Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σάλος με το νερό της Αγίας Παρασκευής Υπάρχει πρόβλημα; Σε επίσημο μικροβιολογικό έλεγχο όπως ορίζει η ΚΥΑ Υ2/2600/2001, προχώρησε ο Δήμος

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους του Καρπενησίου η είδηση, ότι το νερό της Βρύσης στην Αγία Παρασκευή που το προτιμούσαν πολλοί κάτοικοι, επειδή ερχόταν από φυσική πηγή και δεν χλωριώνονταν και κατά άλλους επειδή έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, δεν είναι τελικά κατάλληλο για πόση.


Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά από έλεγχο που έγινε στο Χημείο, με πρωτοβουλία ιδιώτη,  όπου διαπιστώθηκε ότι εμπεριέχονται σε αυτό κωλοβακτηρίδια που προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αναλυτικός έλεγχος του νερού της συγκεκριμένης πηγής όπως ορίζει η ΚΥΑ Υ2/2600/2001, περί ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, προκειμένου να δοθεί επίσημη απάντηση για το αν το νερό από την πηγή αυτό είναι κατάλληλο για πόση ή ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν απλά θόρυβος.
Πάντως για πολύ κόσμο το νερό αυτό θεωρείται από τα καλύτερα της ευρύτερης περιοχής του Καρπενησίου και κάποιοι λένε ότι πίνοντας νερό από την πηγή αυτή, βρήκαν γιατρειά σε σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως όσοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την λειτουργία των νεφρών.
Μέχρι να δοθεί η επίσημη απάντηση, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη βρύση θα πρέπει να παραμείνει με κάποιο τρόπο κλειστή ή από την Δημοτική Αρχή να υπάρξει συγκεκριμένη τοποθέτηση που θα δίνει διευκρινήσεις για το θέμα.