Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Το μπαλάκι στην ΕΠΟ έριξε η ΕΠΣ Ευρυτανίας για τα δικά της τεράστια λάθη - Σε αναμονή καταγγελίας που θα φέρει γεράματα



Το μπαλάκι στην Νομική Υπηρεσία της ΠΕΟ έριξε η ΕΠΣ Ευρυτανίας, για να αποφανθεί για τα όσα διαδραματίστηκαν στους 2ους ημιτελικούς των αγώνων μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρυτανίας. Δυστυχώς για τους ιθύνοντες του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, γελάει όλη η Ελλάδα, όταν διαβάζει ότι «κακώς – κάκιστα» η ΕΠΣ παρατυπούσε στο θέμα των καταστάσεων υγείας των ποδοσφαιριστών και για «άτυπες» συμφωνίες.
Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΟ, η ΕΠΣ Ευρυτανίας παραδέχεται την κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστών στην αν μέτρηση ΑΠΟΚ – ΑΓΡΑΦΑ καθώς και της ομάδας της Μυρίκης που αγωνίστηκε με την Κρέντη, χαρακτηρίζοντας τις «ενστάσεις που κατατέθηκαν σωστές»
Ωστόσο όμως και παρότι η ΕΠΣ Ευρυτανίας παραδέχεται ότι η Ένσταση του Α.Ο. Κρέντης είναι καθόλα δίκαιη και ότι υπεβλήθη στα χρονικά πλαίσια που επιτρέπεται, προτείνει την απόρριψη της ένστασης ως απαράδεκτη γιατί κατατέθηκε το παράβολο εκπρόθεσμα.
Είναι κρίμα από την μια μεριά να γίνονται «άτυπες» συμφωνίες και από την άλλη η ΕΠΣ, να προτείνει την απόρριψη ένστασης όχι γιατί δεν τις κατεβλήθη το προβλεπόμενο χρηματικό ένταλμα, αλλά γιατί κατεβλήθη το βράδυ μαζί μες την ένσταση.
Όπως μας είπαν από τον Α.Ο. Κρέντης η Ένσταση εστάλη με κούριερ το βράδυ και ακολούθησε το χρηματικό παράβολο. Παρότι προβλέπεται από τον ΚΑΠ (άρθορ 23 παρ. 3), πολλάκις σε αυτές τις περιπτώσεις το «ανάλογο χρηματικό ένταλμα κατατίθεται από την διοργανώτρια η οποία με μέριμνά της το εισπράττει από την υπόχρεη ομάδα». Εδώ φαίνεται ότι δεν ίσχυσε ο άτυπος νόμος των συμφωνιών και έτσι ο Α.Ο. Κρέντης, που δεν είχε πρόβλημα με τις καταστάσεις υγείας, αντί να δικαιωθεί, η ΕΠΣ προτείνει την απόρριψη της ενστάσεώς του.
Πέρα όμως από αυτό, στους 2ους ημιτελικούς συνέβησαν και άλλα πολλά, που έφτασαν μέχρι και το κατώφλι της Ασφάλειας Καρπενησίου. Θεωρούμε την κατάσταση τραγική και πιστεύουμε ότι μετά απ΄ όλα αυτά η ΕΠΟ αντί για αποφάσεις για τις ομάδες θα πρέπει να προχωρήσει σε μια πολύ σημαντικότερη απόφαση η οποία θα διασώσει το ευρυτανικό ποδόσφαιρο.
Το όλο θέμα θα έχει και συνέχεια καθότι η υπόθεση αναμένεται με νέες καταγγελίες για πολύ σοβαρότερα ακόμη θέματα να φτάσει πολύ μακριά. 
Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο της ΕΠΣΝΕ προς την ΕΠΟ.