Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ερωτήσεις Κοντογεώργου για δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ 2013 & για πληρότητα περιφερειακών ιατρείων

Νέα επερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.
Ο κ. Κοντογεώργος έθεσε θέμα για την πληρότητα των Περιφερειακών Ιατρείων στην Ευρυτανία, γνωστοποιώντας στον Υπουργό πως η κατάσταση λειτουργίας των περιφερειακών Ιατρείων βρίσκεται σε απελπιστικό επίπεδο και ρωτώντας τον τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξυμένο πρόβλημα στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων κι αν είναι στις προθέσεις του, να αξιοποιήσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, για τη χρήση εναλλακτικής θητείας με οπλίτες ιατρούς, σύμφωνα και με παλιότερη πρότασή του.
Η Ερώτηση του κ. Κοντογεώργου έχει ως εξής:
11 Ιουνίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: "Πληρότητα Περιφερειακών Ιατρείων Ν. Ευρυτανίας"
Κύριε Υπουργέ,
Ο Ν. Ευρυτανίας, κατ' εξοχήν ορεινός  Νομός, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην στελέχωση των περιφερειακών Ιατρείων, με αποτέλεσμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα να μην υφίσταται καθόλου πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στο μεγαλύτερο τμήμα του.
 Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία είναι σε οριακό επίπεδο, ιδιαίτερα των απομάχων της ζωής, ενώ συχνά είναι τα φαινόμενα αγανάκτησης.
Στην πραγματικότητα :
Α) Παραμένουν κενά ιατρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα:
1. Κέντρο Υγείας (1η θέση)
2. Ραπτοπούλου (1η Θέση)
3. Φουρνάς
4. Σιδήρων
5. Προυσού (1η θέση)
6. Προυσού (2η θέση)
Β) Καλύπτονται με παράταση τα ιατρεία:
1. Κερασοχωρίου
2. Αγίας Τριάδας
3. Παλαιοκατούνας (αποχώρησε 17/6/2013)
Γ) Κενώνονται εντός του Ιουνίου τα ιατρεία:
1. Αγίου Νικολάου
2. Κρικέλλου
3. Φιδακίων
4. Μεγάλου Χωριού
Δ) Κενώνονται εντός του Σεπτεμβρίου τα ιατρεία:
1. Ραπτοπούλου (2η θέση)
2. Βελαώρας
Ε) Κενώνονται μέχρι τέλους 2013 τα ιατρεία:
1. Αγράφων (1η θέση)
2. Αγράφων (2η θέση)
3. Γρανίτσας
4. Δάφνης
5. Κέντρο Υγείας (2η θέση)
6. Στενώματος
Με λίγα λόγια, η κατάσταση λειτουργίας των περιφερειακών Ιατρείων στην Ευρυτανία βρίσκεται σε απελπιστικό επίπεδο.
Επειδή πλέον η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί:
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1) Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το οξυμένο πρόβλημα στελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων στην Ευρυτανία;
2) Είναι στις προθέσεις του, να αξιοποιήσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, για τη χρήση εναλλακτικής θητείας με οπλίτες ιατρούς, σύμφωνα και με παλιότερη πρότασή μας;
3) Εν τέλει, δικαιούνται και οι πολίτες της ορεινής Ευρυτανίας, την στοιχειώδη μέριμνα της πολιτείας σε θέματα δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κοντογεώργος




Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. .
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ.
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος και η Βουλευτής Πιερίας κα. Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σχετικά με την δυνατότητα υποβολής δήλωσης καλλιέργειας ΟΣΔΕ 2013 των δικαιούχων μέσω τρίτων προσώπων στα αρμόδια κέντρα υποβολής.
Σε σχετική απάντηση, ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. , αναφέρει ότι οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν μέσω τρίτων εξουσιοδοτημένων προσώπων δηλώσεις , εφόσον τα άτομα αυτά προσκομίζουν εξουσιοδότηση σύμφωνα νε το νόμο καθώς και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζονται από την σχετική εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. .

Και η απάντηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. .
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ.

Αθήνα 12-6-2013
Αρ. πρωτ.: 71286
ΠΡΟΣ:  1) κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου
Βουλευτή Πιερίας Νέας Δημοκρατίας
2) κ. Κων/νο Κοντογιώργο
Βουλευτή Ευρυτανίας Νέας Δημοκρατίας
ΘΕΜΑ: « Απάντηση σε σχετικό ερώτημα».
Σε απάντηση  ερωτήματός σας σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής δήλωσης καλλιέργειας ΟΣΔΕ 2013 των δικαιούχων μέσω τρίτων προσώπων στα αρμόδια κέντρα υποβολής, σας γνωστοποιούμε ότι οι παραγωγοί  δύνανται να τις υποβάλλουν μέσω τρίτων εξουσιοδοτημένων προσώπων, οι οποίοι  οφείλουν να  προσκομίζουν έγγραφη εξουσιοδότηση  θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή, όπως προβλέπεται  από το νόμο καθώς και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά – έγγραφα όπως αυτά ορίζονται στην σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ