Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ -Εντοπίστηκαν σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, δύο (2) κλεμμένα αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα (04-07-2013), σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, δύο (2) κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές.


 Συγκεκριμένα βρέθηκαν :
 Το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 17-06-2013, από πέντε (5) δράστες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας. Το όχημα βρέθηκε κατακρημνισμένο σε χαράδρα, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.
    Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μάρκας MITSUBISHI, χρώματος λευκού, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από οικία στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το ανωτέρω αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και επίσης καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Σημειώνεται ότι οι δράστες μετά την αφαίρεση του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου από την Φιλοθέη, κινήθηκαν προς Ναυπακτία, όπου προσεγγίζοντας, μετά την γέφυρα «ΡΕΡΕΣΙ», σε αστυνομικό «μπλόκο», έκαναν αναστροφή και κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση (σχετική η από 20-06-2013 Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΣΟ
Οι ώρες περνάνε και αυξάνεται η ένταση στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ αλλά και στους αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούν να συλλάβουν τους επικίνδυνους κακοποιούς - δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Κατά πάσα πιθανότητα οι υπόλοιποι δραπέτες, των οποίων ο αριθμός "παίζει" ανάμεσα σε τρεις μέχρι και πέντε, έχουν διαφύγει προς την περιοχή του Προυσού στην Ευρυτανία. Άλλωστε το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί ήταν απόλυτα βέβαιοι πως η άλλη ομάδα των κακοποιών κατευθυνόταν προς τη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας που διαφεύγει, είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, μάλλον λόγω υπερβολικής χρήσης ουσιών, και πολύ δύσκολα θα παραδοθεί. Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω κακοποιός (Κόλα) είχε πει όταν είχε συλληφθεί και πριν δραπετεύσει πως επόμενη φορά δεν θα υπάρξει.
Γι' αυτόν τον λόγο, οι ομάδες των ΕΚΑΜ και της ΕΛΑΣ έχουν διευρύνει την έκταση των ερευνών στα περίπου 100 χλμ και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους διωκόμενους μέσα σε αυτόν τον κλοιό.

Παράλληλα επιθυμούν να μην καταφέρουν να φτάσουν οι δραπέτες στην καρδιά της Ευρυτανίας διότι μετά θα τους είναι πιο εύκολο να χαθούν.