Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2013 - 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παράδοση και ελληνική περηφάνια στο Καρπενήσι



Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.
Το φεστιβάλ που έλαβε χώρα για δεύτερη φορά στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των φετινών γιορτών Δάσους.


Το διήμερο 26-27 Ιουλίου το Κέντρο της ευρυτανικής πρωτεύουσας γέμισε με κόσμου που ήρθαν να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από τους Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κοζάνης. 
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου το φεστιβάλ άνοιξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου που παρουσίασε τους ξεχασμένους χορούς της Ευρυτανίας και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης «ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΣ». Να σημειωθεί δε ότι ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου κ. Απόστολος Σκρέκας, ήταν πρώην χοροδιδασκάλος του Πολιτιστικού Συλλόγου και πρώτος οργανωτής των χορευτικών τμημάτων, ενώ στο τέλος της βραδιάς κ. Σκρέκας τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στον Σύλλογο. 
Τη Δεύτερη ημέρα Σάββατο 27 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου παρουσίασε χορούς της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «ΖΕΠ» παρουσίασε χορούς της Κοζάνης, ενώ ο Ποντιακός Σύλλογος Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» χόρεψαν ποντιακούς χορούς.
Πέραν των αναμνηστικών δώρων που δόθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στους Συλλόγους που με την παρουσία τους στο φεστιβάλ, τιμήθηκε επίσης με αναμνηστική πλακέτα ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννης για την αρωγή, την προσφορά και τη συνεργασία του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου. 
Την επομένη από το φεστιβάλ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου αναχώρησε για τη Χίο, όπου θα συμμετέχει στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις «ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ» που θα πραγματοποιηθούν στο Νεοχώρι της Χίου και διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χίου «Ο Άγιος Μηνάς». Εδώ να σας θυμίσουμε πως στο περσινό φεστιβάλ συμμετείχε ο Σύλλογος Χίου. 
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές για τη διοργάνωση, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Χαντζοπούλου θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Καρπενησίου για τη συνεργασία και τους χοροδιδασκάλους για την επιμέλεια του προγράμματος και για την άψογη εμφάνιση των τμημάτων του Συλλόγου στο φεστιβάλ.