Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΗΝΕΣ Κατολισθητικά φαινόμενα στην Πρασιά του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας


Κατόπιν κραυγής αγωνιάς των συμπατριωτών μου αδελφών από την Πρασιά αλλά και από τα γύρω αποκλεισμένα χωριά Κέδρα, Βασιλέσι, Κυπαρίσσι, Φουσιανά  και κατόπιν επικοινωνίας μου ενεργούς πολίτες και forum πολιτών της Πρασιάς άμεσα και μη χάνοντας χρόνο σε απόλυτη συνεργασία με τον Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κο Τέρενς Κουίκ ,
καταθέσαμε ερώτηση τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Στυλιανίδη όσο και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης , Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κο Χατζηδάκη με θέμα τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Πρασιά και φυσικά πλήθος ερωτημάτων και ζητημάτων που προέκυπταν τόσο για το οδικό δίκτυο όσο και για τους πολίτες των βορειότερων χωριών της Ευρυτανία μας ενημερώνοντας μας για τα τακτικά και τα έκτακτα κονδύλια που θα δοθούν για το σκοπό αυτό.
Επειδή σ΄ αυτό το τόπο και η υποκρισία αλλά και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια έχω χρέος να παρέμβω κατόπιν δημοσιευμάτων σε τοπικά μέσα όπου δημοσιεύουν πως ο «αγώνας» του τοπικού βουλευτή έφερε 350.000 ευρώ για την Πρασιά!
Σας απαντάμε με έγγραφα κύριοι και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν περίτρανα πως 7 Φεβρουαρίου 2013 όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας κατέθεταν ερώτηση με Αρ. Πρωτ. 6818, ο κος Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ευρυτανίας ήταν απών ακόμα μια φορά!
Εμφανίστηκε μια εβδομάδα μετά με ερώτηση ασθμαίνοντας πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την πίεση που ασκήσαμε κοινοβουλευτικά στον ίδιο.
12 Φεβρουαρίου 2013 εμφανίστηκε,  την ώρα μάλιστα που τα χωριά μας δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα και ιατρούς, τα παιδιά δε μπορούσαν να πάνε στα σχολιά τους και οι ήδη χειμαζόμενοι, εργαζόμενοι πολίτες δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το Ραπτόπουλο και δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο!
Επειδή κάποιοι ξέχασαν πως εκεί πάνω ζουν άνθρωποι, εμείς δε ξεχνάμε όμως, και δεν έχουμε σκοπό να ξεχάσουμε, πως ακόμα και σήμερα το πρόβλημα και το ζήτημα στην Πρασιά δεν έχει επιλυθεί!
Ακόμα και σήμερα ξεχνούν στο κράτος των Αθηνών το Δήμο Αγράφων και τις ανάγκες που έχει σε χρηματοδότηση αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή και το αποδεικνύει ο κος  Αναπλ. Υπουργός Καλογιάννης Σταύρος  που όπως θα δείτε μιλούσε για έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο Καρπενησίου και στο ΕΟ δίκτυο του δήμου για την βελτίωση του δικτυού όταν οι κατολισθήσεις ταλαιπωρούσαν τα βορειοτέρα χωριά της Ευρυτανίας στο Δήμο Αγράφων! Αυτό είναι αδέλφια το ενδιαφέρον τους για την Ευρυτανία. Ευρυτανία κύριοι είναι και στα χωριά του Δήμου Αγράφων
Προς απόδειξη των ανωτέρω λεγομένων σας επισυνάπτω τις απαντήσεις των υπουργών στα ερωτήματα που πρώτα εμείς καταθέσαμε στις 7 Φεβρουαρίου 2013.  Μπορεί κάποιοι να μας «ξεχνούν» και να προβάλουν τα γνωστά βαρίδια της ανάπτυξης του Νομού Ευρυτανίας αλλά η αλήθεια κύριοι δεν κρύβεται ποτέ όσο κι αν μας φιμώσετε η αλήθεια θα λάμψει.
Κλείνοντας ευχαριστώ ακόμα μια φορά τον Ευρυτανικό Παλμό γιατί έχει την ψυχή ν’ ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας με τους πολίτες του νομού μας!
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ προσωπικά δεν θ αφήσουμε τίποτα στην τύχη του και τίποτα στους κουρασμένους!
 Οξύς θεών οφθαλμός ες το πανθ’ οράν

                    Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
Πολιτευτής Ευρυτανίας Ανεξάρτητοι Έλληνες