Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 3 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ Το Αθλητικό Κέντρο στο Δήμο Καρπενησίου

Κώστας Μπακογιάννης: “Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών που καταβάλαμε έτσι ώστε να επιστρέψουμε το Αθλητικό Κέντρο στους δημότες μας” 




Μία μεγάλη νίκη για τη Δημοτική Αρχή έρχεται με την παραχώρηση της κυριότητας του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου. Έπειτα από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, η κυριότητα του Αθλητικού  Κέντρου περνάει στα χέρια του Δήμου Καρπενησίου. Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κυρίου Στυλιανίδη και Στουρνάρα αντίστοιχα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Ιωαννίδη παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Καρπενησίου η κυριότητα της συνολικής έκτασης του Αθλητικού Κέντρου.
Σύμφωνα με την απόφαση τα 3 Υπουργεία, παραχωρούν δωρεάν στον Δήμο Καρπενησίου την κυριότητα έκτασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνολικού εμβαδού 211.000,00 τ.μ. στη θέση Μεγάλα Λιβάδια της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου Καρπενησίου, στην οποία έχει κατασκευασθεί το Kέντρο Προετοιμασίας Αθλητών Kαρπενησίoυ. Το Κέντρο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις αθλημάτων ανοιχτού χώρου, κλειστό προπονητήριο, κτίριο διοίκησης, εκπαίδευσης και αναψυχής, καθώς και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, όπως αυτά αποτυπώνονται στο σχέδιο "Γενική Διάταξη Υφιστάμενης Κατάστασης", το οποίο συντάχθηκε από τον κ. Γεώργιο Κατσούλη, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ(ΑΜ.ΤΕΕ8309) με ημερομηνία Φεβρουάριος 2000.
Ο Δήμος Καρπενησίου αναλαμβάνει τη συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθώς και την αποκατάσταση των τυχόν ζημιών ή φθορών που έχουν επέλθει μέχρι σήμερα. Επίσης, ο Δήμος αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, δαπάνες ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης Κ.λπ.
Τέλος και πάντα με βάση τα αναφερόμενα στην απόφαση των 3 Υπουργείων,  η παραχώρηση μπορεί να αρθεί αυτοδικαίως σε περίπτωση μη τήρησης όρου ή όρων αυτής.
Μετά την πολύ θετική αυτή απόφαση για τον Δήμο ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: «Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση των επίμονων προσπαθειών που καταβάλαμε έτσι ώστε να επιστρέψουμε το Αθλητικό Κέντρο στους δημότες μας. Τώρα πια μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την ορθή λειτουργία του, μιας και άμεσα θα εμπλέξουμε, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Αντώνη Σαμαρά αλλά και τις αλλεπάλληλες επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς . Με αυτή την απόφαση σταθμό, το Αθλητικό Κέντρο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, θα διασώσει όλες τις υποδομές του που αυτή τη στιγμή παρακμάζουν και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Μια νέα ημέρα ξημερώνει στο Δήμο μας σε ότι αφορά τον αθλητισμό στον τόπο μας».