Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Την Κυριακή τα σπουδαία στο Δήμο Αγράφων

Νέο Δ.Σ. για Τεχνικό Πρόγραμμα 







και Προϋπολογισμό


Οι εντάσεις και η ασυνεννοησία είχαν ως αποτέλεσμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, με κύρια θέματα συζήτησης τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, να διακοπεί και να οριστεί νέα ημέρα συνεδρίασης.

Παρότι οι εργασίες του Συμβουλίου ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς και τα πρώτα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, όταν η συζήτηση έφτασε στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος οι τόνοι ανέβηκαν. Η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ζήτησαν εξ αρχής το θέμα να αναβληθεί και κατά συνέπεια και η συζήτηση του προϋπολογισμού, καθώς όπως δήλωσαν δεν πήραν εγκαίρως το προσχέδιο του προγράμματος για να το μελετήσουν.
Η απόφασή τους αυτή δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων από τους προέδρους των ΤΚ που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αλλά και από τους επιχειρηματίες που ο Δήμος τους οφείλει παλιά χρέη, οι οποίοι με τις φωνές τους δημιούργησαν ένταση στην αίθουσα.
Αν και το προεδρείο προσπαθούσε να ηρεμίσει τα πνεύματα, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, όταν η αντιπολίτευση θέλησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Παρά τις όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν για να σταματήσει η οχλαγωγία και να συνεχίσει η συνεδρίαση, τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στις 12 το μεσημέρι με θέμα συζήτησης τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και αμέσως μετά τη συζήτηση και τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Αγράφων και έτσι η παρέμβαση του Αστυνομικού Οργάνου που κλήθηκε, δεν χρειάστηκε.  
Ευελπιστούμε τα όσα συνέβησαν να μην τα ξαναδούμε και την Κυριακή να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση και ο Δήμος να αρχίσει να λειτουργεί, γιατί οι μόνοι που τελικά υποφέρουν και δοκιμάζονται καθημερινώς είναι οι Δημότες!
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν, στην διάρκεια της συνεδρίασης οι παρεμβάσεις-τοποθετήσεις των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Δαφνούλας, Πρασιάς και Δυτ. Φραγκίστας, για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χωριά τους και για τα οποία, όπως δημόσια κατήγγειλαν, δεν νοιάζεται κανένας. Θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις αυτών των νέων ανθρώπων που και αυτοί ψηφίστηκαν από τους Αγραφιώτες, θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουν τους άρχοντες του Δήμου αλλά και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων έτσι ώστε να συνδράμουν επί της ουσίας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά.