Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας: “... η Ευρυτανία, στο πρόσωπό του Κώστα Κοντογεώργου, έχει βρει έναν πιστό και πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά της για ανάπτυξη”

9ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας - Στους ρυθμούς του προσυνεδρίου
Εξόρμηση βουλευτών της ΝΔ και στην Ευρυτανία 

Πρώτη φορά κόμμα που οδεύει προς το συνέδριο ανοίγει κοινωνικό διάλογο με όλους τους φορείς, χωρίς προαπαιτούμενα.
Η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα, ξέρει και γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι η επαφή της με την κοινωνία είναι αυτή που της δίνει την απαραίτητη δυναμική για να μπορέσει να εκφράσει της λαϊκές μάζες.
Στα πλαίσια, λοιπόν, του προσυνεδριακού διαλόγου που έχει ανοίξει η ΝΔ με την κοινωνία, βρέθηκαν στο Καρπενήσι την περασμένη Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, Κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής το Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλα, την Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ξένια Κρασαδάκη και τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, προκειμένου να δεχτούν και να αναπτύξουν διάλογο με όλους τους φορείς και τους πολίτες της Ευρυτανίας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ευρυτανική πρωτεύουσα, το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας, του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ  Δήμου Καρπενησίου, του συλλόγου των εργαζομένων Χρόνιων Παθήσεων Καρπενησίου, του Εμπορικού συλλόγου Ευρυτανίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, του συλλόγου εργαζομένων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευρυτανίας, της Ένωσης Αστυνομικών Ευρυτανίας, του συλλόγου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, του ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας, του συλλόγου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, του εκπροσώπου ΤΕΙ Καρπενησίου, του Δικηγορικού συλλόγου Ευρυτανίας και του Ιατρικού συλλόγου Ευρυτανίας, οι οποίοι εξέφρασαν τα αιτήματα τους καταθέτοντας  και τα αντίστοιχα υπομνήματα. Μετά το πέρας των συναντήσεων δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος ανέφερε στις δηλώσεις του:
«Εγκαινιάσαμε αυτή την τακτική γιατί πιστεύουμε, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ότι η μόνη λύση είναι η ειλικρινής σχέση η οποία χτίζεται μεταξύ των κομμάτων, αλλά και της κοινωνίας που μεταφέρει τον πραγματικό παλμό των προβλημάτων της κοινωνίας, στα δεδομένα προγραμματισμού και προβλέψεων για το μέλλον.
Έτσι, σήμερα, είχαμε τη χαρά να δεχτούμε και να συνομιλήσουμε με δώδεκα φορείς του νομού μας. Στο να συνδιαμορφώσουμε μαζί και να καταθέσουμε τις ιδέες μας, ώστε να φτιάξουμε ένα πλέγμα δράσεων που είναι απαραίτητες και για την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας μας στο νομό, κυρίως όμως για την πορεία μας στο μέλλον.
Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή τη διαδικασία. Η κοινωνία ανταποκρίθηκε, όλα πήγαν καλά. Θα μεταφέρουμε όλα αυτά που ακούσαμε και συζητήσαμε σήμερα στα κεντρικά στελέχη του κόμματός μας, όπου θα συνδιαμορφωθεί η νέα πρότασή μας για το αύριο και το μέλλον της πατρίδας μας».  
Ο Βουλευτής Κορινθίας  και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ. κ. Κώστας Κόλλιας είπε:
«Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα, όταν μου ζητήθηκε από τη ΝΔ να την εκπροσωπήσω στις προσυνεδριακές διαδικασίες στο Νομό Ευρυτανίας. Ένα Νομό ιδιαίτερα προικισμένο από τη φύση και την ιστορία. Ένα Νομό, τον οποίο αν αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για τους κατοίκους του, αλλά για την εθνική οικονομία.
Οι ανάγκες, η οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλει τη συμμετοχή της κοινωνίας στον ιστορικό διάλογο των κομμάτων και στις διαδικασίες του. Με αυτόν τον τρόπο, ένα κόμμα εκσυγχρονίζεται και αποκτά μια ουσιαστική επαφή με την κοινωνία τον πολιτών.
Έχουμε ξεκινήσει ένα οδοιπορικό να έρθουμε κοντά στους πολίτες, στους φίλους και στα στελέχη, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους, να τα επεξεργαστούμε, να τα μεταφέρουμε στην Κυβέρνηση, να δρομολογήσουμε λύσεις όπου είναι δυνατόν, αλλά και μαζί με σας να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το 9ο συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει τον Ιούνιο.
Από την επαφή που είχαμε σήμερα, μείναμε ευχαριστημένοι. Υπήρξε ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος, ακούσαμε τα αιτήματα των φορέων που συναντήσαμε και μέσα από τον αναπτυξιακού νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα, που δίνει ιδιαίτερες δυνατότητες στο Νομό Ευρυτανίας, μέσα από το καινούργιο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, και μιλάμε για μια οικονομική ενίσχυση που θα πάρει η χώρα μας, ύψους πάνω από 35 δις ευρω, διαμορφώνονται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Αυτό το καλύτερο αύριο της Ελλάδος είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας. Πριν δύο χρόνια δεν υπήρχε κανέναν ενδιαφέρον για τη χώρα και καταφέραμε να ανατρέψουμε το κλίμα. Η Ελλάδα πλέον κοιτάζει κατάματα τους ετέρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ξεκινούν τα έργα, όπως αυτό του δρόμου Κορίνθου – Πάτρας. Οι δεσμεύσεις που δώσαμε γίνονται πράξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα προκύψουν με αυτά τα έργα. Οι χρηματοδοτήσεις προς τους πολίτες που τους οφείλει το κράτος μπαίνει σε μια διαδικασία και με το πολυνομοσχέδιο που έρχεται σε ψήφιση την Κυριακή, (σ.σ. την Κυριακή 28/4/2013) η Κυβέρνηση παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες για να ξοφλήσει σε όσους οφείλει χρήματα, να στηρίξει τους κοινωνικά αδύναμους και τους οικονομικά ευάλωτους και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες ώστε η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο, να βγει στις αγορές και να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για μια Ελλάδα της συνοχής και της αλληλεγγύης, αλλά πάνω απ’ όλα για την Ελλάδα της Εθνικής Αξιοπρέπειας.  
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως ο Κώστας Κοντογεώργος στο λίγο διάστημα που είναι Βουλευτής Ευρυτανίας έχει κάνει τόσες παρεμβάσεις, έχει δρομολογήσει εξελίξεις και πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο η Ευρυτανία έχει βρει ένα πιστό και πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά της για ανάπτυξη».
H Περιφερειάρχης ΝΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Ξένια Κρασαδάκη τόνισε:
“Έχει ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα με κλιμάκια. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κλιμάκια και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου θα γίνουν συναντήσεις με τους φορείς. Καταγράφονται τα προβλήματα. Κάποια από αυτά ίσους βρουν λύση άμεσα. Κάποια άλλα θα μελετηθούν και θα δρομολογηθούν οι λύσεις, όλα αυτά ξεκινάνε στη φάση του προσυνεδρίου”.