Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β 563

*Σοβαρή και δικαιολογημένη στο απόλυτο η παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αγράφων για το θέμα της επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων.
Ο συγκεκριμένος Δ.Σ. που έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο, καθότι υπηρέτησε και υπηρετεί πολλά χρόνια το τοπικό μας ποδόσφαιρο, ζήτησε να επιχορηγηθούν μόνο τα Σωματεία που συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία και αυτά είναι 6. Ας φροντίσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να μοιράσουν τα κουκιά σωστά έτσι ώστε οι ομάδες να πάρουν μια μικρή ανάσα για την δύσκολη συνέχεια.

*Με τον Θοδωρή στο τιμόνι θα προχωρήσει η ομάδα της αντιπολίτευσης στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αγράφων. Όπως μου είπε καλός φίλος που παραβρέθηκε στην «μυστική συνάντηση», από τους παρόντες, εν μέρει ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αρχηγού για να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας, κάτι όμως που θα επισημοποιηθεί αργότερα. Βέβαια ο ίδιος καλός φίλος μου είπε ότι στην κουβέντα υπήρξαν και 2-3 διαφοροποιήσεις και πως τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπου θα γίνει γνωστό τι θα κάνουν 3 εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν ήταν στην ομάδα. Ωστόσο πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι στην υπόθεση αυτή πολύ σύντομα θα εμπλακεί δυναμική προσωπικότητα από το χώρο της αυτοδιοίκησης που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στον Δήμο Αγράφων. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

*Ετοιμάζονται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2013, στις κατηγορίες juniors, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων, ανδρών και γυναικών, διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την  αρωγή του Δήμου Καρπενησίου. Οι αγώνες αποτελούν μία από τις κορυφαίες ετήσιες ποδηλατικές διοργανώσεις Πανελλήνιου χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται βάση διεθνών προδιαγραφών και έχουν προγραμματιστεί για τις 19, 20 και 21 Ιουλίου. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της κίνησης.

* Τη διακριτική χρήση των κωδώνων των εκκλησιών ζητά με εγκύκλιό της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως διάβασα. Στο σχετικό σημείωμα προς τους προϊσταμένους των ιερών ναών της περιοχής ευθύνης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναφέρεται: «Συνιστώμεν την μετά προσοχής και διακρίσεως χρήσιν των κωδώνων και την ηπιοτέραν και συντομότερον κρούσιν αυτών». Ειδικά για τους Ναούς που έχουν συνδέσει τα καμπαναριά τους με ρολόϊ ζητείται να μην χτυπούν τη νύχτα και τις ώρες κοινής ησυχίας». Μακαριώτατε καλόν είναι να μη χτυπάνε πολύ ώρα οι καμπάνες και τα ρολόγια των εκκλησιών. Θα ήθελα όμως να μάθω, τους Ιμάμηδες που κραυγάζουν από τις κορυφές των Τζαμιών και ειδικά αυτόν που θα καλεί τους ισλαμιστές της Αθήνας σε προσευχή, μετά από λίγο καιρό, ποιος θα τον σταματήσει;  

*Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ηθοποιούς του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που για μια φορά ακόμη παρουσίασαν με μοναδική επιτυχία την «Κόμισσα της φάμπρικας». Οι συμμετέχοντες δεν είναι επαγγελματίες, είναι όμως ταλέντα και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία, καθότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, θα το ζήλευαν και επαγγελματίες.

*Θα γεμίσει με νέους το Καρπενήσι κατά την διάρκεια του τριημέρου συνεδρίου των νέων Ευρυτάνων που διοργανώνει ο δήμος Καρπενησίου στα τέλη Αυγούστου. Μπράβο στη δημοτική αρχή και στους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας.