Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος στον Αγιασμό των Σχολείων της Φραγκίστας

Μεγαλοπρεπής η τέλεση του Αγιασμού στα σχολεία της Φραγκίστας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργο που τίμησε με την παρουσία του το Επαγγελματικό Λύκειο Δυτ. Φραγκίστας,  το μοναδικό στον ορεινό Δήμο Αγράφων, και το Γυμνάσιο Φραγκίστας.
Στην τελετή έναρξης του νέου σχολικού έτους συμμετείχαν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μέσα σε συγκινητικό κλίμα, αρκετοί γονείς και δημότες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, ανάμεσα στους οποίους ο Κώστας Σάλτης για τον Σύλλογο Δυτικοφραγκιστιανών Αθηνών ο πρόεδρος του οποίου Γιώργος Αντωνίου απέστειλε ένθερμο χαιρετισμό, η Ρένα Φωτοπούλου Γαλανού, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φραγκίστας, η Λίνα Μακρή, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Τελώνης, ο αιρετός Σύμβουλος του ΠΥΣΔΕ Ευρυτανίας Γκανής Σεραφείμ και αρκετοί φοιτητές, απόφοιτοι και πτυχιούχοι του ΕΠΑ.Λ. Φραγκίστας.
Στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Φραγκίστας ο Αγιασμός τελέστηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα με επικεφαλής τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Τσαπρούνη και τη Σχολική Σύμβουλο.
Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι εξέφρασαν την ένθερμη συμπαράσταση και ολόψυχη στήριξή τους στα σχολικά περιβάλλοντα της πρώην καποδιστριακής Δημοτικής έδρας, ενώ οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων ανέδειξαν την ποιοτική παιδαγωγική δουλειά των τοπικών σχολείων στην πολυλειτουργικότητα των οποίων μέσα στις τοπικές κοινωνίες με τις πολλαπλές ιδιαιτερότητες που αναγκαιούνται κατεξαίρεση διαχείριση, αναφέρθηκε στον πύρινο λόγο της η Λυκειάρχης και τακτικό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Μοναχή Φεβρωνία Καφίδα.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε όπως πάντα, η αμεσότητα του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργου, το αμείωτο προσωπικό ενδιαφέρον του για την τοπική Εκπαίδευση και η μεγαλύτερη από ποτέ αποτελεσματικότητα του στην επίλυση των ποικίλων και ζωτικών αναγκών της. Η Εφημερίδα μας συμμετείχε με εκπρόσωπό της και αποθανάτισε μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές.