Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Υγειονομικό έλεγχο ζητά ο Λ. Τσιτσάνης 1.σε χώρους εστίασης –ταβέρνες , εστιατόρια κ.λπ. 2.πόσιμο νερό-υδραγωγεία αποχετευτικά συστήματα Τοπικών Κοινοτήτων. 3.Περιβάλλον-ρίψη άχρηστων υλικών.

 
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες

Διατυπώνονται διαμαρτυρίες και έντονες ανησυχίες κατοίκων αλλά και επισκεπτών-τουριστών σχετικά 1. με τους χώρους εστίασης-ταβέρνες , εστιατόρια κ.λπ. που δεν πληρούν  τους όρους υγιεινής 2. με το πόσιμο νερό- υδραγωγεία, δεξαμενές, δίκτυο μεταφοράς, σωληνώσεις, διαρροές, σκουριές κ.λπ. αποχετευτικά συστήματα, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ρύπανση του περιβάλλοντος  και 3.
με την ρίψη άχρηστων οικοδομικών υλικών, επίπλων, ελαστικών, λαμαρινών, πλαστικών, σιδήρων, παρατημένων παλαιών αυτοκινήτων κ.λπ. σε οποιοδήποτε σημείο του οικισμού, του δρόμου, του δάσους κ.λπ.
     Παρατηρείται μια ιδιαίτερη αρνητική εικόνα που άπτεται των θεμάτων Περιβάλλοντος και Τουριστικής Ανάπτυξης, τον κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης ιδιαίτερα για την Ευρυτανία που ακριβώς ο φυσικός της πλούτος την έχει καταστήσει την δεύτερη καθαρότερη περιφέρεια της Ευρώπης.
             
   Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,
ως καθ’ ύλην αρμόδιοι, παρακαλούμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για συμμόρφωση σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
Τέλος, πέραν της ατομικής συνείδησης, ευαισθησίας και ευθύνης του καθένα μας, όσον αφορά τουλάχιστον την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της όμορφης αυτής περιοχής μας, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ενεργειών από υπηρεσίες δημόσιες, φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, κινήσεις πολιτών, τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και ασφαλώς Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, για να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.

                                                                                        Με μεγάλη εκτίμηση
                                                                                      Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
                                                                Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης