Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Γνώμη - Η τελευταία ευκαιρία...


Έχει χαθεί για τα καλά η μπάλα πέρα κει στον Δήμο Αγράφων και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί εκτός ελαχίστων εκ των 27. Τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Οργάνου, φανερώνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική και πιθανότητα μη αναστρέψιμη. Τούτη τη φορά, κάποιοι αμετανόητοι αιρετοί εκ του Δ.Σ. όνομα και μη χωριό, έδωσαν τις χειρότερες εξετάσεις και μάλιστα ενώπιον πολλών εργοληπτών της περιοχής, των Προέδρων των Τ.Σ. και δημοτών.

Οι ευθύνες πολλές και μοιρασμένες σε όλους. Την μερίδα του λέοντος έχει η Δημοτική Αρχή, που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, παρά τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης που επιχειρήθηκαν τελευταίως. Ευθύνες τεράστιες έχει και η Αντιπολίτευση, που κινείται μονίμως στην λογική της άρνησης και του μηδενισμού χωρίς ποτέ μέχρι τώρα να έχει προσφέρει στην ανάκαμψη του Δήμου. Οι δικαιολογίες ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε διότι η Δημοτική Αρχή δεν ακούει, είναι ίδιες με αυτές της Δημοτικής Αρχής που λέει ότι δεν έγιναν έργα στον Δήμο γιατί δεν ήλθαν χρήματα. Πώς να έλθουν τα χρήματα αν δεν τα διεκδικήσεις; Στον Δήμο Καρπενησίου γιατί κάθε μήνα μπαίνουν λεφτά στα ταμεία; Ευθύνες όμως φίλες και φίλοι έχουν και οι «ανταρτόπληκτοι» Δ.Σ., που σφυρίζουν αδιάφορα και δεν ξέρουν τίποτε για τον «φόνο». Τι κάνατε κύριοι τα προηγούμενα δυο χρόνια για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα στον Δήμο; Πόσες φορές δημιουργήσατε θέμα στο Δ.Σ., όπως κάνατε και την περασμένη Κυριακή; Σ
Συνέρθετε Κύριοι και αφήστε τις δικαιολογίες. Οι Δημότες σας πήραν χαμπάρι και από δω και πέρα θα τα βρείτε σκούρα. Τέρμα οι κοροϊδίες και το θέατρο. Αν μπορείτε να προσφέρετε τώρα στην ανατροπή της κατάστασης καντετο αν δεν μπορείτε παρατήστε τα και κυρίως εσείς από την Αθήνα, μην κόβετε τζάμπα χιλιόμετρα. Για να επανέλθει ο Δήμος απαιτούνται θυσίες και σεις αποδείξατε ότι δεν έχετε σκοπό να θυσιαστείτε για τίποτε.
-Είναι αδιανόητο κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μάλιστα με ηγετικά προσόντα, να μην γνωρίζουν τον Κώδικα και να συμμετέχουν στο Συμβούλιο λέγοντας ότι τους κατέβει. Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν Δ.Σ. ότι για να συναχτεί ένα ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, απαιτείται να συμπεριληφθούν σε αυτό οι όποιες οφειλές του Δήμου;
-Είναι αδιανόητο να κατατίθεται προς ψήφιση το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και να μην έχει αυτό επιδοθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για μελέτη και επεξεργασία .
-Είναι αδιανόητο Δημοτικός Σύμβουλος να απευθύνεται στους συναδέλφους του και να τους αποκαλεί … παιδιά;
-Είναι αδιανόητο Δημοτικός Σύμβουλος να απευθύνεται στον Δήμαρχο και να του λέει, «μην ζορίζεσαι Δήμαρχε»
--Είναι αδιανόητο να απευθύνεται Πρόεδρος Τ.Σ. σε Δημοτική Σύμβουλο και να την λούζει με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
-Είναι αδιανόητο κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου να παίρνει τον λόγο όποιος θέλει και να λέει ότι του καπνίσει.
-Είναι αδιανόητο να ερωτούνται πρώην αξιωματούχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εμπλεκόμενοι σε διάφορα θέματα και να μην απαντούν επί της ουσίας για τα καυτά αυτά ζητήματα.
Κύριοι αλλάξτε και αφήστε τις κορώνες και τους τσαμπουκάδες. Την ερχόμενη Κυριακή σας δίνετε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξετε ότι αγαπάτε τούτο τον τόπο και σέβεστε τους κατοίκους του. Εμπρός λοιπόν κάντετο πράξη.