Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβει ο επαγγελματίας πολιτικός? Τεράστια εάν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που λειτουργούν. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή  για να βρούμε πλείστα παραδείγματα.
 Στον νομό μας ο Βουλευτής μας , ο Αντιπερειφεριάρχης   αλλά και οι Δήμαρχοι έστειλαν  συγχαρητήριες επιστολές (προσωπικές ή ανοικτές) στους γονείς και τους μαθητές που πέτυχαν στις  Πανελλήνιες εξετάσεις, xωρίς καθόλου να σκεφτούν πως οι ίδιοι με την υποταγή τους στην Κυβέρνηση και με τις αποφάσεις τους (Ιδιαίτερα η ψήφιση των σκληρών μέτρων από τον Βουλευτή)  πράττουν τα δέοντα για να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά μας και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των ανέργων.  Με τι χρήματα  θα μπορέσει να σπουδάσει ένας φοιτητής όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων  και να εργάζονται οι γονείς του τα χρήματα που παίρνουν δεν φτάνουν  να ζήσουν οι ίδιοι. Φανταστείτε να είναι και άνεργοι όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στους  περισσότερους συμπατριώτες μας. Οι επιστολές αυτές κανονικά θα έπρεπε να επιστραφούν πίσω στους εκδότες τους ως απαράδεκτες.  Αυτοί που  κάνουν ότι μπορούν για να σπουδάζουν μόνο τα παιδιά  των πλούσιων  και καταδικάζουν  τους γονείς τους στην φτώχεια και την ανέχεια  στέλνοντας ανάλογες συγχαρητήριες  επιστολές, μόνο υποκριτές μπορούμε να τους αποκαλέσουμε.

*Τα τελευταία γεγονότα στον Δήμο Αγράφων  αποτελούν ντροπή για τον ιστορικό Δήμο.  Για το ποιοι ευθύνονται που για ένα ολόκληρο μήνα οΤάτσης  (εάν και γνώριζε)  παρίστανε το Δήμαρχο ,υπόγραφε  έκανε οικονομικές επιτροπές αλλά και για το σάλο που προκλήθηκε μετά την εκλογή αναπλήρωσης του  για δήθεν άκυρη απόφαση θα το ερευνήσουμε και εάν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει μόνο ανικανότητα χειρισμών αλλά και δόλος τότε σίγουρα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.  Όσον αφορά  τα φερέφωνα  τους  πριν αναστατώσουν τους Δημότες, αποδείχτηκαν για μια φορά ακόμη τουλάχιστον αναξιόπιστα και επιεικώς απαράδεκτα.

*Νερό με χώμα πίνουν στο Κερασοχώρι  σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού.  Ελπίζουμε ότι σύντομα η βλάβη θα αποκατασταθεί  ώστε οι κάτοικοι να μην αναγκαστούν να πίνουν εμφιαλωμένα.

*Σε δρόμο που παραδόθηκε μόλις πριν ένα χρόνο παρατηρήθηκαν τα φαινόμενα που βλέπετε στη φωτογραφία. Σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιόμετρου υπάρχουν τουλάχιστον  5 σημεία  όπου παρατηρούνται  φαινόμενα κατολίσθησης ή ακόμη χειρότερα η άσφαλτος να έχει δημιουργήσει εξογκώματα.
Μηχανικοί και ειδικοί δεν είμαστε για να γνωρίζουμε εάν αυτά τα φαινόμενα οφείλονται σε κακοτεχνίες του εργολάβου ή σε κακή εκτίμηση των μηχανικών . Μήπως θα πρέπει η Τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας  να  εξετάσει και να αποκαταστήσει την ζημιά πριν καταστραφεί ολόκληρος ό δρόμος? Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αφορά το δρόμο Δάφνης –Δομιανών  , και χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος Πίνδος.