Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ -ΜΕΡΟΣ Β΄


*Τον Βασίλη Καραμπά επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, σε μια προσπάθεια να εξοφληθούν τα μαθητικά δρομολόγια, γιατί η κατάσταση είναι τραγική.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο Αντιπεριφερειάρχης θα δώσει άμεσα λύση στο θέμα, γνωρίζω όμως ότι θα το παλέψει και μάλιστα δυναμικά.

*Τιμητικές θα είναι οι θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία  και λιγοστά τα χρήματα που θα παίρνουν τα οποία θα κυμαίνονται από 3000 μέχρι 1700 ευρώ, λένε από το αρμόδιο Υπουργείο. Συμφωνώ ότι οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να διαχειριστούν τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας, διαφωνώ όμως ότι τέτοια ποσά την σήμερον ημέρα είναι λίγα.

*Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στο ΚΤΕΟ Ευρυτανίας. Και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή της πιστοποίησης, πληροφορήθηκα ότι συνταξιοδοτούνται ο δ/ντής και ο υποδ/ντής με αποτέλεσμα, το ΚΤΕΟ να μένει και χωρίς υπαλλήλους. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι και πότε, εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι η ταλαιπωρία των οδηγών να μετακινούνται σε ΚΤΕΟ άλλων περιοχών θα κρατήσει πολύ ακόμη.

*Το αστρονομικό ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε φορείς και υπουργεία! Το ημερήσιο κόστος υπολογίζεται σε 850.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ και δεύτερο στη σειρά ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Κινητά τηλέφωνα δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. οργανισμών, τα γραφεία Τύπου αλλά και στενοί συνεργάτες.

*Βίον ανθόσπαρτον και ευλογημένον να ευχηθούμε στον Ευρυτάνα υφυπουργό Δικαιοσύνης και καλό φίλο Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος από την περασμένη Πέμπτη ανήκει πλέον στο κλαμπ των παντρεμένων. Καλορίζικος Υπουργέ μου.