Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η επιστολή Κοντογεώργου στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ - Και .... η απάντηση της εφημερίδας στον Βουλευτή Ευρυτανίας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                Καρπενήσι 14 Ιουνίου 2013

Προς την εφημερίδα 
"Ευρυτανικός Παλμός"
Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και στη σελίδα 13, με άρθρο σας αναφέρετε ότι με "Προεδρικό Διάταγμα, αναβαθμίζεται σε Σχολή το ΤΕΙ Καρπενησίου" και μεταξύ άλλων εκτιμάτε ότι "Οι Προσπάθειες του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, επιτέλους έπιασαν τόπο και αυτό που θέλαμε τόσο καιρό, την αναβάθμιση του ΤΕΙ , ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί".


Κύριε Διευθυντά,
Σε όλη την διαδρομή μου, στα δημόσια πράγματα του τόπου μας, ποτέ δεν υποβάθμισα ή μηδένισα την προσφορά κανενός στην Ευρυτανία.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τα γεγονότα όπως εξελίχθησαν.
Το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ", από το οποίο προέκυψε η αναβάθμιση του τμήματος ΤΕΙ Καρπενησίου σε Σχολή, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που το διέπει, είναι πράξεις της σημερινής κυβέρνησης, του Υπουργού Παιδείας κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου, αλλά και της αρμόδιας διαρκούς επιτροπής  Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία είχα και την τιμή να συμμετέχω και να συνδιαμορφώνω τις αποφάσεις της.
Πέραν αυτών, σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καταφέραμε το σημερινό αποτέλεσμα που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους,  για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας.
Πιστεύω επίσης, ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία μας, δεν λύνονται με ευχολόγια και φανφάρες, αλλά με σωστή προετοιμασία, σκληρή διεκδίκηση και σεμνότητα.
Τέλος κάθε συμπατριώτης που έχει την θέληση να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, είναι ευπρόσδεκτος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Με εκτίμηση
Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας

Και .... η απάντηση  της εφημερίδας
 στον Βουλευτή Ευρυτανίας 

Η υπόθεση ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ, είναι ένα θέμα που απασχόλησε κατά καιρούς πολλές φορές τους Αυτοδιοικητικούς του τόπου μας αλλά και τον εκάστοτε Βουλευτή Ευρυτανίας. Κοινή γραμμή όλων αυτών και άλλων παραγόντων η αναβάθμιση του ΤΕΙ, που θα έδινε νέες προοπτικές στο χώρο της παιδείας στον Νομό μας. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε τέτοιες κινήσεις – παρεμβάσεις έγιναν, από την ΤΕΔΚ Ευρυτανίας, από την Νομαρχία και μάλιστα όταν Νομάρχης ήταν ο σημερινός Βουλευτής, από τον Δήμο Καρπενησίου, τόσο από τον Καραμπά, όσο και από τον Κ. Μπακογιάννη, καθώς και από άλλους φορείς (Ενώσεις, Ομοσπονδίες – Συλλόγους), όπως προαναφέραμε. Άπαντες οι προαναφερθέντες αγωνίστηκαν, από την δική τους μεριά και με τον δικό τους τρόπο για την αναβάθμιση του ΤΕΙ, βάζοντας ο καθείς το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Ωστόσο η αναβάθμιση του ΤΕΙ, ήλθε επί των ημερών του Κώστα Κοντογέωργου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου, καθότι οι όποιες παρεμβάσεις τους, αποδείχτηκε ότι ως κυβερνητικού Βουλευτή έπιασαν τόπο. Επομένως στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν πολλοί και άλλος λίγο άλλος πολύ κατάφεραν και πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.