Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Απάντηση Καρατσίκη σε Κουίκ: “Εξαντλήστε τη μαχητικότητά σας στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών από το Υπουργείο Υγείας κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο μας”

Την έκπληξή του για το ύφος και τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχθηκε από τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ, εκφράζει με επιστολή του ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης. Ο εκτελών χρέη Διοικητή στην εν λόγω επιστολή του που σας παραθέτουμε στην συνέχεια, αναφερόμενος στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, τονίζει ότι «κινηθήκαμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται για το Δημόσιο Τομέα»
διευκρινίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, καθότι με τη βοήθεια του ακτινοσκοπικού μηχανήματος και τον υπερβάλλοντα ζήλο των συναδέλφων ακτινολόγων με επικεφαλής τον Δ/ντή κ.Ταϊσίρ Ραουάσντε και των άλλων εργαζομένων στο ακτινολογικό τμήμα, αντιμετωπίστηκε χωρίς πρόβλημα η παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας, αφού πλέον των 1500 ακτινογραφιών εμφανίστηκαν σ΄αυτό το χρονικό διάστημα».
Όσον αφορά την παραίνεσή του κ. Κουίκ, να παραιτηθεί από την θέση του ο Δημήτρης Καρατσίκης, τονίζει ότι «ουδέποτε υπήρξα διορισμένος Διοικητής του Νοσοκομείου μας αλλά από 8ετίας και για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθώς  και ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο εκτελώ χρέη Διοικητή αφιλοκερδώς από το θεσμικό μου ρόλο αυτού του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας ασκώντας με ιδιαίτερη προσπάθεια παράλληλα καθήκοντα με αυτά του Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας»
Τέλος ο κ. Καρατσίκης ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Κουίκ  τον οποίο τιμά για τη δημοσιογραφική του διαδρομή αλλά και τον δυναμισμό του ως βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που προωθεί στη Βουλή Ευρυτανικά προβλήματα και κλείνοντας  τον παρακαλεί «να εξαντλήσει τη μαχητικότητά του στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο μας».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΑΤΣΙΚΗ
ΣΤΟΝ Τ. ΚΟΙΥΚ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                    
5Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ                                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡ.ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ. 2237350220
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 10-6-2013

Ειλικρινά, δεν μπορώ να ερμηνεύσω το ύφος του κ. Κουίκ και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου.
Για όλο αυτό το ατυχές συμβάν στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κινηθήκαμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται για το Δημόσιο Τομέα. Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, καθότι με τη βοήθεια του ακτινοσκοπικού μηχανήματος και τον υπερβάλλοντα ζήλο των συναδέλφων ακτινολόγων με επικεφαλής τον Δ/ντή κ.Ταϊσίρ Ραουάσντε και των άλλων εργαζομένων στο ακτινολογικό τμήμα, τους οποίους και δημόσια θέλω να ευχαριστήσω, αντιμετωπίστηκε χωρίς πρόβλημα η παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας, αφού πλέον των 1500 ακτινογραφιών εμφανίστηκαν σ΄αυτό το χρονικό διάστημα.
Αν η άποψη του κ.Κουϊκ ευσταθεί, να υπάρχουν δηλαδή εφεδρικά ανταλλακτικά, εν προκειμένω εφεδρική λυχνία αξίας 20.000 Ευρώ αλλά και εν γένει ανταλλακτικά για όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου αξίας τουλάχιστον εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε μία Ελλάδα που από 5ετίας βιώνει μία βαθιά οικονομική κρίση από την οποία σαφώς έχει πληγεί και το ΕΣΥ , αυτό αφήνω να το κρίνουν οι πολίτες.
Όσον αφορά την παραίνεσή του, να παραιτηθώ, του γνωρίζω ότι ουδέποτε υπήρξα διορισμένος Διοικητής του Νοσοκομείου μας αλλά από 8ετίας και για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθώς  και ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο εκτελώ χρέη Διοικητή αφιλοκερδώς από το θεσμικό μου ρόλο αυτού του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας ασκώντας με ιδιαίτερη προσπάθεια παράλληλα καθήκοντα με αυτά του Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.
Δεν θα ήθελα ποτέ να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Κουίκ  τον οποίο τιμώ για τη δημοσιογραφική του διαδρομή αλλά και τον δυναμισμό του ως βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που προωθεί στη Βουλή Ευρυτανικά προβλήματα, θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω να εξαντλήσει τη μαχητικότητά του στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το ΕΣΥ και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ κ.α.α
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
DR ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ