Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Την βαρύτατη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης, υπέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον εκβιαστή που έπαιρνε χρήματα από Μητροπολίτες και κληρικούς, εκ των οποίων και από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.   Ο 40χρονος, καταγόμενος από το Αγρίνιο, ως γνωστόν, με πρόσχημα την οικονομική του καταστροφή και τα πολλαπλά χρέη του, ζήτησε και πέτυχε, στο διάστημα από το 2004 και μέχρι το 2009,
να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, όσο και από τον Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Επιφάνιο αλλά και από 2 ακόμη Ιερομονάχους, Ηγουμένους μεγάλων Μοναστηριών.
Η υπόθεση αυτή του εκβιασμού και της απάτης μετά από καταγγελία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στη συνέχεια στοιχειοθετήθηκε κατηγορία, που οδήγησε στην σύλληψη και στην φυλάκιση του κατηγορούμενου. Ακολούθησε έφεση και η εκδίκασή της χθές στη Λαμία, με το Εφετείο να επιβάλει στον κατηγορούμενο την ποινή της κάθειρξης των 8 ετών, με την υποχρέωση της καταβολής εγγυήσεως και της παρουσίας του πρώτου πενθήμερου κάθε μήνα στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα.
Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο του Ε.Π.