Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Καλά νέα για το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Προ ολίγων ημερών, ένας παράξενος τύπος μπήκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Φορούσε καπαρντίνα, καπέλο καβουράκι και μεγάλα σκούρα γυαλιά ηλίου. Στάθηκε αδιάφορα τάχα, απέναντι από τη γραμματεία και παρατηρούσε.
Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένας άπορος ανάπηρος παππούς, που η γραμματεία τον προώθησε για το ανάλογο ιατρείο, χωρίς να του ζητήσουνε τα πέντε ευρώ. Με το που έγινε αυτό, ο παράξενος τύπος έβγαλε με μία μεταμόρφωση που θα ζήλευε και ο σούπερμαν, την αμφίεση του και αποδείχτηκε ότι ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο νέος υπουργός, τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα έκανε προσωπικά ελέγχους στα νοσοκομεία, ουρλιάζοντας είπε ότι αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο, μία έκφραση που δεν μπορεί να γραφτεί για το νοσοκομείο, και απαιτούσε βγάζοντας αφρούς από το στόμα του να έρθει ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Ερχόμενοι δύο τραυματιοφορείς, βλέποντας το σούσουρο,  και αφού τον είδαν σε αυτή τη κατάσταση θεώρησαν ότι είχε δραπετεύσει από το ψυχιατρικό τμήμα και με μία γρήγορη κίνηση του έριξαν μία αναισθητική ένεση, τον έβαλαν σε ένα καροτσάκι και τον μετέφεραν στο αντίστοιχο τμήμα.
Τότε όμως προέκυψε ένα επείγον περιστατικό και οι δύο τραυματιοφορείς χρειάστηκε να αποχωρήσουν πριν μεταφέρουν τον κ. υπουργό. Για κακή του τύχη άφησαν το καροτσάκι έξω από το εργαστήριο κολονοσκόπησης. Η νοσοκόμα του εργαστηρίου βγαίνοντας από το δωμάτιο και βλέποντας εκεί το καροτσάκι θεώρησε ότι ο ασθενής είναι για εξέταση και μάλιστα επείγουσα αφού τον φέραν οι τραυματιοφορείς.
Με γρήγορες κινήσεις του έκανε μία ηρεμιστική ένεση και την αναγκαία παυσίπονη για την εξέταση που θα ακολούθησε. Η «εκ των βάθων» εξέταση παρεμπιπτόντως ήταν παθολογικά καλή για τον ασθενή.
Βγάζοντας το καροτσάκι έξω η νοσοκόμα, συναντάει τον ανήσυχο Διοικητή του Νοσοκομείου, που βλέποντας τον κ. υπουργό σε αυτή τη κατάσταση  ρωτάει τη νοσοκόμα εάν είναι εντάξει. Αυτή του λέει «Όλα εντάξει κ Διοικητά!» (εννοώντας την εξέταση). Ανακουφισμένος ο Διοικητής, αφού θεώρησε ότι έγινε ξενάγηση στον κ. υπουργό τον ρωτάει εάν τα βρήκε καλά.
Ο κ. Γεωργιάδης μετά τις τρεις ενέσεις και την εξέταση είχε με παράξενο και μεταφυσικό τρόπο γίνει άλλος άνθρωπος: Δηλαδή ήσυχος, χαμογελαστός που μιλούσε μόνο χαμηλόφωνα.
«Όλα καλά για το Νοσοκομείο σας! Οι υπηρεσίες σας είναι εξαιρετικές. Είστε ένα πρότυπο νοσοκομείο! Μπράβο. Υπάρχουν όμως τρία πραγματάκια που θα μπορούσαν να το κάνουν ότι πιο τέλειο υπάρχει:
1. Οι γιατροί και το προσωπικό από εδώ και στο εξής θα μιλάτε και θα γράφετε στα αρχαία Ελληνικά.
2. Τέρμα οι φόρμες και οι ιατρικές μπλούζες, θα κυκλοφορείτε με χιτώνες και χλαμύδες και
3. Θα σας δωρίσω κάποια σπέσιαλ αρχαία βιβλία που έχω στο αυτοκίνητό μου για να τα διαβάζουν υποχρεωτικά οι ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού που περιμένουν τόσες ώρες για την αιμοκάθαρση.»

-«Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ μου. Ότι είπατε θα γίνει!» είπε ο Διοικητής χαρούμενος σκεπτόμενος από μέσα του: «Βρε μια χαρά άνθρωπος είναι από κοντά. Τελικά η τηλεόραση δημιουργεί μύθους και παραπληροφόρηση.»
Μετά την ηρωική και γεμάτη φιλοφρονήσεις και αμφότερες ευγένειες αυτή συνάντηση ο υπουργός αναχώρησε για να συνεχίσει την εργασία του.
Ο Διοικητής προσπάθησε με φιλότιμο τρόπο να ακολουθήσει τις υπουργικές οδηγίες. Αλλά:
1. Κανείς δεν μπορούσε να μιλάει, να γράφει, και να καταλαβαίνει Αρχαία Ελληνικά οπότε αυτό εγκαταλείφτηκε εν τη γενέσει του.
2. Οι χιτώνες και οι χλαμύδες κόπηκαν στον οικονομικό έλεγχο, και
3. Τα αρχαία βιβλία δόθηκαν υποχρεωτικά για διάβασμα στους νεφροπαθείς. Οι περισσότεροι όμως από αυτούς διαβάζοντάς τα γίνονταν έξαλλοι, πετάγαν τα σωληνάκια και επιχειρούσαν να πηδήξουν από τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου (σαν τις Σουλιώτισσες).
Οπότε αναγκαστικά τα βιβλία κατέληξαν εκεί που καταλήγει και κάθε άχρηστη και γελοία διαταγή: Στην αποθήκη της λήθης για να προωθηθούν για ευθανασία στο κεντρικό κλίβανο το χειμώνα.

Ο Αδέσποτος παρατηρητής                

Υ.Γ. 
Για τους μη γνωρίζοντες την υπόθεση και σύμφωνα με την παραπάνω φωτογραφία ντοκουμέντο του Ε.Π. ο κ. Γεωργιάδης αισθάνθηκε πράγματι κάποια αδιαθεσία, ευρισκόμενος μάλιστα δίπλα στον επιστήθιο φίλο του και πρώην συνεργάτη του κ. Γιώργο Μεριγκούνη, σε γνωστή καφετέρια του Καρπενησίου. Όπως φαίνεται και στη φωτό, στο πρόσωπο του νυν Υπουργού Υγείας καθρεπτίζεται ένας βαθύς πόνος και στο πρόσωπο του κυρ – Γιώργου, είναι έντονη ζωγραφισμένη κάποια ανησυχία…