Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Εκδηλώσεις κατά των Ναρκωτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης «Αλκυόνη» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Φέτος, το Κέντρο σε συνεργασία με την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Καρπενησίου πραγματοποίησε δράσεις με έμφαση στην παιδική ηλικία. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στη Βασική Βιβλιοθήκη, παιδιά από ηλικία 6-8 έπαιξαν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα και τους διάβασαν το βιβλίο «Η παλέτα των συναισθημάτων», ενώ το Σάββατο 29 Ιουνίου η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Ράνια Μπουμπουρή παρουσίασε στους μικρούς της φίλους το βιβλίο της «Η Μάχη της Οδοντόβουρτσας».


Παράλληλα με αυτές τις δράσεις, με τη συνδρομή και υποστήριξη του Ορειβατικού Συλλόγου Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία, για μικρούς και μεγάλους, σε σηματοδοτημένο μονοπάτι της περιοχής με συνοδεία έμπειρων οδηγών του Συλλόγου, που έγινε την Κυριακή 30 Ιουνίου.
Η δράση αυτή ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και άθλησης που αποτελούν προστατευτικούς παράγοντες ενάντια στις εξαρτήσεις.
Ευχαριστήριο μήνυμα του Κέντρου «Αλκυόνη»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη»  ολοκλήρωσε τη σειρά δράσεων που είχε σχεδιάσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές και αγκάλιασαν την συνολική προσπάθεια του Κέντρου.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία και υποστήριξή τους τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και  τους συνοδούς κο Λελούδη, κο Λαμπράκη και κα Μιχιώτη που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας να διοργανώσουμε δραστηριότητα πεζοπορίας.
Ακόμη, ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Ράνια Μπουμπουρή η οποία άμεσα και αφιλοκερδώς προθυμοποιήθηκε να συμβάλλει στις δράσεις του Κέντρου με την παρουσίαση του έργου της και την εμψύχωση των παιδιών μέσα από τον κόσμο του βιβλίου.
Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κο Γεώργιο Ντουφεκιά και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου για την φιλοξενία και την συνδιοργάνωση των δράσεων.
Τέλος, ευχαριστούμε την εφημερίδα Ευρυτανικός Παλμός για την προβολή των δράσεων, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ράδιο Καρπενήσι» για την διαφήμιση των δράσεων και τον Δήμο Καρπενησίου για την βοήθεια που προσέφερε στην μετακίνηση των πεζοπόρων.