Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Με βαριά καρδιά δέχτηκαν  την απόφαση του Δ.Σ. Αγράφων, κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Τρείς μάλιστα εξ αυτών, έπαθαν την πλάκα τους ακούγοντας το τελικό αποτέλεσμα, που ανακήρυξε την Βάσω Φεγγούλη Αναπληρώτρια Δήμαρχο.
Οι συγκεκριμένοι δεν μπόρεσαν φαίνεται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι στο επόμενο διάστημα θα βρεθούν εκτός «συστήματος». Παλικάρια κουράγιο, ο Μάης δεν θα αργήσει, είναι κοντά. Αν τώρα απογοητευτήκατε μια φορά, τότε να δείτε…

*Νικητές και ηττημένους ανάδειξε, όπως ήταν αναμενόμενο η προχθεσινή διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων. Εκ των ηττημένων, οι μέχρι προχτές ανένταχτοι κλπ,κλπ. που είδαν το τυράκι και όχι τη φάκα, αλλά και οι λεγόμενοι «κρατούντες», που την  πάτησαν χωρίς να το καταλάβουν. Νικητές, ο Μπαμπαλής που χειρίστηκε την υπόθεση με πολύ σοβαρότητα, γενικότερα  η αντιπολίτευση, που έκανε παιχνίδι και πέτυχε αλλά και 2 Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που έδειξαν χαρακτήρα και υψηλό επίπεδο.

*Πάλι καλά αδέλφια Ευρυτάνες, που αγόρασα πρόσφατα ένα tablet, άλλο πράμα, και είχα πρόσβαση την Δευτέρα το πρωί στο ίντερνετ, κει πάνω στη ραχούλα που είναι το πατρικό σπίτι μου. Εκεί λοιπόν πληροφορήθηκα, την μεγάλη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, την συγκλονιστική είδηση, ότι η απόφαση ορισμού του νέου Δημάρχου, θα ακυρωθεί 100%, με βάση τους ισχυρισμούς συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων, όπως έλεγε το ιντερνετικό ρεπορτάζ. Μάλιστα ο μπλοκέρ, με παρέπεμπε σε αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, δυο μέρες μετά, για να μάθω ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. Όπως ήταν αναμενόμενο, πήρα και κάποια τηλέφωνα για να διασταυρώσω την συγκλονιστική είδηση, όμως αλήθεια δεν έβγαλα και έτσι αποφάσισα να κάνω υπομονή μέχρι την Τετάρτη για να μάθω την ΑΛΗΘΕΙΑ, από τις σελίδες του έγκριτου. Και ενώ αδέλφια άρχισα να συμβιβάζουμε με την ιδέα αυτή, πάνω στο σεργιάνι μου στο διαδίκτυο, σ την γνωστή σελίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, διαβάσα ότι όλα άλλαξαν και ότι η απόφαση ορισμού του νέου Δημάρχου τελικά είναι ΕΓΚΥΡΗ 100%, σύμφωνα με έγκριτο Νομικό, που ασχολήθηκε με το θέμα. Μετά από όλα αυτά τι μπορεί να πει κανείς. Γιατί αυτός ντόρος; Γιατί τόσος θόρυβος για το τίποτα; Ποιόν εξυπηρετούσε όλο αυτό το σκηνικό, που στήθηκε τόσο άκομψα, από ερασιτέχνες του είδους; Δυστυχώς κάποιοι σε τούτο τον τόπο, έχουν γεννηθεί να παραπληροφορούν και για να ανακατεύουν μόνο … πίτουρα. Όπως όμως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες» και κάτι τέτοιο έγινε και με τον φίλο μας. ..

*Δεν είναι το θέμα φίλες και φίλοι ποιος θα είναι Δήμαρχος στο επόμενο τρίμηνο στα Άγραφα. Το ζήτημα είναι τι θα μπορέσει να κάνει αυτός που θα αναπληρώσει τον Δήμαρχο προς όφελος του Δήμου. Θα μπορέσει λοιπόν η νεαρή Βάσω Φεγγούλη να σηκώσει στις πλάτες της ένα τόσο μεγάλο φορτίο, της διακυβέρνησης ενός Δήμου με τόσα προβλήματα; Θα τα καταφέρει να πληρωθούν τόσοι και τόσοι εργολάβοι, που τους οφείλει τεράστια ποσά ο Δήμος; Θα πετύχει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την επίλυση των προβλημάτων; Θα δημιουργήσει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, στους ταλαιπωρημένους Δημότες αυτού του Δήμου και κυρίως θα ασχοληθεί με την καθημερινότητα; Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει την παιδεία και την ισχυρή δυναμική που απαιτούνται σε τέτοιου είδους ειδικές αποστολές. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να τα καταφέρει.

*Ο Κώστας Καράνης για όσους δεν γνωρίζουν, ως Δήμαρχος Βίνιανης μεταξύ των άλλων έργων που έκανε, θα τον γράψει η ιστορία ως τον «κτήτορα» του νέου Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου. Όπως μας είπε φίλος αναγνώστης, επί Δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Καράνη, έγιναν όλες οι ενέργειες για να χτιστεί το Αστυνομικό Τμήμα που κοσμεί σήμερα την έδρα του Δήμου. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν ακούστηκε ούτε συζητήθηκε από κανένα κάτι για το σημαντικό αυτό θέμα, ως οφειλόμενη τιμή στην μνήμη του λεβέντη Δημάρχου. Ποτέ δεν είναι αργά.