Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

“Το Κουντρί''... στο ''Τιτάνια” Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσιάσης του νέου βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή




Πλημμύρισε το ξενοδοχείο ''Τιτάνια'' από πλήθος κόσμου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου, που παρακολουθήσαν την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή ''Το Κουντρί'' (Αφιέρωμα στην αιώνια μάνα με το φακό κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων.).

Τριακόσια περίπου άτομα κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του 10-ου ορόφου του ξενοδοχείου, που διατίθεται συνήθως για μεγάλες συγκεντρώσεις. Πολλοί Ευρυτάνες, κι όχι, μόνο τίμησαν με την παρουσία τους τον συγγραφέα για το υπέροχο βιβλίο, αφιερωμένο στον αείμνηστο μεγάλο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα και στις μανάδες όλου του κόσμου.
Κατά γενική ομολογία ήταν μια ποιοτική εκδήλωση με πολλές συγκινήσεις κατά την αναφορά των παρουσιαστών στις μεγάλες στιγμές
του Εθνικού μας φωτογράφου, τραγικές στιγμές ηρωϊκών και απλών μανάδων, που ξεπηδούν μέσα από τις διακόσιες σελίδες του βιβλίου με τις συγκλονιστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Εκτός απ' τις φωτογραφίες του Μπαλάφα, κοσμούν το βιβλίο και φωτογραφίες των αείμηνστων φωτογράφων Σπύρου Μελετζή, Τάκη Τλούπα, Βούλας Παπαϊωάννου, Δημήτρη Χαρισιάδη,
Δημήτρη Λέτσιου, Τάκη.Ζιώγα και των δυο σύγχρονων δημοσιογράφων - φωτογράφων Ηλία
Προβόπουλου και Τάκη Ντάσιου.
Μεγάλο το πάνελ των παρουσιαστών κι αξιόλογο, με τους Σαράντο Καργάκο (ιστορικός - συγγραφέας), Κώστα Σκανδαλίδη (τ.υπουργός, βουλευτής Α'Αθηνών),Λουΐζα Καραμπιδάκη (ιστορικός τέχνης) και τους δημοσιογράφους Μηνά Βιντιάδη και Ηλία Προβόπουλο.Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρυτάνας Ηλίας Μπουμπουρής.
Απ' τους παρευρισκόμενους πολλοί ανώνυμοι κι επώνυμοι με συνταρακτική την παρουσία στις
πρώτες θέσεις της τραγικής αλλά και ηρωϊκής μάνας Σταυρούλας Αξαρλιάν, που σκοτώθηκε ο γιος της Θάνος απ ό κτύπημα της 17 Νοέμβρη τον Ιούλιο το 1992 στο Σύνταγμα. Στο βιβλίο υπάρχει ειδικό αφιέρωμα για τη χαροκαμένη μάνα, πως αντιμετώπισε τους τρομοκράτες στη δίκη τους κ.λ.π. και διαβάζοντάς το ο Μηνάς Βιντιάδης δάκρυσαν πολλά μάτια.
Ο συγγραφέας, Κώστας Μπουμπουρής, όπως πάντα συγκλονιστικός και συγκινητικός ,
καταχειροκροτήθηκε..!