 115 χρόνια πριν…..
Τις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ' εξεθέωναν οι προεστοί κ' οι 'γυφτοχαρατζήδες', τώρα σε 'αθεώνουν' οι βουλευταί κ' οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν 'φούρνους με καρβέλια', δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ' τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ' επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρό ληψις της χρεοκοπίας.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην εφημερίδα «Ακρόπολις» 115 χρόνια πριν…
H κατάντια μας συνεχίζεται αδιάκοπα.
Με τιμή
ΨΔΑ*(Ψηφοφόρος δήμου Αγράφων)

*ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Ο δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτύπησε. Σε προηγούμενο φύλλο και σε ρεπορτάζ αφιέρωμα στις βραβεύσεις από το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου, δημοσιεύθηκε φωτογραφία της φοιτήτριας της Νομικής Θεσσαλονίκης Κων/νας Σαξώνη και όχι Σαξαμπάνη, όπως λάθος αναφέρθηκε.