Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, o σύλλογος γονέων και οι μαθητικές κοινότητες  του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Δυτικής Φραγκίστας συγχαίρουμε την απόφοιτη και πτυχιούχο Πληροφορικής του σχολείου μας Δήμητρα Σουλιώτη του Ευαγγέλου και της Ουρανίας, από τον Άγιο Γεώργιο Ευρυτανίας, για την επιτυχία της στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, στη Σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.


Η Δήμητρα ανταμείφθηκε δίκαια για τις επιλογές και την επιμέλειά της τόσο στη μελέτη και προετοιμασία της για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπου διακρίθηκε για την άριστη συνεργασία της με τους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Δυτ. Φραγκίστας από τους οποίους προετοιμάστηκε αποκλειστικά στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, όσο και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού της δελτίου όπου κινήθηκε ρεαλιστικά και κατόπιν υπεύθυνης ενημέρωσής της από το Σχολείο της με το οποίο συνεργάσθηκε με εμπιστοσύνη μαζί με την οικογένειά της.
Ακόμη περισσότερο, η εκ μέρους της επιλογή του Επαγγελματικού Λυκείου του χωριού της, του μοναδικού στον ορεινό Δήμο Αγράφων, με τις επιπλέον ευκαιρίες που προσφέρει ένα τέτοιο σχολείο στους μαθητές του, καθώς και της ομάδας Α΄ Πανελληνίων Εξετάσεων που εξασφαλίζει αυξημένα ποσοστά επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποκλειστικό προνόμιο των Επαγγελματικών και μόνο Λυκείων,  αποτελούν αναμφίβολα δείγματα της αντιληπτικής και προσαρμοστικής της ικανότητας, αλλά και της  τοπικής κοινωνικής συνείδησης και αρμονικής συνεργασίας της ίδιας και της οικογένειά της με τη σχολική μας μονάδα η οποία προφανέστατα  ασχολείται σε βάθος με την προετοιμασία των μαθητών της σε όλα τα επίπεδα.
Σημειώνουμε ότι η παραπάνω μαθήτριά μας στη διάρκεια της φοίτησής της στο σχολείο, υπήρξε σημαιοφόρος και με προσωπικές της αποκλειστικά προσπάθειες και μοναδική της υποστήριξη το σχολικό περιβάλλον της, διακρίθηκε κατεπανάληψη για την πρόοδό της σε όλους τους τομείς, ενώ συμμετείχε ενεργά και σε όλα τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί για τη Δήμητρα ότι είναι απόφοιτος του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου του Αγ. Γεωργίου και του Γυμνασίου Φραγκίστας, γεγονότα που σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα, δικαιώνουν τη θέση μας - που συνιστά και δημόσια στάση των συναρμοδίων φορέων -  ότι οι τοπικές σχολικές μας μονάδες «εγγυώνται εφάμιλλα το δικαίωμα στην ευκαιρία για τα ορεινά Ευρυτανόπουλα», μεταδίδοντας για μια ακόμη φορά το μήνυμα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, πως « τα τοπικά σχολεία παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση και οι μαθητές τους δεν υστερούν σε επιδόσεις συγκριτικά με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα», αφού «ένα κατά κανόνα λαμπρό επιτελείο άξιων εκπαιδευτικών όλων ανεξαίρετα των ειδικοτήτων,  με ξεχωριστά προσόντα, πλούσια εμπειρία, ιδιαίτερο ζήλο και πολύ ευαισθητοποιημένη επαγγελματική συνείδηση, έρχεται να υπερκαλύψει τα όποια τοπικά και οικογενειακά ελλείμματα διακρίνουν την κατά τα άλλα απομακρυσμένη και από κάποιες απόψεις αποκλεισμένη περιοχή, συνεπικουρούμενο από το σχετικά ολιγάριθμο μαθητικό δυναμικό που αναπόφευκτα  μεταμορφώνει τις σχολικές τάξεις σε φροντιστηριακά τμήματα ».
Σε όλους τους μαθητές και τους πτυχιούχους μας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, δύναμη και πολλή πρόοδο τη νέα χρονιά, φώτιση και ευλογία Θεού, στο σταυροδρόμι της ζωής τους, για επιτυχημένο μέλλον, στα βήματα των επιτυχόντων και διακριθέντων συμμαθητών τους και σε συνέχεια της πολυετούς παράδοσης του Επαγγελματικού Λυκείου Δυτ. Φραγκίστας σε ανάλογες επιτυχίες και διακρίσεις.
Πάντοτε μπροστά παιδιά, πάντοτε ψηλά σε όλους τους τομείς της μόρφωσης και της ζωής  σας, σας ευχαριστούμε που μας δίνετε κουράγιο στο έργο μας και καρποφορία στους πολυετείς μας κόπους, τιμάτε τα σχολεία μας και τα χωριά του τόπου σας, και μας κάνετε όλους περήφανους.    
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΑΞΙΑ
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !