Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ένα Ευρυτανόπουλο στη Βέρντερ Βρέμης Τρέλανε τους Γερμανούς Ο Αλέξης Ασπρογιάννης από τον Άγιο Γεώργιο

Ένα Ευρυτανόπουλο, σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο του πρώην Δήμου Φραγκίστας, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την φημισμένη Βέρντερ Βρέμης. Πρόκειται για τον  15χρονο Αλέξη Ασπρογιάννη, γιο του Αστυνομικού  Παναγιώτη Ασπρογιάννη και εγγονός του Λευτέρη Ασπρογιάννη, στελέχους των ΑΝΕΛ στην Ευρυτανία. Την ποδοσφαιρική εξέλιξη του πιτσιρικά που ζει στο Αγρίνιο και έπαιζε μέχρι πρότινος ποδόσφαιρο στην Ακαδημία «Ελπίδες Αγρινίου», φτάνοντας και στην Εθνική, παρακολούθησε με ενδιαφέρον η Γερμανική ομάδα και την κατάλληλη στιγμή το ενέταξε στο δυναμικό της.
Ο νεαρός ήδη έκανε προπονήσεις στην Βέρντερ και φυσικά έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας των «πράσινων» της Βρέμης. Είναι δε τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Βέρντερ και η πίστη τους στο ταλέντο του, που παρά τα τυπικά εμπόδια να υπογράψει πριν συμπληρώσει τα 16 χρόνια, δεν θέλουν να χαθεί ούτε μια μέρα δουλειάς στον νεαρό επιθετικό.
Γι αυτό από τις 20 Ιουλίου ξεκινά προπονήσεις στα πλαίσια της προετοιμασία, και γίνεται κάτοικος Γερμανίας προοριζόμενος για την ομάδα κάτω των 17 ετών. Από την πρώτη του μέρα στη Γερμανία, δίπλα του βρέθηκε ο διεθνής μας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, στηρίζοντάς τον, να προσαρμοσθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα δεδομένα της ζωής του. Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι ο Αλέξης επιλέχθηκε για τη δύσκολη θέση του επιθετικού, που απαιτεί πολύ δουλειά και πολύ ταλέντο. Ο ΠΑΛΜΟΣ ΣΠΟΡ, βρήκε τον νεαρό Αλέξη, το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στο χωριό του, στον Άγιο Γεώργιο και είχε την ευκαιρία να τον συγχαρεί αλλά και να κουβεντιάσει μαζί του. Ο 15χρονος, με περίσσια ευγένεια, μας μίλησε για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες του από τον Γερμανικό Σύλλογο, αλλά και για το όνειρό του, να γίνει άξιος εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα τόσο μεγάλο Γερμανικό Σύλλογο. Ο Αλέξης, ένα παιδί σεμνό και με αρχές στη ζωή του, έδειξε ότι δεν θα παρασυρθεί από την εξέλιξη αυτή και ότι θα μείνει προσγειωμένος σε μια σκληρή πραγματικότητα, που απαιτεί θυσίες και αγώνα καθημερινό για να πετύχεις.
Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Αλέξη, να είναι γερός και ο Θεός να είναι δίπλα του σε αυτό το τεράστιο βήμα της ζωής. Να συγχαρούμε τον λεβέντη πατέρα του, βαθύτατο γνώστη του ποδοσφαίρου, που πίστεψε στο μεγάλο ταλέντο του γιού του και δικαιώθηκε και στον αξιαγάπητο παππού του Λευτέρη, που τόσο τον αγαπά, να έχει πάντα χαρές στην φαμελιά του.