Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ !!! Εισαγγελέα και Αστυνομική δύναμη ζήτησε η αντιπολίτευση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων


Επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας  
Κοινοποίηση: 1. Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας
2. Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα αναφορά μας προς εσάς, διακατεχόμεθα από αίσθημα αυξημένης ευθύνης και απόλυτου σεβασμού τόσο προς την θεσμική σας ιδιότητα, δια της οποίας εκπροσωπείτε στον τόπο μας την Ελληνική δικαιοσύνη, όσο και προς τον δικό μας θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης (ως δημοτικοί σύμβουλοι) εκπροσωπούντες περίπου το 50% των δημοτών του Δήμου Αγράφων, (ίσως και πολύ περισσότερο με τα σημερινά δεδομένα και τεκταινόμενα στο Δήμο), με εδραία την πεποίθηση ότι έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σας κάνουμε γνωστά τα εξής :
1.Την περασμένη Κυριακή 31-03-2013 συνεδρίασε επισήμως το Δημοτικό συμβούλιο για διάφορα θέματα, αλλά με πρωταρχικά και κύρια τον προυπολογισμό του Δήμου για το 2013 και το τεχνικό πρόγραμμα.

2. Διεφάνη μέσα από τη συζήτηση ότι το θέμα του τεχνικού προγράμματος θα κατεψηφίζοντο, τότε ξεδιάντροπα ο κ. Δήμαρχος απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωθέντες και διαμαρτυρόμενους δημότες λέγοντάς τους τα εξής :
  ''αυτοί φταίνε που δεν ψηφίζουν για να πάρετε τα χρήματα σας κτλ. ''
Εμείς κ. Εισαγγελέα κατανοούμε πλήρως όλους τους συνδημότες μας εργολήπτες, εργολάβους και προμηθευτές για τα χρέη που δημιούργησε και παρέλαβε ο Δήμος προς αυτούς και ασφαλώς πρέπει να τα εισπράξουν όλοι ανεξαιρέτως και όχι επιλεκτικά, αλλά ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλλουμε για να γίνουν τα θεσμικά όργανα του Δήμου Αγράφων μπακάλικο, διότι τα όποια και όσα χρήματα υπάρχουν είναι του Ελληνικού λαού και των Αγραφιωτών πολιτών και δεν ανήκουν προσωπικά στο δήμαρχο για να τα διαχειρίζεται με το δόγμα ''ενός ανδρός αρχή κτλ. ''

3. Κάποιοι από τους παραβρεθέντες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μας εξύβρισαν και μας απείλησαν και όλα αυτά υπό την ανοχή του δημάρχου με ύφος καρδιναλίου και ειρωνικό χαμόγελο αυταρέσκειας .
Μας κλείσανε την πόρτα για να ψηφίσουμε ΝΑΙ αγνοώντας τον όρκο που δώσαμε για να εκτελούμε τα καθήκοντα μας με πλήρη συνείδηση και ευθύνη.
Δια μέσου κινητού τηλεφώνου καλέσαμε την αστυνομία για βοήθεια γιατί μας κλείσανε με όχημα τους το δρόμο φωνασκούντες και απειλώντας ότι εάν δεν ψηφίσετε ''ΝΑΙ'' δεν θα βγείτε από την αίθουσα.

κ. Εισαγγελέα
Σας τονίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η διάλυση στο Δήμο Αγράφων δεν προήλθε από την ομάδα της μειοψηφίας ούτε από τους περισσότερους συναδέλφους της πλειοψηφίας, αλλά κύριος και μοναδικός υπαίτιος είναι ο Δήμαρχος κ. Τάτσης γιατί ο ίδιος αυτοεγκλωβίσθηκε στον κακό και κακομαθημένο ( υπό την θεσμική του ιδιότητα ) εαυτό του, διαγράφοντας δύο συμβούλους και οδηγώντας με τη στάση του άλλους τέσσερις στην ανεξαρτητοποίηση , από την ομάδα του ( πλειοψηφίας ) γιατί θέλησαν να διατυπώσουν δική τους γνώμη, θέση, άποψη και πρόταση με θετική παρουσία σε οτιδήποτε προήγαγε τα γενικά συμφέροντα του Δήμου.
Δηλαδή έσπειρε ανέμους ασφαλώς και θερίζει θύελλες.
Κατά τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο, των όσων σας διατυπώνουμε με απόλυτη ευθύνη και ενυπόγραφα, μπορείτε να έχετε προσωπική άποψη καλώντας τον πρακτικογράφο των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου να σας προσκομίσει την κασέτα της περασμένης συνεδρίασης 31-03-2013.

κ. Εισαγγελέα επειδή τελικά, μέσα από την πραξικοπηματική χάβρα, οδηγηθήκαμε σε αναβολή του συμβουλίου για την προσεχή Κυριακή 07-04-2013 και ώρα 12:00μμ.
Επειδή τα γεγονότα της 31ης Μαρτίου μας ανησύχησαν και μας ανησυχούν περίτρανα, πρώτον για την λειτουργία του Δήμου και κατά δεύτερο λόγο για τη σωματική μας ακεραιότητα απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ζητάμε την θεσμική σας παρέμβαση να μας προστατέψετε για να ασκήσουμε να καθήκοντά μας με ελεύθερη βούληση και απόφαση και όχι κάτω από άναρχες και καθοδηγούμενες απειλές.

Η δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει.

Κερασοχώρι 6 Απριλίου 2013   
Με τιμή

O αρχηγός της μειοψηφίας:    Μπαμπαλής Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ Αγράφων:   Κατσιάδας Θεόδωρος
Οι δημοτικοί σύμβουλοι:  Κατσιφός Ευάγγελος
                                             Τσάμης Θεόδωρος
                                             Τόλης Γεώργιος
                                             Κίτσιος Γεώργιος
                                             Παπαθανάσης Απόστολος
                                             Τελώνης Λεωνίδας
                                             Μάκκας Κωνσταντίνος
                                             Γκορόγιας Παναγιώτης