Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΛΙΚΟΣ Γ.Σ. Φάλαρα-Είθισται Café B.C. 38-52 - Η κούπα στο … Καρπενήσι


Το Είθισται Café κατέκτησε το κύπελλο του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό των Φαλάρων Στυλίδας με 52-38.

Το Είθισται Café των Λερογιάννη-Σαμαντά μπήκε αποφασισμένο στο ματς και παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα προηγήθηκε από νωρίς χάρις το καλό ξεκίνημα της και εν συνεχεία διαχειρίζονταν χωρίς να απειληθεί την υπέρ της διψήφια διαφορά. Πρώτος σκόρερ ο « ζεστός killer» Ίγκλι Οσμενάϊ με 14 πόντους και 4 τρίποντα και στους 13 έπεται ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος.


Τα Φάλαρα υπό τις οδηγίες ξανά του Αποστόλη Λαχανά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν νικηφόρα την πορεία τους στο τουρνουά. «Εγκλωβίστηκαν» από την καλή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου, απώλεσαν πολλές ελεύθερες βολές και μπόρεσαν να σκοράρουν μόνο με τον σέντερ Παύλο Ντινόπουλο. Αρκετοί κομβικοί παίκτες των «πρασίνων» δεν έκαναν καλή εμφάνιση και μοιραία δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν την αντεπίθεση, όπως συνέβη στον ημιτελικό με τον Αστέρα.
Τον τελικό παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης μαζί με την σύζυγο του και τα δυο τους παιδιά. Στο γήπεδο βρέθηκε ξανά ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Μένιος Λάππας. Παρούσα ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, όπως και ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός.
Μετά από 2 συνεχόμενες κατακτήσεις του τουρνουά από τον Αστέρα το τρόπαιο πέρασε στα χέρια του περσινού φιναλίστ που φέτος άλλαξε ονομασία και κατάκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο. Η νέα ονομασία και ο καινούργιος χορηγός αποδείχτηκαν «γούρικοι».
Τα δεκάλεπτα -8-20, 17-35, 31-44, 38-52
Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος-Δημήτρης Σταλίκας-Θανάσης Χουσιάδας
Συνθέσεις Ομάδων
Γ.Σ. Φάλαρα (Γιάννης Δημητρίου): Καρανίκας 5, Κωστούλας 1, Μπακογιάννης, Παττακός, Δημητρίου 11(1), Καραπέτσας 3, Μπαμπουκλής 1, Λαϊνας, Ντινόπουλος 15, Σεϊντης 2, Τζούνης
Είθισται Café B.C. (Άγγελος Σαμαντάς & Δημήτρης Λερογιάννης): Ζαγκότσης, Χειλάς, Κουτρομάνος 13(1), Βλάχος, Κατσίκας 9, Οσμενάϊ 14(4), Σαμαντάς 5, Σταμάτης 3, Λερογιάννης 8

Κέρδισε στα τρίποντα
ο Ίγκλι Οσμενάι του Είθισται
Νικητής του διαγωνισμού τριπόντων αναδείχτηκε ο Ίγκλι Οσμενάι. Ο 18χρονος (Μαθητής Γ΄ Λυκείου) φόργουορντ του Είθισται Café B.C. είχε 5/10 εύστοχες προσπάθειες και κέρδισε τον τίτλο. Μάλιστα πανηγύρισε για πρώτη φορά τον τίτλο, ενώ αναδείχτηκε δεύτερος καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης!.
Ο Οσμενάι ήταν επίσης ο παίχτης με τις περισσότερες εύστοχες προσπάθειες σε όλο το τουρνουά, έχοντας 18 συνολικά. Ενώ πέρυσι είχε σημειώσει 20 και ήταν ξανά πρώτος. Ήταν εκ των φαβορί, δικαιώνοντας τον τίτλο του κατά την διάρκεια της προσπάθειας του παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με άστοχα σουτ. Με 4 εύστοχα τρίποντα ακολούθησαν ο Γιώργος Ζαγκότσης του Αστέρα, ο Κώστας Κωστούλας των Φαλάρων και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας του Ρακόμελου. Στα «ρηχά» κινήθηκε φέτος ο Γιώργος Καμπερίδης του ΤΕΙ Καρπενησίου, ο οποίος σημείωσε 2. Πέρυσι ήταν νικητής με 8 ως παίχτης του Sporting.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ενδιάμεσα μικρού και μεγάλου τελικού. Οι 17 συμμετέχοντες σούταραν 10 τρίποντα (2 από 5 διαφορετικές γωνίες) και είχαν ένα λεπτό στην διάθεση τους. Χρησιμοποιήθηκαν ball boys, τα οποία έδιναν την μπάλα στους συμμετέχοντες.
Τα ποσοστά όλων των διαγωνιζόμενων:
Παίχτης Ομάδα Εύστοχα Σουτ
Ίγκλι Οσμενάι              Είθισται 5
Γιώργος Ζαγκότσης Αστέρας 4
Βαγγ.Κουτσούμπας Ρακόμελο 4
Κώστας Κωστούλας Φάλαρα             4
Νίκος Καραγκούνης Sporting 3
Δημήτρης Νιούτσικος Γενικό Λύκειο 3
Ανδρέας Παπασάρας Μακρακώμη 3
Νίκος Βούρτσας Krenti Bulls 2
Ντίνος Γεωργάλης Μεγάλο Χωριό 2
Νίκος Λαθύρης             Π.Α.Κ.             2
Θεοδόσης Κόκκοτος Παρέα             2
Γιώργος Κρητικός Πρωτέας 2
Γιώργος Καμπερίδης ΤΕΙ Καρ/σίου 2
Σπύρος Καψάλης Fragistan 1
Χρήστος Νικόπουλος Άτλαντας 1
Πάνος Οικονόμου Ζήκος             1
Λάμπρος Κολοκώτσιος Καρπενησιακός 0

Πρωτέας-Αστέρας 87-58
Το «Χάλκινο» στον Πρωτέα
Την 3η θέση στου Τουρνουά κατέκτησε ο Πρωτέας συντρίβοντας τον Αστέρα με 87-58. Ο μικρός τελικός του τουρνουά μπάσκετ διεξήχθη την Δευτέρα 17 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 200 φίλαθλοι.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο τουρνουά. Κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, έπαιξε όμορφο μπάσκετ και προσέφερε πλούσιο θέαμα. Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης ήταν εντυπωσιακός, κάρφωσε δυο φορές και σκόραρε αυτή την φορά 23 πόντους.
Ο Αστέρας του Δήμου Αθανασίου, έχοντας πολλές απουσίες και παραταγμένος με αποστολή μόλις 7 ατόμων (Μεταξύ αυτών και ο 14χρονος Χ. Λιάπης) «άντεξε» για ένα ημίχρονο, όπου βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια η κούραση ήταν εμφανής και η ομάδα κατάρρευσε και γνώρισε μια βαριά ήττα, η οποία είναι η δεύτερη σε τουρνουά του Δήμου. Στους 20 σταμάτησε ο αρχηγός Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος αναδείχτηκε φέτος ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.
Τα δεκάλεπτα
16-17, 36-35, 57-37, 87-58
Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος-Γιάννης Χαλκιάς-Νίκος Κωστής
Συνθέσεις Ομάδων
Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 6(2), Ντουφεκιάς 6, Λαμπρόπουλος 4, Σπυριδάκης 23, Ξαγάρας 13, Κουρλός 3(1), Δροσίνης 8, Λέρης Κ. 3(1), Γερονίκος 2, Κρητικός 19(3), Ζαραβέλης
Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Φλωράκης 1, Ηλιάδης 20(2), Λιάπης Κ. 16(2), Λιάπης Χ. 2, Χονδρός 7, Ζαγκότσης 12(2), Δόσης